Aštuonių metrų aukščio miško gražuolė yra už kelių žingsnių nuo Baltųjų rūmų, didelėje pievelėje, vadinamoje Elipse, o aplinkui pastatytos 58 mažos eglutės su visų Amerikos valstijų ir teritorijų pavadinimais.

Kalėdų eglę ketvirtadienio vakare įžiebė visa JAV pirmoji šeima - kartu su B. Obama šioje iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo jo žmona Michelle, dukterys Malia ir Sasha. Jiems padėjo pramogų verslo žvaigždės, muzikantai, taip pat vidaus reikalų sekretorius Kenas Salazaras su savo firmine balta kaubojiška skrybėle. Jungtinėse Valstijose jo žinyba atsako už gamtos išteklius, įskaitant miškus, taigi yra tiesiogiai susijusi ir su šia Kalėdų egle prie Baltųjų rūmų.

Jos atsiradimo Vašingtone istorija gana dramatiška. Prieš dvejus metus svarbiausia šalies eglė, augusi Elipsėje 23 metus, neatlaikė uragano. Jai buvo rastas pakaitalas, bet naujasis medis neprigijo. Dabartinė sidabrinė eglė surasta Kolorado valstijoje ir persodinta į Vašingtono žemę tik prieš kelis mėnesius.

"Ji atlaikė uragano "Sandy” smūgį ir, iš visko sprendžiant, jaučiasi gerai”, - pareiškė B. Obama. Jis priminė, kad nemažai žmonių, nukentėjusių nuo šios stichinės nelaimės, dar laukia pagalbos. Kreipdamasis į amerikiečius, prezidentas paprašė juos parodyti dosnumą ir gerumą, kurie, anot jo, yra neatskiriama Kalėdų švenčių dalis.

Tradicijai įžiebti svarbiausią šalyje Kalėdų eglę prie Baltųjų rūmų dar 1923 metais pradžią davė 30-asis JAV prezidentas Johnas Calvinas Coolidge'as. Nuo to laiko ji nė karto nebuvo pažeista. Šių metų ceremonija buvo jubiliejinė, ji vyko Vašingtone jau 90-ąjį kartą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)