Astrologė Sharon Ward, daugiau nei 20 metų skaitanti paskaitas ir rašanti apie astrologiją bei sveikatą, mano būtent taip.

Astrologija leidžia žvilgtelėti į asmenybę, taigi ji gali patarti, kokia dieta ir sporto režimas labiausiai tinka jūsų būdui“, - sako ji.

Pasitelkusi savo įžvalgas, Sharon sukūrė specialų astrodietų planą.

Ką apie tai mano mitybos ir sporto ekspertai? Treniruočių vadovas Andrew Stemleris iš Londono teigia: „Pasižiūrėti į savo astrologininį ženklą, norint sužinoti, kas jums tinka, yra smagus būdas pradėti sportuoti. Viskas, kas įkvepia siekti geros formos, yra gerai“.

Dietologė Anne Myers iš Didžiosios Britanijos dietologų draugijos pritarė, kad astrodietų planas yra šauni idėja.

„Manau, kad visi turėtų laikytis šių patarimų, nepaisant to, koks yra yra jų ženklas“. Taigi, kas bebūtumėt – jautriosios Žuvys ar atkaklus Jautis, štai astrologės Sharon vadovas, kaip šiais metais pasiekti paplūdimio figūrą.

Avinas

Veržli, daug siekianti Victoria Beckham yra tipiškas Avinas. Jiems patinka varžytis ir jie yra pasiryžę nugalėti. Kalbant apie dietas, Avinams labiausiai tiks greito tempo režimas, kuris duos greitą rezultatą, nes kantrybė tikrai nėra šio ženklo savybė.

Mityba: pasirinkimu Avinams gali tapti Atkinsono dieta (mažai angliavandenių, daug baltymų). Ši dieta suteikia koncentruoto kuro ir tinka kovingai asmenybei, besivadovaujančiai principu „viskas arba nieko“. Tai gana ekstremali dieta, todėl jos besilaikantiems rekomenduojama reguliariai tikrintis sveikatą ir stebėti tokius rodiklius kaip cholesterolio kiekis kraujyje.

Sportas: Avinai yra pernelyg egocentriški, kad taptų komandos žaidėjais, taigi jiems nėra tikslo sportuoti su draugais. Išbandykite aerobiką, greitą pramankštą, sprintą, bet kokią sporto rūšį, kuri patikrintų jūsų galimybių ribas.

Jautis

Gundančių formų Christina Hendricks iš „Mad Men“ („Pašėlusių vyrukų“) geriausiai įkūnija šį ženklą, mėgstantį kūniškus malonumus. Tačiau tarp tokių pomėgių yra ir ne visai figūrai naudingas potraukis saldumynams. Taigi jau galima numatyti raktą į sėkmingą lieknėjimo planą.

Mityba: tūrinė dieta, kuri leistų jums valgyti didelį kiekį sveikatai naudingo maisto (daržovių) ir net šiek tiek žalingų produktų (pyragaičių), kuriuos jus dievinate. Planuokite savo valgiaraštį iš tokių lėtai virškinamų angliavandenių kaip rudieji ryžiai, pilno grūdo duona ir džiovinti vaisiai, kurie ilgam suteiks sotumo jausmą.

Sportas: išnaudokite savo atkaklumą tikslui pasiekti, pavyzdžiui, nubėgti 5 km per 30 min.

Dvyniai

Gyvybingų, jaunatviškų ir veiklių Dvynių devizas - „įvairovė – gyvenimo druska“, todėl jiems sunku laikytis tos pačios dietos ar pratimų režimo.

Mityba: Rosemary Conley metodas, kuriame derinamos labai įvairios maisto grupės, kartu atliekant įvairius fizinius pratimus. Fatališkų Dvynių nuodėmė – užkandžiauti kažką veikiant. Venkite traškučių ir šokolado batonėlių ir geriau rinkitės smulkintus vaisius. Bent kartą per dieną įpraskite pavalgyti prie stalo su peiliu ir šakute.

Sportas: išmėginkite aerobikos ir intensyvios mankštos derinį, kad jums nebūtų nuobodu. Dvynė Angelina Jolie išbandė viską nuo imtynių ir kikbokso iki jogos.

