Šį kartą lietuvės Kinijoje laukia tikrasis modelio darbas. Nuo pirmadienio iki penktadienio mergina vaikščios į modelių atrankas. Po to - fotosesijos ir įvairūs pristatymai.

„Kai ruošėmės finalui gavome daugybė pamokų ir patarimų, dabar bus proga parodyti, ką išmokau ir ką galiu. Pirmą kartą teko praleisti daugiausia laiko viešbutyje, kur ir vyko didžiausias pasiruošimas, tačiau šį kartą teks pačiai važinėti į atrankas ir susipažinti su miestu, transporto sistema bei kinų kultūra”, - pasakojo Dijora Petrikonytė.

Pasak Dijoros, europiečius Kinijoje dažnai lydi daugybė kultūrinių šokų ir nesusipratimų, tačiau ji nekantrauja viską patirti pati. Tiksliau - kartu su „Elite Model Look Estonia” nugalėtoja, su kuria lietuvė važiuoja kartu ir dalinsis tuo pačiu stogu. Prieš išvykstant į pirmąją savo modelio darbo kelionę, pasižiūrėjome į merginos susidarytą TOP 20 daiktų sąrašą:

1. Žemėlapis. Žemėlapis padės susiorientuoti nepažįstamame mieste, surasti žymiausias vietas bei nepasiklysti pakeliui į atrankas.

2. Nešiojamas kompiuteris. Nešiojamo kompiuterio prireiks, kai norėsis pabendrauti su tėvais ir draugais, esančiais Lietuvoje. Be to, kompiuteris ir internetas bus naudingas norint sužinoti naujausias mados tendencijas.

3. Patogūs rūbai. Kadangi kiekvieną dieną reikės skubėti į atrankas, važinėti viešuoju transportu, tinkami rūbai, su kuriais galės jaustis patogiai, yra būtini.

4. Aukštakulniai. Aukštakulniai - nepakeičiami dalyvaujant atrankose ir norint atkreipti į save dėmesį.

5. Vaistai. Visada patartina turėti vaistų nuo skausmo ir peršalimo. Darbo metu nebus laiko sirgti, todėl būtiniausi vaistai pagelbės sunkiausią akimirką.

6. Telefonas. Pravers norint susisiekti su naujais pažįstamais ar agentūra, tikslinantis atrankos laiką bei vietą.

7. Kūno priežiūros priemonės. Kiekviena modelio karjerą pasirinkusi mergina privalo nepamiršti rūpintis savo išvaizda, būti tvarkinga, todėl kūno priežiūros priemonių prireiks kiekvieną dieną.

8. Talpi rankinė. Tokia, į kurią būtų galima įsimesti ir viską ko gali prireikti - aukštakulniai atrankoms, būtiniausios makiažo priemonės ir kiti būtiniausi daiktai.

9. Maudymosi kostiumėlis. Maudymosi kostiumėlio dažnai reikės atrankų metu, tačiau vasarą ši aprangos detalė - visuomet kartu.

10. Piniginė. Piniginė ir tam tikras kiekis pinigų joje pravers, kai norėsis nupirkti suvenyrų ir lauktuvių draugams bei tėvams.

11. Žodynas. 4 mėnesius gyvenant svečioje šalyje bus progų patobulinti savo bendravimo įgūdžius.

12. Užrašų knygutė. Šiais laikais, ją beveik pakeitė kompiuteris, tačiau nedidelė knygutė pravers visada norint užsirašyti naujų draugų kontaktus, savo dienotvarkę, atrankos vietų adresus.

13. iPod. Muzika padės atsipalaiduoti net ir sunkiausiomis kelionės akimirkomis.

14. Patogi avalynė. Kiekvieną dieną reikės daug vaikščioti, todėl patogi avalynė – svarbiausias viso lagamino atributas.

15. Plaukų džiovintuvas. Ankstyvais rytais plaukų džiovintuvo prireiks, norint sutaupyti laiko bei suformuoti šukuoseną.

16. Adapteris. Adapterio prireiks, norint pritaikyti europietiškus elektros prietaisus Kinijoje.

17. Fotoaparatas. Fotoaparatas būtinas kiekvienoje kelionėje. Juo bus fiksuojamos visos akimirkos.

18. Knygos laisvalaikiui. Knyga - bet kurios kelionės palydovas. Ji padės atsipalaiduoti, pailsėti nuo įtempto darbo ir bus tarsi savotiškas ryšys su Lietuva.

19. Akiniai nuo saulės. Ne tik patogumas kaitinant saulei, bet ir svarbi stiliaus detalė.

20. Gera nuotaika. Su gera nuotaika ir šypsena nublanksta bet kokie nesklandumai!