O svarbiausia – jie padės nugabenti Kalėdų seneliui vaikų laiškus. Nes pingvinai, kaip žinia, tikri keliauninkai ir plaukdami per jūras marias perduos vaikų svajones tiesiai Kalėdų seneliui.

„Lankytojams visi pingvinai atrodo panašūs it vandens lašai, – sako biologas-muziejininkas Pavelas Kulikovas. – O iš tiesų šie trys paukščiai, nors yra labai smalsūs ir komunikabilūs, bet skirtingi. Ir charakteriu, ir išvaizda. Štai, pavyzdžiui, Rūką atskiriam pagal vieną baltą plunksnelę ant juodo pakaušio ir baltą dėmelę ant juodo žando...“

Šiais metais smagi pramoga mažiesiems dar praturtinta kūrybinėmis dirbtuvėmis, kurių metu muziejaus lankytojai galės patys nusidažyti jau pagamintą iš gipso pingvinuko atlieją ir parsinešti namo kaip kalėdinį suvenyrą ar eglutės papuošalą.

Jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas teigia, kad nors muziejuje gyvenantys pingvinai nieko bendro su Šiaure ir neturi, bet smagu yra pradžiuginti vaikus, kuriems pingvinai dažniausiai asocijuojasi su žiema ir sniegu.

„Mūsų pingvinai iš tiesų yra Pietų Afrikos bei Pietų Amerikos gyventojai, – pasakojo biologas. – Net lietuviškos žiemos jiems yra per šaltos ir temperatūrai kritus žemiau minus 5 laipsnių, jie jau dienas leidžia šiltame pingvinariume“, - pasakoja jis.

Muziejaus lankytojai kviečiame keliauti į Smiltynę 10 arba 11.30 val. išplaukiančiu keltu – persikėlę nemokamai bus atvežami autobusu iki muziejaus. Iki susitikimo su pingvinais vaikai spės parašyti Kalėdų Seneliui laiškus ant specialiai paruoštų lapų, taip pat galės apžiūrėti ekspoziciją.

Pingvinai Lietuvos jūrų muziejuje gyvena nuo 1978 metų. Šiuo metų pingvinariume yra 16 neskraidančių jūros paukščių. Visi jie išsiritę jau čia, Kopgalyje.

Gruodį Lietuvos jūrų muziejus lankytojų laukia tik savaitgaliais nuo 10.30 iki 17 valandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)