Šioje šeimoje – mama Inga, tėtis Relandas, devynmetė dukra Patricija ir keturmetis sūnus Adrijus. Inga pasakoja, kad penkerius metus šeima gyveno Airijoje. Išvažiavo ten tikėdamiesi užsidirbti, bet galiausiai suprato, kad emigrantais būti nebegali – prie naujaisiais namais tapusios šalies jie neprisirišo, be to, nuolat kankino namų ilgesys.

„Turbūt ir patriotiškumą pajautėme“, – juokiasi moteris.

Jau trečius metus Ingos šeima gyvena Lietuvoje. Grįžus iš užsienio teko iš naujo kabintis į gyvenimą, viską pradėti nuo nulio. Rasti darbus buvo sunku, o dar ir mažus vaikus reikėjo prižiūrėti. Ieškodama būdų palengvinti gyvenimą, moteris kreipėsi į įvairias institucijas, taip pat ir į seniūniją, kurioje sužinojo apie MB teikiamas paramas.

Pirmą kartą paramą paskutinės galiojimo dienos maisto produktais Štriupkų šeima gavo dar žiemą, Inga sako, kad tada paketai buvo ypač gausūs ir vertingi, o produktų asortimentas labai platus. Du mėnesius kartą per savaitę smaližiai vaikai džiaugėsi sūreliais ir jogurtais, Inga su vyru vertino mėsos ir žuvies produktus.

„Vienus produktus valgė vaikai, kitus tėvai, bet galiausiai suvartodavome viską“ – pasakoja moteris. MB paramą šeima su džiaugsmu būtų ėmusi ir toliau, bet teko prisitaikyti prie nustatytos tvarkos ir keletą mėnesių palaukti. Štai nuo vasaros vidurio Štriupkai ir vėl gali džiaugtis proga kartą per savaitę gauti maisto produktų.

Inga sako, kad šeimoje didelės buhalterijos neveda ir nors džiaugiasi, kad centų skaičiuoti nereikia, bet prisižiūrėti visgi tenka. Štai vaikų laisvalaikiui pinigų vargiai lieka, būrelius tenka labai riboti ar išvis jų atsisakyti. Ir nors situacija sudėtinga, Inga tikina, kad nesistengia to slėpti nei nuo vaikų, nei nuo aplinkinių.

„Nematau mūsų situacijoje nieko smerktino ar žeminančio. Tiesiog kartais susiduriama su sunkumais, kuriuos reikia įveikti“, – tvirtai teigia moteris.

Šeima neketina sėdėti vietoje ir dejuoti. Relandas dirba, tačiau tuo pat metu ieško vietos, kurioje gaunamas uždarbis padėtų lengviau išlaikyti šeimą. Inga taip pat turi šiokį tokį darbelį, bet stengiasi jį derinti su šeima ir mažų vaikų priežiūra.

Vos tik Patricija ir Adrijus paaugs, mėgins dirbti daugiau valandų ir svariau prisidėti prie šeimos biudžeto. Štriupkų šeima deda didžiules pastangas, kad gyventų pilnavertį gyvenimą, visi kartu atostogautų, o vaikai galėtų pasidžiaugti saldainiais ir pramogomis. Jų ryžtą ir optimizmą puikiai atskleidžia Ingos atsakymas į klausimą, ką ji galvoja apie ateitį: „Žinoma, kad situacija gerės, kaip gi kitaip?!“.

***

Kiekvienas žmogus, paaukojęs 5 Lt, padės vienai šeimai išsimaitinti visą savaitę. Pasirodo, už vieną litą „Maisto bankas” nepasiturintiems suteikia 23 Lt vertės maisto produktų. Jau šiandien labdaros akcijos „Pasidalink“ fonde, nepasiturinčių žmonių maitinimui yra surinkta daugiau nei 20 tūkst. litų. Norintys paaukoti gali tai padaryti telefonu 1417 arba pasinaudodami portalo aukok.lt paslauga.

Reportažas apie Štriupkių šeimą bus pristatytas labdaros koncerto „Pasidalink“ metu, gruodžio 9 d. 19:30 val. per LNK televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)