Kelialapiai į finalą atiteko: Rumunijai, Moldovai, Islandijai, Vengrijai, Danijai, Albanijai, Kiprui, Graikijai, Rusijai bei Airijai.

Renginį vedė Azerbaidžano žvaigždės Nargiz, Eldaras ir Leyla.

Pirmojo pusfinalio akimirkos - nuotraukų albume:

Konkursą pradėjo Juodkalnijos atstovas Rambo Amadeus su daina "Euro Neuro". Pats dainininkas sako, kad jo dainos pavadinimas - tiesiog tarpusavyje derantis žodžių žaismas. Jis yra baigęs šešias muzikos mokyklos klases, vėliau universitete studijavo matematiką. Dar savo šaliai atstovauja kaip buriuotojas. Jis į "Eurovizijos" sceną antradienio vakarą užkėlė Trojos arklį, jam pritarė lozungus nešiojantys šokėjai.

Tamsiomis spalvomis sceną nudažė antrieji dalyviai: Islandijos atstovai Greta Salome ir Jonsi, kurie sudainavo dainą "Never Forget". Greta - smuikininkė ir dainų autorė, su muzika savo gyvenimą susiejusi būdama dvylikos. Jonsi "Eurovizijos" finale dalyvavo jau 2004 metais, šiuo metu jis taip pat ragauja aktoriaus duonos. Pora sudainavo dramatišką kūrinį, o jiems scenoje asistavo būrys taip pat juodai apsirengusių dainininkų.

Trečioji į sceną užlipo Graikijos atstovė Eleftheria Eleftheriou, ji sudainavo kūrinį "Aphrodisiac", scenoje su ja pasirodė keturi šokėjai ir viena pritariančioji vokalistė. Atlikėja išgarsėjo savo šalyje sudalyvavusi TV šou "X Faktorius", o nuo šešiolikos metų ji dainuoja folkloro ansamblyje.

Po Eleftheria Eleftheriou scenoje pasirodė mūsų kaimynės Latvijos atstovė Anmary, moteris su keturiomis pritariančiosiomis vokalistėmis sudainavo dainą "Beautiful Song". Pati dainininkė dainuoja nuo mažens, baigė muzikos mokyklą, vėliau universitete studijavo vokalo paslaptis. Kaip vokalo mokytoja dalyvavo daugelyje realybės šou.

Penktu numeriu scenoje pasirodė Rona Nishliu, kuri atstovauja Albanijai. Savo šalyje su tokia muzikos legenda kaip Aretha Franklin lyginama atlikėja sudainavo lyrišką dainą "Suus". Savo stiprų balsą pademonstravusi verslo administravimą universitete studijavusi mergina šiuo metu veda radijo laidas, o dainuoja ji - taip pat nuo mažumės. Moteris "Eurovizijos" pusfinalyje pasirodė išties neįprastu, futuristinio stiliaus apdaru.

Po jos atėjo eilė rumunų grupei "Mandinga", kurie į vieną vietą suplakė rumunų ir kubietiškus ritmus. Grupę sudaro dešimt muzikantų, tačiau scenoje jų pasirodė šeši - mat tiek teleidžia konkurso taisyklės. Grupė Rumunijoje organizuoja savo festivali "Salsa Fest", yra koncertavusi visoje Europoje, taip pat Kuboje. Daugelį žiūrovų sužavėjo seksuali vokalistė itin trumpa suknele.

Septinti scenoje pasirodė du broliai, pasivadinę "Simplus". Jie atstovavo Šveicarijai, o anksčiau buvo žinomi kaip grupė "Infinity". Energingo pasirodymo autoriai sudainavo dainą "Unbreakable".

Po jų sekė lyrinę dainą "Would You" atlikusi jaunutė Belgijos atlikėja Iris. Ji dainuoja nuo pat mažų dienų, o jos stiliui įtakos turėjo Beyonce bei Kelly Clarkson. Belgijoje šiais metais atranka į "Euroviziją" nebuvo rengiama, profesionalai iškart nusprendė konkursan siųsti Iris.

