Prireiks daug ko atsisakyti, nes susilaikymas, savotiškas asketiškumas taps būtina tobulėjimo, judėjimo į priekį sąlyga. Kai kurios pramogos taps neprieinamos arba tokios brangios, kad žmonėms reiks jų atsisakyti ir ieškoti alternatyvų.

Sugriežtės ir kiti įstatymai ir taisyklės. Tai bus susiję su grupių, neadekvačiai besielgiančių ir siekiančių atkreipti į save visuomenės dėmesį, atsiradimu. Tokios grupės taps socialiai pavojingomis, bus imtasi griežtų priemonių jų veiklai sustabdyti.

Tačiau, kaip bebūtų paradoksalu, tarp anarchistiškai nusiteikusių piliečių atsiras ir labai stiprių, dvasingų asmenybių: filosofų, istorikų, mokslininkų. Jie turės ką pasakyti žmonėms, pavargusiems nuo primetamos ideologijos.

Ateina keistas laikas. Permainos palies visas žmonių gyvenimo sferas. Iš pradžių bus sunku suvokti, į gera tai, ar į bloga. Daug kas pasirodys melaginga, beprasmiška, svetima mūsų kultūrai, tačiau laikui bėgant mes priprasime ir priimsime naująsias žaidimo taisykles kaip vieninteles teisingas.

Asmenininis gyvenimas 2013 metais taip pat bus audringas. Gyvatė – nepastovi būtybė, tačiau ji vertina šeimyninius santykius, todėl laimingos romano pabaigos gali tikėtis tik tie, kurie rimtai žiūrės į santykius. Užmegzti nereikšmingus santykius pasąmonėje trokštant sukurti šeimą bus sunku. Tačiau tų, kuriems pasiseks tai padaryti, laukia ilgas ir laimingas gyvenimas su mylimu žmogumi.

Juodosios vandens Gyvatės metai, kaip ir Drakono, bus globojami Merkurijaus, o tai reiškia, kad vėl iškils naujos informacijos poreikis, žinių ir įgūdžių tobulinimo troškimas. Bendravimas su aplinkiniais ne tik taps komunikacijos būdu, bet ir suteiks naujų perspektyvų. Didelį vaidmenį vaidins naudingi ryšiai, galimybė išnaudoti socialinius ryšius saviems tikslams.

Tačiau, nežiūrint į visus sunkumus, permainas ir nemalonumus, kurie mūsų laukia 2013 metais, šis laikotarpis vis dėlto nebus toks blogas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Todėl pasikliausime labiau savimi, aktyviau kovosime už savo vietą po saule ir laimėsime.

Reikėtų prisiminti, kad tikrieji Zodiako ženklų atstovai yra gimusieji 1-18 mėnesio dienomis, o kitus veikia ir šalia esantis ženklas – veikia ir asmenybę, ir astrologinę prognozę. Į tai reikia atsižvelgti.

Avinas (kovo 21- balandžio 20)

Avinams 2013-ieji metai bus įtempti. Įgūdžiai, įgyti ankstesniais metais, gali pasirodyti nepanaudojami, todėl reikės greitai persiorientuoti – įgyti naują profesiją ar pradėti naują veiklą. Avinai gali tapti lengvu grobiu tiems, kurie visko pasiekia intrigomis. Tačiau įgimtas optimizmas neleis nuleisti rankų. Jei nepasiseks viena veikla - jūs atrasite save naujoje. Ir būsite dar reiklesni nei anksčiau.

Meilės reikalai klostysis taip pat nelengvai. Tie avinai, kurie seniai susituokę, ims labiau saugoti savo antrąsias puses nuo pašalinės įtakos, tai joms nesukels teigiamų emocijų. Užtai tų, kurie dar laisvi, laukia naujos pažintys, romanai. Norite sukurti šeimą? Laiku sustokite ir išsirinkite tą žmogų, su kuriuo jaučiatės geriausiai.

Jautis (balandžio 21 – gegužės 20)

Jaučiams 2013 metai atneš teigiamų permainų. Jūs sugebėsite surasti tą nišą, kurioje ramiai galėsite „daryti pinigus“, kol likusieji prisitaikys prie naujų gyvenimo reikalavimų.

