Žiūrėdamas „Euroviziją“ stebiuosi tik vienu - iš kur gi šie artistai semiasi tiek įkvėpimo, kai kuria savo sceninį įvaizdį?

Toks jausmas, kad tai – kaip užburtas ratas, viskas sukasi iš naujo. Rodos, jog jų įkvėpimo šaltinis - blogiausi MTV klipai, šampūno ir skalbimo miltelių reklamos, buitiniai elektros prietaisai...

Nors šalys yra gana skirtingos, o atlikėjai - skirtingų muzikos žanrų atstovai, bent jau dauguma, vis dėlto galima įžvelgti ir tam tikrą bendrą tendenciją, kurią dėl cenzūrinių apribojimų spaudoje nelabai galiu įvardinti, manau, jog suprantat, ką turiu omenyje...

Pirmasis pusfinalis:

Rumunų grupė „Mandinga“. Oi, kaip aš nemėgstu tokių fainuolių....tikiuosi, kad vėjas nuo Kaspijos jūros nupūs jų kontrabandinio odekolono kvapą.

Mandinga, grupė iš Rumunijos

Rusijai atstovaujančios „Buranovskije babuški“ . Puiki idėja diktuoja visa kita....sceninis įvaizdis, scenografija ir daina - kontrastas vizualiniam vaizdui. Bet dėmesio! Reikia būti labai atsargiems... gal tai Rusijos viešųjų ryšių akcija: „Nebegąsdinsim Europos meškomis ir raketomis, geriau kaip Jonuką ir Grytutę bandysim suvilioti saldainiais ir meduoliais“. Dėl visa ko, prisikimškim pilnas kišenes duonos trupinių...

Buranovskije babuški iš Rusijos

Pasha Parfeny iš Moldovos. Gali jų kostiumai patikti ar ne, bet jų įvaizdis akivaizdžiai skiriasi nuo kitų ir man tai patinka. Jų apranga nedvelkia naftalinu, o ir patys atlikėjai su ja atrodo jaunatviškai, naujai ir turi savo išskirtinį braižą.

Pasha Parfeny iš Moldovos

Islandijos atstovai Greta Salome ir Jonsi, kurie sudainavo dainą „Never Forget“. Nuspalvinkim juos baltai ir galima bus užkelti ant vestuvinio torto, skanaus...

Greta Salome ir Jonsi, duetas iš Islandijos

Danijai atstovaujanti Soluna Samay. Kokį jie čia stilių taip apsirengę pristato? Kažkoks studentų tūsas? O jeigu tai - pagrindinės vokalistės Sgt. Pepper's iš grupės „The Beatles“ kostiumo kopija, tai jis labai ir net labai nesėkmingas. Juk “McDonalds“ restorane šviežių austrių nerasime!

Soluna Samay iš Danijos

Albanijos atstovė Rona Nishliu. Žiūrint šios atlikėjos pasirodymą sugrįžta vaikystės prisiminimai. Jeigu vaikai būsite neklaužados, ši teta uždarys jus į aukščiausią pilies bokštą. Rezultatas stebins, nes vaikai valgys antrą lėkštę manų košės ir be jokių atsikalbinėjimų.

Rona Nishliu iš Albanijos

Kipro atstovė Ivi Adamou. Dar vienas įrodymas, jog daina ir kostiumai „Eurovizijoje“ ne visada svarbiausia, spėju daugelis balsavusių svajojo apie dainininkę.

Kipro atstovė Ivi Adamou

Vengrija. Nežinau ką apie juos net pasakyti. Na, išėjo bičai su juodais kostiumais, padainavo...jų supratimu pašėlo, bet kaip rašė vienas Danialas Charmsas: „Vienas, du trys ir nieko neįvyko“.

Compact Disco iš Vengrijos

Graikijos atstovė Eleftheria Eleftheriou. Kažkoks beskonybės fejerverkas, o daina, kokių yra milijonai. Vokalistės suknelė ir įvaizdis primena periferijos diskotekų nuolatines lankytojas, o šokėjai - kažkoks skudurynas. Tikiuosi, kad graikų dievai išjungė TV ir išėjo į pirtį...

Graikijos atstovė  Eleftheria Eleftheriou

Jedward iš Airijos. „Elekronikų nuotykiai 2“? Dantų šepetukai, kuriuose instaliuotas elektrošokas.

Jedward (Airija)


Antras pusfinalis:

Ukrainos atstovė Gaitana. Pamatęs jų kostiumus, tikrai kažkaip pasimečiau geografijoje. Ukraina yra sala tarp Afrikos ir Pietų Amerikos? Ir kodėl ji įkyriai kviečia į svečius, gal tikrai jie - kanibalai?

Gaitana (Ukraina)

Švedijos atstovė Lorreen, konkurse atlikusi kūrinį „Euphoria“. Bleiro ragana. Labai mistinis pasirodymas ir įvaizdis...šiek tiek tamsos tikrai šiame konkurse nepamaišys.

Loreen (Švedija)

Norvegijos atstovas Tooji. Dar vienas Sexy boy, jeigu daina nelaimės Eurovizijos, galės sėkmingai reklamuoti „Viagrą“.

Tooji (Norvegija)

Donatas Montvydas. Viskas labai gerai, net ne per daug saldu ..įvaizdis tvarkingas, bet nenuobodus, netgi sakyčiau, jog moderniai architektūriškas, be to ir puikiai atspindi šalies temperamentą - iš pradžių melancholiški, o kai pradeda šėlti, stogai Londone ir Barselonoje kilnojasi...

Donatas Montvydas

Bosnija ir Hercogovina, kuriai atstovauja Maya Sar. Simpatiška mergina su keistoka suknele, bet man atrodo, jog ne daina ar jos įvaizdis, o Balkanų tautų solidarumas nulėmė, kad ji pateko į finalą.

Maya Sar (Bosnija ir Hercigovina)

Serbijos atstovas Željko Joksimovićius. Nėra ką komentuoti apie vokalisto kostiumą, man tik pasirodė, kad dvi JAZZU (Justės Arlauskaitės) jam pritarė smuikeliais, turbūt todėl jos ir Vilniuje paskutinėmis dienomis niekur nesimato...

Željko Joksimovičius (Serbijos atstovas)

Estijai atstovaujantis Ottas Leplandas su daina „Kuula“. Jaunuolis - gerietis….duos nusirašyti per egzaminus ir namo paupiu palydės, o tokių Europoj matom, kad trūksta.

Ott Lepland (Estija)

Turkijos atstovas Cano Bonomo. Kažkoks balaganas. Ir labai neiškus laivo kapitonas su kišenėmis, pilnomis šikšnosparnių, Martynai, saugok Montvydą, kad tik nepavogtų….

Can Bonomo (Turkija)

Maltos atstovas Kurtas Calleja. Viskas kažkur matyta...

Kurtas Calleja

Makedonijos atstovė konkurse Kaliopi. Greičiausiai, kad jai įtaka daro Meksikietiški serialai…labai nuobodu, nesukelia jokių jausmų ir minčių… tinkama, kaip terapija žmonėms, turintiems miego sutrikimų.

Kaliopi (Makedonijos atstovė)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)