Atsako dermatologė Rūta Gancevičienė:

Deja, labai nudžiuginti negalėčiau, net plastinės operacijos rezultatai yra laikini. Paakių oda itin plona, po ja visai nėra poodinio riebalinio audinio, suteikiančio odai „putlumo“, o mimikos raumenys, esantys iš karto po oda – itin aktyvūs, juk mes daugiausiai savo emocijų išreiškiame akimis, todėl raukšlelės paakiuose pasirodo anksčiausiai ir pastebimos dažniausiai. Taigi, reikėtų kažkaip užblokuoti mimikos raumenis – ne visada to norisi, nors šiam tikslui iš dalies gelbsti botulino toksinas.

Hialurono rūgšties injekcijos mimikos nepakeičia, suteikia odai papildomo tūrio, drėgmės, jaunina odą, tačiau paakių zonoje atliekamos itin kruopščiai, patyrusio specialisto, įsigilinus į anatomiją ir laukiamus rezultatus. Tiek botulino toksino, tiek ir hialurono rūgšties injekcijų efektas laikinas, būtinas tęstinumas.

Efektyvaus kremo paakių ar net ir veido odai su hialurono rūgštimi, galinčiu suteikti panašų injekcijoms ar chirurgijai efektą, kaip bebūtų gaila, nėra... Kremai gali padėti išlaikyti paakių odą stangresnę, šviesesnę, elastingesnę, deja, raukšlės – mimikos ir odos natūralaus senėjimo rezultatas...

Klausimus dermatologei Rūtai Gancevičienei bei kosmetologei Jolantai Kontrimaitei rašykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)