Tačiau nereikėtų tikėtis valstybės pagalbos, taip pat nepasitikėkite žmonėmis, kurie susikrovė turtus nesąžiningos veiklos būdu. Tuo labiau nereikėtų su tokiais žmonėmis imtis bendro verslo, skirti savas lėšas - galima rimtai nudegti.

Taip pat saugokitės tų, kurie pripratę pasiekti savo tikslą manipuliuodami aplinkiniais. Stoti į paslaptingas draugijas taip pat nereikėtų, nebent pats tokią įkurtumėte.

Asmeniniame Jaučių gyvenime didelių permainų neturėtų būti. Tačiau jei jau keletą metų su kuo nors rimtai draugaujate, 2013 metais pajusite būtinybę įteisinti santykius. To prireiks ne tik dėl jūsų pačių, bet ir dėl verslo.

Dvyniai (gegužės 21- birželio 21)

Dvyniams 2013 metais bus sunku prisitaikyti prie permainų, kurios vyks ir jų asmeniniame gyvenime, ir šalyje. Draudimai ir apribojimai, kuriuos žada Gyvatės metai, Dvyniams nepatiks. Tačiau jeigu jūs pakeisite požiūrį į gyvenimą, sugebėsite įgyti tai, ko anksčiau nesugebėdavote.

Svarbiausia – ne maištauti, o prisitaikyti ir susitaikyti su permainomis. Tuo labiau, kad jūsų įgimta gražbylystė, sugebėjimas valdyti minią gali ateinančiais metais praversti. Pravers ir jūsų sugebėjimas manipuliuoti žmonėmis. Tokios intrigos padės jums suklestėti materialiai. Tačiau neapsiribokite tuo, ką pasiekėte, užsiimkite savišvieta, tai padės jums pasiekti daugiau.

Asmeniniame gyvenime Dvyniams teks nusivilti. Jūsų polinkis į poligamiją gali iškrėsti jums skaudų pokštą. Susilaikykite nuo beprasmiškų meilės žygių, nes kitaip prarasite tą žmogų, kuris jums iš tikrųjų brangus.

Vėžys (birželio 22-liepos 22)

Vėžiams 2013-ieji pakankamai sėkmingi. Jie sugebės sustiprinti savo padėtį ir padidinti santaupas.

Įgimtas jūsų stengimasis tobulėti patiks metų valdovei Gyvatei, todėl rimtas požiūris į gyvenimą ir sprendimų rimtumas padės jums pasiekti trokštamų aukštumų. O audringus metus jūs sėkmingai išgyvensite užsiimdami savais reikalais, į nieką nesikišdami, tačiau puikiai prisitaikydami prie permainų.

Viena, kas gali sudrumsti jūsų ramybę – tai problemos su artimaisiais, kurie nepasižymi tais privalumais, kokius turite jūs. Jums teks padėti jiems susitvarkyti su iškilusiomis problemomis.

Ateinantys metai atneš jums laimę asmeniniame gyvenime. Šeimą turintys vėžiai sulauks šeimos pagausėjimo ir dar labiau suartės su savo antrąja puse. O laisvi šio ženklo atstovai suras savo meilę ir įformins santykius oficialiai.

Liūtas (birželio 23- rugpjūčio 22)

Liūtams Gyvatės metai padovanos puikių perspektyvų, tačiau jei šio ženklo atstovai nepasinaudos atsiradusiomis galimybėmis, tai vietoj svaiginančio skrydžio patirs kritimą.

Pagrindinis patarimas Liūtams 2013 metais – būkite kuklesni. Tai pirmiausia susiję su gyvenimo būdu ir „karališkais“ troškimais. Gali būti, kad ne visus metus turėsite pakankamai pinigų, kad išlaikytumėte įprastą jums gyvenimo lygį, todėl nuo pat metų pradžios verta susikurti tam tikrą stabilizavimo fondą.

Tačiau jei jūsų veikla susijusi su mokslu, menu ar kalbomis, rūpintis jums nėra ko. Jūs tęsite savo kelią į šlovę ar išradimus ir būsite ne tik reikalingi, bet ir gerai apmokami.

