Jis naujienų portalui DELFI pasakojo pirmąjį pusfinalį stebėjęs arenoje ir jau seniai susipažinęs su antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyviais. Kompozitorius tiki D. Montvydo sėkme, tačiau prognozuoti, kaip jam seksis pusfinalyje, nesiryžo drąsiai: „Gali būti ir vienaip, ir kitaip“, - diplomatiškai DELFI kalbėjo B. Stonas.

„Vakar turėjau galimybę stebėti pusfinalį arenoje. Šou tikrai buvo puikus, apšvietimas ypatingas. Azerbaidžanas tikrai pasistengė, viskas iš tiesų pompastiška. Mano manymu, pirmojo pusfinalio dalyviai iš esmės nebuvo stiprūs, galbūt tik trys ar keturi. Tačiau antrajame pusfinalyje visi dalyviai stiprūs. Donatui reikės labai pasistengti norint juos įveikti. Jeigu Donatas būtų pasirodęs pirmajame pusfinalyje – jis tikrai būtų laimėjęs bilietą į finalą“, - naujienų portalui DELFI kalbėjo „eurovizinės“ dainos kūrėjas B.Stonas.

B. Stonas sakė pastebėjęs, jog arenoje susirinkę žiūrovai labiausiai įsisiautėjo scenoje pasirodžius Rusijos atstovėms „Buranovskiye Babushki“. Jo nuomone, jeigu Lietuvos atstovas patektų į finalą, „Buranovskiye Babushki“ būtų rimčiausios D. Montvydo konkurentės.

„Iš tiesų turime tokį pranašumą. Pusfinalio metu pasirodysime paskutinieji. Šiemet balsuoti bus galima tik pasibaigus visiems pasirodymams. Taigi, neabejoju, jog daugybė TV žiūrovų Donato pasirodymą įsimins. Nors daugybė žmonių sako, jog Švedijos atstovė Loreen laimės pirmąją vietą, aš tokiai nuomonei nepritariu. Tai puiki daina, gera atlikėja, tačiau Donatas, mano nuomone, yra kur kas pranašesnis“, - kalbėjo B. Stonas.

Kūrėjas ketvirtadienį ketina praleisti užkulisiuose drauge su Donatu, mat jam bus ypatingai reikalingas palaikymas.

„Dabar Donatas jaučiasi gerai, tačiau kai užlips į sceną stebint milijonams žiūrovų visoje planetoje, patikėkit, net ir labai savimi pasitikintys atlikėjai pajunta jaudulį, kuris tikrai nepadeda. Donatas privalo tikėti savimi. Nors jis – jaunas atlikėjas, jis – jau „Eurovizijoje“. Taigi, esu čia, o pusfinalį stebėsime „Žaliąjame kambaryje“. Tikiuosi, viskas seksis taip, kaip ir planuojame“, - pasakojo B. Stonas.

Paklaustas apie D. Montvydo progresą, B. Stonas sakė pastebėjęs, kad Lietuvos atstovo balsas pasikeitė radikaliai. Kompozitorius D. Montvydą pirmą kartą išvydo „Naujosios bangos“ konkurse.

„Jo balsas tapo galingesnis. Ji suaugo. Prieš metus tebuvo mažas berniukas, tačiau dabar viskas kitaip. Jis, kaip artistas, turi potencialo būti labai rimta žvaigžde. Po trijų ar keturių metų tuo įsitikinsite, jam tereikia sukaupti daugiau patirties. Per pastaruosius metus jis žengė milžinišką žingsnį pirmyn. Žinau, kodėl jam tai pavyko. Donatas labai daug dirba. Vien talento rezultatams pasiekti niekuomet neužtenka, reikia labai daug dirbti, o Lietuvos atstovas iš tikrųjų yra be galo darbštus“, - DELFI kalbėjo B. Stonas.

Paklaustas, kaip vertina D. Montvydo šansus patekti į finalą, B. Stonas išreiškė nuomonę, jog atlikėas gali patekti, bet gali ir nepatekti į finalą. Anot jo, „Eurovizija“ kiekvienas metais – skirtinga, TV žiūrovams patinka skirtingi pasirodymai. Be to, B. Stonas sakė esąs įsitikinęs, kad šiame konkurse daug lemia šalys kaimynės. Jei jos didelės – šansai nugalėti arba patekti į finalą – didesni.

„Tai politinis konkursas. Pažiūrėkite, Balkanų šalys balsuoja vienos už kitus, Rusija balsuoja už Ukrainą, o Ukraina už Rusiją. Taip yra visuomet. Stebiuosi, kad Izraelis į finalą nepateko. Paprastai šios šalies atstovai kasmet patenka į finalą. Tuo tarpu Lietuva – mažytė šalis, todėl aš labai tikiuosi, kad „Eurovizijos“ gerbėjams patiks „Love Is Blind“ ir jie už ją balsuos aktyviai“, - kalbėjo šių metų „eurovizinės“ dainos kūrėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)