Skydliaukės sutrikimai

Kiekviena liga turi tik jai būdingus simptomus. Pavyzdžiui, skydliaukės susirgimai dažniausiai asocijuojami su svorio netekimu arba svorio priaugimu, tačiau gydytojai dažnai susieja nagų pokyčius su skydliaukės ligomis.

Su hipertiroidizmu dažnai susijusi onicholizė. Žinomas taip pat kaip Plumerio pirštas, šis susirgimas pasireiškia tuo, kad rankų pirštų nagas - dažniausiai bevardžio arba mažylio - arba kojų pirštų nagas atsiskiria nuo piršto. Toks nago atsiskyrimas gali būti stebimas nago viršuje arba šonuose.

Kadangi po nagu lengvai gali pradėti kauptis purvas ir drėgmė, Plumerio pirštas gali sukelti infekcijas. Todėl svarbu kaip galima greičiau pasirodyti gydytojui, jei pastebėjote, kad bent vienas nagų ėmė skirtis. Svarbu ne tik užkirsti kelią infekcijai, bet ir gydyti esamą susirgimo priežastį.

Hipotiroidizmo simptomas gali būti išgaubti, šaukšto formos nagai.

Širdies ir kraujagyslių problemos

Širdies ir kraujagyslių ligas gali žymėti daugybė nagų pokyčių. Plonytės raudonos ar rausvai rudos linijos po nagais gali būti širdies vožtuvų infekcijos ar vaskulito požymis. Nors tai gali atrodyti kaip rakštys, iš tikro yra kraujo linijos. Įgimtų širdies ligų atveju nagai gali suminkštėti ir tarsi pakilti virš nago pagrindo, kuris paprastai tampa platesnis ir apvalesnis nei įprasta. Papildomi širdies ir kraujagyslių ligų simptomai - šaukšto formos nagai ir blyškūs, melsvi nagai.

Plaučių ligos

Grožio specialistai rekomenduoja suderinti nagų ir lūpų spalvas. Tačiau jei jūsų nagai ir lūpos tapo šviesiai melsvi, o kosmetikos nenaudojate, jums gali grėsti pavojus. Melsvi nagai (ypač jei ir lūpos melsvos) gali reikšti, kad turite su deguonimi susijusių sveikatos problemų, tokių kaip mažas hemoglobinas, astma, emfizema, chroniškas bronchitas, pneumonija.

Melsvi nagai taip pat gali signalizuoti ir tam tikrus širdies sutrikimus. Bet kokiu atveju, jei nagai pamėlo, paprastai tai rimtos ligos ženklas. Jums gali prireikti neatidėliotinos medikų pagalbos.

Vitaminų trūkumas

Esate tai, ką valgote: grožis viduje atspindės grožį išorėje. Sveikos mitybos dalis - omega-3 riebiosios rūgštys, liesi baltymai, geležis, kad jūsų plaukai, oda ir nagai būtų sveiki.

Nagai gali atspindėti kai kuriuos mitybos trūkumus, tokius kaip žemas geležies, biotino ir baltymų lygis. Dauguma nagų problemų nėra susijusios su jūsų mityba, tačiau jei jums trūksta geležies, nagai gali tai parodyti. Blyškūs, balsvi nagai - įprastas anemijos simptomas. Esant rimtesniems trūkumams, gali pasikeisti nago forma (vadinamieji šaukšto formos nagai).

Su artritu susiję sutrikimai

Yra daugiau nei šimtas susirgimų, traktuojamų kaip artrito tipai. Kai kurie artrito tipai gali lemti nagų pokyčius.

Osteoartritas: silpni nagai dėl seleno trūkumo.

Psoriazė: geltoni nagai, gruoblėti nagai, trūkusios kraujagyslės.

Vilkligė: tarsi patinusi oda aplink nago pagrindą.

Kawasaki liga: gali būti susijusi su nagų lupimusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)