Meilės reikalai sudėtingesni. Jei jau turite šeimą, teks elgtis išmintingiau, kad ją išlaikytumėte. Jei jūs dar laisvi, tai nesuskaičiuojami romanai užtemdys šeimynines vertybes ir 2013 metais jūs vargu ar ryšitės įteisinti santykius.

Mergelė (rugpjūčio 23- rugsėjo 22)

Mergelėms 2013 metai sėkmę atneš tik tuo atveju, jei jos tvirtai stovi ant kojų. Jei jūs iki šiol neradote sau tinkamos veiklos, tai teks išbandyti nemažai naujų veiklos rūšių, kad užsitikrintumėte sau tinkamą pragyvenimą.

Galimi sąstingio, priverstinės izoliacijos laikotarpiai. Tačiau jei šį laiką skirsite savęs tobulinimui, nepabijosite mokytis ko nors nauja, tai sugebėsite surasti save ir pasiekti stabilumo.

Taip pat 2013 metais jums reikėtų vengti bet kokių draugijų, kurios yra už įstatymo ribų. Kitaip jūs galite nukentėti dėl žmogaus, kurį laikote savo mokytoju ar vedliu.

Asmeniniame gyvenime Gyvatės metai padovanos jums ramybę ir santarvę. Jei jau esate sukūrę šeimą, kūdikio gimimas sustiprins santykius. Jei dar ne, tai pirmoje metų pusėje surasite žmogų, su kuriuo jums bus labai gera.

Svarstyklės (rugsėjo 23- spalio 22)

Svarstyklėms ateinantys metai bus neramūs. Daug ką reikės keisti, didelė tikimybė, kad apsigyvensite kitame mieste ar net kitoje šalyje. Įprasta veiklos sritis pareikalaus naujo požiūrio, naujų žinių ir įgūdžių.

Metų pradžioje sudarytus planus teks keisti dar ne vieną kartą. Tačiau jei sugebėsite prisitaikyti prie aplinkybių, pakilsite į aukštesnį socialinį lygį.

Nepasiduokite abejonėms. Jei jau ką nors nusprendėte, nesitraukite, kitaip prarasite sėkmę. Tuo pačiu nereikėtų mestis į naujas sritis ar avantiūras, sėkmę jums atneš ta sritis, kurioje jau esate užsirekomendavęs.

Asmeninis gyvenimas 2013 metais bus pilnas siurprizų. Jei norite kurti šeimą, jūs ją sukursite, jei bijote įsipareigoti, jūsų laukia keletas romanų, kurie nieko gero neatneš. Jei jau turite šeimą, jūsų laukia harmonija, dėl kurios teks kažką paaukoti.

Skorpionas (spalio 23 – lapkričio 21)

Skorpionams 2013-ieji metai atneš visokeriopą sėkmę, pasisekimą, džiaugsmą. Jie galės save realizuoti bet kokioje veikloje, kuria užsiims.

Pagal savo charakterį šio ženklo atstovai artimi metų globėjai Gyvatei, todėl ji apdovanos juos savo malonėmis. Svarbiausia – laiku reaguoti į pasikeitimus ir nepraleisti pasitaikančių galimybių.

Tiesa, metų viduryje gali kilti šiokių tokių materialinių sunkumų. Tačiau tai bus susiję ne su tuo, kad jums baigsis pinigai, o su tuo, kad jums prireiks papildomų lėšų kokiam nors naujam projektui ar buto atnaujinimui.

Asmeniniuose santykiuose galimas netikrumas. Jums norėsis atitolti nuo mylimo žmogaus, pabūti vienumoje, viską apmąstyti. Ir tai gali privesti prie visiško išsiskyrimo. Taigi branginkite tai, ką turite. Jei jūs dar neradote savo antrosios pusės, šiais metais jūsų laukia svaiginantis meilės nuotykis – tokio jūs dar nesate patyrę.

Šaulys (lapkričio 22- gruodžio 21)

Šauliams 2013 metais reikės keistis, prisitaikyti prie pasikeitusio socialinio gyvenimo realijų. Jei to nepadarysite – patirsite rimtų finansinių ar teisinių problemų.

Pirmoje metų pusėje jums teks keisti darbą arba veiklos sferą. Trumpas išbandymų laikotarpis padarys jus protingesnius, jūs atversite naują gyvenimo puslapį, pradėsite labiau vertinti tai, ką turite. Taip pat yra galimybė, kad jūsų hobi, kurio kartkartėmis užsiimate, taps laikinai jūsų pajamų šaltiniu.