Vėžys

Dažna Vėžių savybė – valgyti ir gerti ramiai bei patogiai. Kietas išorinis Vėžių kiautas slepia pažeidžiamą ir labai ištikimą sielą. Vėžio ženklas kontroliuoja pilvo sritį ir maistas Vėžiams suteikia emocinio saugumo jausmą, todėl kai liūdite, ieškote paguodos maiste.

Mityba: Ameno dieta, kurią sukūrė psichiatras Danielis Amenas, išskyręs penkis smegenų tipus ir su jais susijusias priežastis prisivalgyti. Ši dieta gali padėti jums pažaboti savo silpnybę persivalgyti.

Sportas: naujokų mokymo stovyklos ir agresyvios, kariuomenės stiliaus treniruotės Vėžiams kelia siaubą. Išbandykite plaukiojimą ir Tai Či mankštą – tai jus atpalaiduos.

Liūtas

Madonna yra tipiškas Liūtas: liepsnojanti ir susikaupusi. Kai tik Liūtai pasirenka veiksmų planą, jiems užtenka energijos ir įsipareigojimo jį įgyvendinti. Pakanka pažvelgti, kaip ji per daugelį metų ištreniravo savo kūną.

Mityba: Liūtai mėgsta kaloringą maistą. Jų silpnybė – sūris, grietinėlė, raudona mėsa. Pagalvokite, kaip atrodysite su bikiniu ir leiskite savo tuštybei jus įkvėpti. Kai tik taip įvyks, jūsų niekas neatbaidys. Jums tiks baltymų produktai – kiaušiniai, žuvis ir ankštinės daržovės. Kuo mažiau angliavandenių, tuo geriau. Liūtams idealiausiai tinka Dukano dieta, nes jiems reikia rutinos, tvarkos ir tikslo, ties kuriuo jie galėtų susitelkti.

Sportas: Liūtams patinka iššūkiai, todėl jiems tiks didelio poveikio pratimai. Išbandykite svorius, skvošą ir zumbą.

Mergelė

Saugokitės įnoringų dietų – nepaisant kompetetingo, racionalaus paviršiaus, Mergelės gali būti labai patiklios. Kūdikių maisto ir skystų sriubų dieta iš pradžių gali būti veiksminga, bet ilgainiui praras savo poveikį.

Mityba: smulkmeniškui Mergelių būdui tiks „Weight Watchers“ („Svorio stebėtojų“) taškų sistema. Rinkitės daug skaidulų turintį maistą: šviežius vaisius, salotas, lašišą ir riešutus. Venkite duonos, nenugriebto pieno ir grietinėlės. Mergelių ženklas valdo virškinimo ir nervų sistemas. Jūsų organizmas yra itin jautrus stresui, todėl jis „nusėda“ jūsų skrandyje. Jeigu prisikimšite sunkaus maisto, jūsų virškinimo sistema bus perkrauta.

Sportas: Mergelėms geriausiai tiks tokie kūno skulptūros užsiėmimai kaip Pilateso pratimai ir joga. Tobulas Mergelės Pippos Middleton užpakaliukas yra būtent Pilateso treniruočių rezultatas.

Svarstyklės

Nepriekaištinga Gwyneth Paltrow figūra ir makrobiotinių dietų pomėgis gali versti mus žaliuoti iš pavydo, bet iš jos galime daug ko išmokti. Pusiausvyra ir harmonija yra Svarstyklių raktažodžiai, taigi įtraukite juos į savo dietą bei sporto režimą.

Mityba: Veneros globojamoms Svarstyklėms reikia jaustis mylimoms, nes priešingu atveju jos prisikirs kažko saldaus bei lipnaus. GI dieta geriausiai padės subalansuoti cukraus lygį. Labiausiai pažeidžiami Svarstyklių taškai yra kaulai ir inkstai, taigi vartokite daug kalcio turinčio maisto ir gerkite pakankamai skysčių.

Sportas: išraudęs veidas ir prakaitas jums netiks, todėl imkitės švelnesnių pratimų, pavyzdžiui, jogos.

Skorpionas

Visiškai susikoncentravusiam Skorpionui patiks režimas, leidžiantis patikrinti savo galimybių ribas. Katy Perry yra tipiškas Skorpionas – užtikrinta savo gyvenimo kryptimi ir pasiryžusi pasiekti savo tikslus.

