- Kodėl nusprendei išbandyti save grožio konkurse?

- Vartydama žurnalą pamačiau skelbimą, kad vyks šis konkursas. Mama pasiūlė sudalyvauti. Aš į tai iš pradžių pažiūrėjau pro pirštus, maniau, kad ji juokauja, nes anksčiau nebuvau ragavusi modelio duonos. Greitai susidomėjau.

- Ar labai bijojai, kokių lūkesčių turėjai?

- Nebuvo jokios baimės, nes manau, kad reikia viską išbandyti. Iš pradžių galvojau, jog tai bus tik pomėgis, bet su laiku ėmiau žiūrėti į tai kaip į darbą, pajamų šaltinį. Iš pradžių nepasitikėjau savimi, kadangi atrankose dalyvavo daug merginų, buvo didelė konkurencija.

- Kokios patirties sukaupei dalyvaudama konkurse?

- Kai pamačiau, kad esu pripažįstama, įgijau labai daug pasitikėjimo savimi. Beveik mėnesiui iškeliavusi į Šanchajų, kur vyko pasaulinės atrankos finalas, išmokau savarankiškumo, pajutau daugiau atsakomybės už save. Nors prizinės vietos nelaimėjau, bet buvau pastebėta „Elite“ agentų. Savo ateitį sieju būtent su šia agentūra.

- Ar modelio darbas nereikalauja pernelyg daug laiko?

- Mokant planuoti laiką, galima viską spėti, žinoma, tam reikia daug pastangų. Jeigu mergina turi dar ir kitos užklasinės veiklos, tuomet šioji nukenčia. Kartais tenka prie pamokų ruošos ir iki pirmos nakties pasėdėti, kad viską spėčiau. Bet tai nepalyginamai geriau, nei švaistyti savo laiką, pavyzdžiui, rūkant kiemuose.

- Kokių savybių, be grožio, turėtų turėti konkurse dalyvaujanti mergina?

- Reikia atitikti standartus, turėti gražią figūrą, bet vien grožio tikrai neužtenka. Mergina turėtų mokėti gražiai vaikščioti, šukuotis, būti fotogeniška, gerai kalbėti angliškai, gerai orientuotis, ypač išvykstant į užsienį.

---

„Elite model look” yra prestižinis tarptautinis modelių atrankos konkursas, kuriame kasmet dalyvauja daugiau nei 350 tūkst. merginų iš 70 šalių. Konkursas suteikia joms išskirtinę galimybę būti pastebėtoms mados pasaulyje, tapti modeliais ir siekti karjeros aukštumų.

Balandžio 5 dieną prasidėjo atranka į konkursą „Elite model look Baltics 2012”. Jo nugalėtojos varžysis dėl galimybės atstovauti savo šaliai prestižiniame „Elite model look world” finale Kinijoje ir pasirašyti trejų metų sutartį su „Elite“ agentūra.

Merginas, kurios atstovaus Lietuvai „Elite model look Baltics 2012”, „Elite“ komanda atrinks gegužės pabaigoje Vilniuje. Regioninės atrankos vyks gegužės 12 - 20 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje, Alytuje, Mažeikiuose, Skuode, Telšiuose, Šilutėje, Utenoje, Jonavoje, Tauragėje, Raseiniuose ir Zarasuose.