Devintoji scenoje - Suomijai atstovaujanti Pernilla. Dainą konkursui jai sukūrė brolis Jonas, mamos 50-mečio proga. Mergina šoka ir dainuoja nuo vaikystės, yra laimėjusi suomių ir švedų rengtą bendrą realybės šou. Taip pat ji yra profesionali tinklinio žaidėja. Dainininkė atliko dainą "Nar Jag Blundar". Įdomu tai, kad Suomijos atstovė dainą dainuoja švedų kalba.

Konkurso tempą pagreitino Izraelio atstovai "Izabo". Didžiulių laikrodžių projekcijų fone grupė sudainavo dainą "Time". Jie savo šalyje vadinami alternatyviosios muzikos atstovais, o konkursinė grupės daina nukėlė į psichodelinį 7-ąjį dešimtmetį.

Po jų į sceną lipo San Marino atstovė Valentina Monetta, atlikusi dainą "The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)". Dainininkė dar prieš keletą metų bandė papulti į šį konkursą, tačiau nesėkmingai.

Dvylikta scenoje pasirodė Ivi Adamou. Su keturiomis šokėjomis ji atliko dainą "La La Love". Dainininkės pasirodymas buvo itin seksualus, jį papuošė nemažai gimnastinių triukų, energingas šokis ir, žinoma, trumpos merginų suknelės.

Po šios atlikėjos scenoje nuskambėjo visai kitokia daina: Soluna Samay, gimusi Gvatemaloje, Danijai atstovavo su kūriniu "Should've Known Better". Atlikėja savo muziką apibūdina kaip čigonišką popmuziką, o Danijoje gyvena ir kuria nuo 2000 metų.

Keturioliktos pasirodė Udmurtijoje gyvenančios Rusijai konkurse atstovaujančios ypatingai lauktos ir prie favoritų priskiriamos "Buranovskije babuški". Rusijoje jos jau tapo tikromis žvaigždėmis. Išgarsėjo sudainavusios nuotaikingą dainą "Party For Everybody", kurią "YouTube" puslapyje jau peržiūrėjo šimtai tūkstančių žmonių. Scenoje bobutės dainavo stovėdamos šalia besisukančios senovinės krosnies imitacijos, pasirodymo pradžioje į ją pašovė bandeles, o padainavusios tas bandeles ištraukė jau iškeptas.

Po šio linksmo pasirodymo į sceną užlipo Vengrijos atstovai "Compact Disco". Jie sudainavo emocionalią dainą "Sound Of Our Hearts". Grupę sudaro vokalistas, muzikantai ir pritariantieji vokalistai. Jie į "Euroviziją" savo šalies atstovauti atvyko specialios žiuri sprendimu.

Šešiolikti - Austrijos atstovai "Trackshittaz", sudainavę dainą "Woki Mit Deim Popo" (Pajudink savo užpakalį). Scenoje pagal trankią muziką aplink stulpą sukosi ryškiai apsirengusios šokėjos, grupę sudaro du vokalistai. Visi kartu jie buvo pasipuošę šviečiančiomis drabužių detalėmis.

Septynioliktas "Eurovizijos" pusfinalyje dainavo Pasha Parfeny. Tai Moldovos atstovas, nesuskaičiuojamo kiekio realybės šou dalyvis bei prizininkas, prieš dvejus metus pradėjęs solo karjerą. Savo dainą Lăutar jis atliko padedamas dviejų pritariančiųjų vokalisčių, scenoje talkino dar trys šokėjos.

Paskutinieji šį vakarą buvo airiai Jedward su daina "Waterline". Dvyniai "Eurovizijoje" dalyvauja jau antrus metus iš eilės, scenoje jie pasirodė įspūdingais blizgiais kostiumais, jiems dainuojant scenoje ėmė trykšti tikras fontanas. Tai buvo itin daug kainavęs airių pasirodymas.

Tik dešimt iš šį vakarą pasirodžiusių atstovų pateko į didįjį finalą, kuris vyks šeštadienį, gegužės 26 dieną.

Rezultatus lygiomis dalimis per pusfinalius lemia komisijos ir televizijos žiūrovų balsai. Pirmadienį komisija stebėjo atlikėjų generalines repeticijas ir jau nusprendė, kam skirs balsų, tiesa, rezultatai dar nežinomi. Televizijos žiūrovai balsuoja per pusfinalio koncertą.

Žiūrovų balsai susumuojami su komisijos balsais, tai lemia, kokių šalių atstovai patenka į konkurso finalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (945)