Paprastai vainikai pinami iš visžalių augalų - eglės ar pušies šakelių ir dekoruojami kaspinais arba bugieniais su uogomis.

Trys žvakės paprastai yra violetinės arba mėlynos, o ketvirtoji - rausva arba rožinė.

Kiekvieną laikotarpio sekmadienį uždegama žvakė. Rausva žvakė uždegama trečiąjį sekmadienį, kuris yra laikomas šventiškesniu nei kiti. Kalėdų dieną vainiko viduryje arba vietoje vainiko uždegama penktoji žvakė (žinoma kaip „Kristaus žvakė“, paprastai baltos spalvos).

Parduotuvėse galima įsigyti nedekoruotų vainikų, kurie laukia stebuklingo jūsų prisilietimo. Jei kasmet puošiate tą patį vainiką, leiskite kiekvienam šeimos nariui pridėti ką nors nuo savęs.

Tačiau pasitelkus fantaziją vainiką nesunkiai sukursite ir patys. Štai keli pavyzdžiai.

Tradicinis Advento vainikas

Šį vainiką pagal senąsias tradicijas puošia trys violetinės ir viena rožinė žvakė.

Vainiko pagrindas padarytas iš pušies šakų, kompozicija dekoruota žaisliukais, cinamono lazdelėmis, čili pipiriukais ir dailiu kaspinu.

Kvepiantis Advento vainikas

Vainiko pagrindui naudojamas senas kokoso plaušas, skirtas gėlėms.

Jį įkerpame keliose vietose.

Tada suvyniojame ir surišame vainiko formą.

Plaušą apraišiojame pušies šakelėmis.

Dabar galima dekoruoti tuo, ką turime.

Advento vainiko improvizacija

Jeigu neturite laiko ir noro vynioti vainikus, bet norite sukurti Kalėdų laukimą namuose, galite improvizuoti. Juk ir eglutės seniai įgavo naujas formas, jas gamina iš pačių įvairiausių medžiagų.

Siūloma improvizacija iš to, ką turėjau po ranka. O turėjau visą krepšį iš miško parsineštų labai gražiai samanomis apaugusių nudžiūvusių šakų ir labai mažai laiko.

Kad nenukrypčiau nuo vainiko temos, kompozicijai parinkau stiklinę apvalią lėkštę, kuri simbolizavo rato formą ir ledą. Į lėkštę karpydama komponavau šakeles ir įstačiau 4 pieno spalvos žvakes.

Užbaigimui pabėriau šiek tiek žiemos jausmo - dirbtinio sniego.

Tokia nesudėtinga Advento vainiko interpretacija skubantiems.

Gražaus Kalėdų laukimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)