Mityba: išbandykite Timo Ferriso „4-Hour Body“ dietą. Ji radikali – jokių angliavandenių, jokių vaisių ar pieno, tik daugybė ankštinių daržovių. Tačiau vieną dieną per savaitę leidžiama valgyti viską, ko tik norisi. Ši dieta tinka Skorpionams, mėgstantiems ekstremalumus. Jei jausite hormonų disbalansą, padės sveikatai naudingi riebalai, pavyzdžiui, riebi žuvis.

Sportas: energingi ir reiklūs pratimai. Skorpionams reikia griežto režimo, kuris reikalautų susikaupti. Jums tiks Rytų dvikovos arba kikboksas.

Šaulys

Scarlett Johansson yra tikras Šaulys: patraukli, stipri ir gyvybinga. Šauliams patinka keliauti ir leisti laiką lauke. Šaulys valdo kepenis, todėl valykite jas gausybe vandens. Taip pat išbandykite detoksikuojančias daržovių sultis – morkų ir burokėlių.

Mityba: rinkitės rytietišką dietą, kurioje daug žuvies, riešutų, sėklų, daržovių ir ryžių (baltus ryžius keiskite rudaisiais). Tai daug energijos suteikiantys maisto produktai. Valgykite jų kuo daugiau, nes Šaulys yra vienas energetiškiausių ženklų. Sotūs užkandžiai yra jūsų silpnybė, taigi keiskite juos sušiais, riešutais ar ryžių paplotėliais.

Sportas: išbandykite išvykas pėsčiomis, važiavimą dviračiu ar bėgiojimą – bet ką, kas leistų būti gryname ore ir gėrėtis gamtovaizdžiu.

Ožiaragis

Kaip ir Kate Middleton, kuri yra tipiškas Ožiaragis, jūs esate disciplinos meistrė. Rami, šaltakraujiška ir susikaupusi Kembridžo hercogienė turi savo režimą, kurio tvirtai laikosi, ir niekas jos neprivers nuo jo nukrypti. Tačiau nebauskite savęs, jeigu kartais pasiduosite silpnumo akimirkai.

Mityba: Kembridžo svorio planas, reikalaujantis daug disciplinos. Įvairūs maisto produktai – vištiena, daržovės, kiaušiniai, vaisiai, ryžiai ir makaronai - kartu su specialiomis sriubomis ir kokteiliais leidžia atidžiai sekti gaunamų kalorijų kiekį. Tai jums turėtų patikti.

Sportas: jūs galite sportuoti savarankiškai, todėl pamirškite grupines merginų treniruotes. Verčiau ankstų rytą išbėkite pabėgioti.

Vandenis

Jennifer Anniston yra nepalaužiamas Vandenis. Kažką darydamos, jūs kuriate ir laužote taisykles. Dėl šios priežasties laikytis dietos jums yra iššūkis!

Mityba: kadangi esate maištininkė, galite būti apsėsta įsitikinimų. Norėdamos pakeisti savo nuomonę apie maistą, išbandykite hipnozę. Vandeniai valdo nervų sistemą. Kad palaikytumėt jos pusiausvyrą, valgykite daug B grupės vitaminų turinčio maisto: lapinių daržovių, tuno ir kiaušinių.

Sportas: kuo neįprastesnis, tuo geriau. Išbandykite lanko sukimą, pratimus ant trapecijos, ilgus maratonus. Jeigu jausite laisvę, būsite laiminga.

Žuvys

Jautrioms, gailiaširdėms, turinčioms gerą intuiciją Žuvims, kaip Evai Mendes, reikalingas režimas, kuris atpalaiduotų, o ne reikalautų daug pastangų ir energijos.

Mityba: sustiprinkite savo organizmo gynybines funkcijas, valgydamos daug česnakų ir imbiero, bei išbandykite mažai riebalų turinčią Azijos virtuvę. Anjumo Anando knygoje „Eat Right For Your Body Type“ („Valgykite pagal savo kūno tipą“) aiškinama ajurvedinė filosofija, skirstanti žmones į fizinio ir emocinio prado tipus. Mityba pagal jūsų tipą yra šios romios ir dvasingos senovės filosofijos – tikro Žuvų įsikūnijimo – esmė.

Sportas: išbandykite tempimo pratimus, plaukiojimą ir šokius – tai padės sumažinti įtampą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)