Asmeniniame gyvenime taip pat laukia nesklandumai. Artimas žmogus gali pavargti nuo jūsų ekspresyvumo ir išeiti ieškoti „užuovėjos“, taigi jeigu norite išsaugoti santykius, pasistenkite skaitytis su antrosios pusės nuomone.

Jeigu jūs nevedęs (netekėjusi), jūsų laukia keletas romanų su žmonėmis, kurie seniai siekia jūsų palankumo. Ir vienas iš šių romanų gali baigtis vedybomis.

Ožiaragis (gruodžio 22 – sausio 19)

Ožiaragiams 2013-ieji metai žada stabilumą ir materialinį klestėjimą. Šio ženklo atstovai pernelyg vertina savo statusą, kad jį paaukotų, kad pasiektų vienkartinės šlovės.

Jūsų sprendimai bus apgalvoti, jūs pasiremsite visa sukaupta patirtimi, kad išsaugotumėte ir padidintumėte tai, ką turite. Tiesa, metų viduryje galite sulaukti sąstingio jūsų veikloje, susijusio su kažkokiomis socialinėmis permainomis. Bet jūs ir iš šios situacijos sugebėsite išpešti naudos. Pavyzdžiui, išvyksite pailsėti ir praleisite tą laikotarpį šiltuose kraštuose.

Asmeniniame gyvenime viskas klostysis tolygiai. Šeimas turintys Ožiaragiai bus užsiėmę tinkamu savo šeimos aprūpinimu. Jei jūs dar vieniši, jūsų laukia santykiai su žmogumi, kurį seniai pažįstate. Tiesa, santuokai 2013 metais vargu ar ryšitės.

Vandenis (sausio 20 – vasario 18)

Vandeniams 2013-ieji metai bus neramūs, bet prasmingi. Didelė permainų karjeros srityje tikimybė, tačiau jos bus teigiamos. Tiesa, prireiks atsisakyti ko nors įprasto, pertvarkyti savo gyvenimą pagal naujas pareigas ar naują darbo vietą. Tai apsimokės ir jūs su tuo greitai susitaikysite.

Jūsų gyvenimo sąlygos irgi keisis. Tai gali būti susiję ir su karjera, ir su asmeniniu gyvenimu. Antroje metų pusėje skirkite didesnį dėmesį savo sveikatai. Gali prireikti papildomo poilsio ar sanatorijos. Įtampa, fizinė ir nervinė, nepraeis be pasekmių. Taigi pasistenkite neišsekinti organizmo.

Asmeniniame gyvenime galimas išsiskyrimas su žmogumi, su kurio pragyvenote keletą metų. Gali būti, kad jis atitols dėl to, kad jūs būsite labiau reiklūs. O jei jūs dar neturite antrosios pusės, geriau klostysis tie santykiai, kurių jūs ir trokštate, ir bijotės.

Žuvys (vasario 19 – kovo 20)

Žuvims 2013-ieji metai gana sėkmingi. Jos sugebės realizuoti save ne vien tik profesinėje veikloje. Suderinti tai bus sunku, bet įmanoma, kadangi jūs pripratę viską apskaičiuoti ir suplanuoti.

Sėkmė profesinėje veikloje suteiks stabilumo ir materialinei padėčiai, jūs galėsite įgyvendinti kokią nors savo svajonę. Tik būkite pasiruošę tam, kad 2013 metais jums teks gyventi dvigubą gyvenimą.

Laiko pasilinksminimams ir malonumams beveik neliks, tačiau tai tik į naudą, kadangi Gyvatės metais aktyviai kursite pagrindą ateičiai. Šie metai bus dar labiau įtempti nei 2012-ieji, tačiau atneš daugiau naudos – ir finansinės, ir dvasinės.

Asmeniniame gyvenime jūsų taip pat laukia svarbios permainos. Šeimą turinčios žuvys gali pakeisti savo gyvenimo palydovą į partnerį, kuriam labiau sekasi. O jei jūs laisvi, jūsų laukia romanas su žmogumi, kuris turi tokį pat požiūrį į gyvenimą, kaip ir jūs.