Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų. Šiandien Jungtinės Karalystės ambasadoje vykusiame mugės pristatyme buvo paskelbti šių metų paramos gavėjai.

„Iki šiol paramą dažniausiai skirdavome Vilniaus organizacijoms. Tačiau šiais metais nusprendėme kreiptis į vietos valdžios institucijas ir prašėme padėti atrinkti organizacijas iš visos Lietuvos, kurioms reikia paramos. Taip atrinkome 6 institucijas ir organizacijas iš Utenos, Visagino, Kauno, Šiaulių, kurioms ir bus skirtos šiais metais surinktos lėšos“, – vykusiame mugės pristatyme kalbėjo organizacinio komiteto pirmininkė Sarah Hunt.

Nuo 2003 m. prie mugės organizavimo prisidėjo šimtai savanorių ir buvo surinkta per 2,5 mln. litų. Rėmėjų ir mugės lankytojų paaukoti pinigai buvo skirti organizacijoms, kurios rūpinasi vaikais, moterimis ir vyresnio amžiaus žmonėmis.

Mugės dieną Vilniaus Rotušėje savo stendus įrengs 28 valstybių ir bendruomenių bei 5 tarptautinių Vilniaus mokyklų atstovai. Rotušėje veiks maisto kampelis, žaidimų kambarys vaikams, kuriame mažiesiems lankytojams bus rengiami įvairūs žaidimai, specialūs pasirodymai, loterijos. Kaip ir kasmet mugės metu lankytojai galės išbandyti savo laimę loterijoje ir laimėti vertingų prizų.

Visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos atiteks Visagino socialinių paslaugų centrui, Utenos vaikų globos namams, Kauno bendruomenės centrui „Girsta“, asociacijai „Nuteistųjų socialinio užimtumo centras“, VšĮ „Kruonio senelių globos namai“, Lietuvos gyvūnų globos draugijos Šiaulių skyriui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)