Atsako dermatologė Rūta Gancevičienė:

Yra begalė priežasčių, galinčių nulemti per didelį plaukų slinkimą, todėl atsakyti, kodėl konkrečiai Jums šiuo metu slenka plaukai nepasisektų, neišsiaiškinus eilės aplinkybių, nepamačius plaukų, kaip jie atrodo.

Normalu, kad per dieną išslenka – iki 50 - 100 plaukų.

Fizinis ir emocinis stresas – labiausiai paplitusi plaukų slinkimo priežastis. Suintensyvėjęs plaukų slinkimas pastebimas po patirto streso, pvz. persirgto infekcinio susirgimo, karščiavimo, ar kitokios sunkios ligos, po operacijos, gimdymo, sunkaus emocinio perkrūvio, alinančios dietos, gausaus tam tikrų vaistų vartojimo, vitaminų stokos.

Plaukų slinkimo priežastimi gali būti ir tam tikros ligos: mažakraujystė, autoimuninės ligos, infekcinės ar lytiškai plintančios ligos, endokrininės ligos, navikiniai procesai organizme, galvos plaukuotosios dalies odos grybeliniai, lėtiniai uždegiminiai arba autoimuniniai susirgimai.

Neteisinga plaukų priežiūra, nuolatinis tempimas, sukimas, chemikalų naudojimas gali nulemti ne tik suintensyvėjusį plaukų slinkimą, bet ir randinius pokyčius odoje.

Per ilgas buvimas saulėje, maudymasis druskingame ar chloruotame vandenyje gali prisidėti prie plaukų slinkimo priežasčių. Galvos oda, kaip ir veido, labai greitai reaguoja į mūsų sveikatos, nuotaikos, gyvensenos pokyčius.

Klausimus dermatologei Rūtai Gancevičienei bei kosmetologei Jolantai Kontrimaitei rašykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją