Šio vakaro nacionalinės atrankos pusfinalyje varžosi devyni dalyviai, kurie stengsis savo kūriniais sužavėti ne tik komisijos narius, bet ir žiūrovus tam, kad iškovotų bilietą į Baku.

Šį šeštadienį komisijos nariai - dainininkas Merūnas Vitulskis, aranžuotės meistras Raigardas Tautkus, balsingoji Rosita Čivilytė, profesorius Vladimiras Prudnikovas, muzikos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Kovo 3 dieną finale paaiškės, kas atstovaus Lietuvai 57-ojoje „Eurovizijoje“ Azerbaidžano sostinėje Baku gegužės mėnesį.

Dar šį penktadienį pirmieji scenoje pasirodė trijų vaikinų grupė „The Independent“ iš Širvintų, kurie jau antrąjį kartą dalyvauja „Eurovizijoje“. Meilę muzikai, anot vaikinų, jie paveldėjo iš tėvų. Pavadinimą esą pasirinko taip pat neatsitiktinai. „Patys esame vadybininkai, laisvo oro direktoriai ir niekam nepriklausome“, - nacionalinėje atrankoje save pristatė nepriklausomi vaikinai.

V. Prudnikovas jaunuosius dainininkus įvertino sakydamas, kad puikus retro roko stilius, taip pat operos solistas pritarė, kad vokalą pastiprinti dar reikia. Saulius Urbonavičius teigė, kad prie veidrodžio padirbėti jauniesiems solistams reikia, kad jų sugebėjimais patikėtų visa Lietuva.

Vaikinų prodiuseris Martynas Tyla teigė, kad Lietuvai nesiseka „Eurovizijoje“, nes lietuviai išrenka tokį atlikėją, kuriam pristinga atsipalaidavimo ir charizmatiško atlikimo, kurį matėme grupės „The Independent“ pasirodyme.

Antroji atrankoje pasirodė Kamilė Kielaitė. Ne pirmus metus esanti scenoje, mergina atliko daina pavadinimu „Try“. „Manau, kad mano daina turėtų kalbėti už mane“, - kalbėjo dainininkė.

Nors komisijos narė R. Čivilytė negailėjo atlikėjai pagyrimų, tačiau taip pat pridūrė, kad „Eurovizijoje“ ji nublanktų tarp kitų dainų. M. Vitulskis dainininkei taip pat pritarė šiai R. Čivilytės nuomonei.

Savo muzikiniu kūriniu publiką ir komisiją bandė sužavėti ir grupė itin vaikišku pavadinimu „Multiks“. Anot atlikėjų toks pavadinimas buvo pasirinktas todėl, kad jiems labai patinka „multikai“. Muzikos ir žodžių autorius Paulius Burba. „Mieli „Multiks“ dalyviai, nors puikiai pasirodyti, tačiau siūlyčiau pasigilinti į nacionalinį folklorą“, - sakė V. Prudnikovas.

„Jūs puikiai tinkate į populiariosios muzikos rėmus“, - sakė R. Tautkus, tačiau aranžuotės meistras kritikos taip pat negailėjo grupei.

Ketvirtieji - Valdas Maksvytis, kuris pažintį su muzika pradėjo realybės šou „Kelias į žvaigždes 3“. Vaikinas atliko lietuvišką dainą „Laiko yra“. Iš „Eurovizijoje“ komisijos narių šiam atlikėjui kritikos strėlės skriejo ne itin malonios. R. čivilytė teigė, kad ji nežino, ką pasakyti. Tuo tarpu, R. Tautkus teigė, kad jam nepatiko, tačiau nenorėdamas ilgai ir neigiamai komentuoti aranžuotės meistras pridūrė, kad nutrauks savo kalbą.

Penktieji - margoji tarptautinė grupė „Chill Out, Have No Doubt“. Jaunieji atlikėjai atliko dainą „Untill the end“.

Komisijos nariai tarptautinę grupę įvertino ne itin palankiai, tačiau grupės atlikėjai tikino, kad jie nėra nusivylę ir tikisi, kad tai tik pirmas naujos grupė žingsnis link pergalių ir sėkmės link.

Šeštieji - grupė „The Artrace“, kurioje Justas ir Aurimas atliko dainą, kuria, kaip patys vaikinai įvardijo, išreiškė stilingą požiūrį į savo šalį. Komisijos nariai negailėjo balų šiai grupei.

Septintoji - gatvės muzikantė Indigo, kuri siekia aukštumų. Atlikėją komisija įvertino ganėtinai gerai. R. Čivilytė teigė, kad dainininkės galimybės šiame pasirodyme nebuvo pademonstruotos visos. Balso tembras, anot R. Tautkaus, nebuvo profesionalus. Taip pat profesionalas pridūrė, kad šiai atlikėjai trūko praktikos.

Aštuntoji pasirodė balsingoji Donata Baltrušaitytė su Deivydo Zvonkaus daina „Nutolk“. Jaunos atlikejos balsas stiprus, įsiskverbiantisir lengvai pasiekiantis paprasto klausytojo ausį.  Daina įsimenanti ir lyriška. „Visaigražu,trūksta tik instrumentuotės. Taip pat pritrūko kurybinės muzikinėskulminacijos“, - kalbėjo M. Vitulskis.

Paskutinis scenoje pasirodė atlikėjas Beissoul (Artūras Žabas). Unikalų vaikino balsą įvertino ir atrankos komisija.  Scenoje vaikinas atliko kūrinį „Why“. Vienas iš komisijos narių R. Tautkus teigė, kad ši daina - ne pati tinkamiausia jaunajam dainininkui ir kūrinius jis turėtų rinktis atidžiau. Jam pritarė ir kiti komisijos nariai.

Pagal žiūrovų ir komisijos balsus pirmieji - Beissoul, antrieji - „The Independent“, treti - „Multiks“.

Savo mylimiausią kūrinį kviečiame išrinkti ir DELFI portale:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją