Primename, kad konkurso užduotis yra fotografuoti tik prastai atrodančius Lietuvos daugiabučius ar jų detales. Kitokio pobūdžio nuotraukos konkursiniame balsavime dalyvauti negalės.

Su konkurso taisyklėmis galite susipažinti ČIA.

Nuotraukas konkursui galima siųsti iki sausio 5 dienos paštu: zombervilis@delfi.lt.

Konkurso dalyviai bus apdovanoti pavydo vertais prizais:

I vieta – konkurso iniciatoriaus dovanojamas prizas – itin vertinamas tiek mėgėjų, tiek profesionalų - fotoaparatas „CANON PowerShot G12“.
II vieta – DELFI honoraras - 500 Lt.
III vieta – DELFI paguodos honoraras – 300 Lt.

Labai vertų, tačiau nelaimėjusių nuotraukų autoriai bus apdovanoti specialiais paguodos prizais.

"Zomberviliška" poezija

Skaitytojas Aleksandras konkursui pristato itin poetišką "vaiduoklių" ciklą. Kiekviena nuotrauka turi savo istoriją ir pavadinimą. Albume pamatysite Kauno vaizdus: šiukšlių krūvą Kalniečių parke natūraliai susidariusiame prūde, apleistos parduotuvės "Laisvės alėjoje" naujuosius "klientus", Šilainių pilkuosius daugiabučius kopose, kurie simbolizuoja begalinį mūsų norą pastatus statyti visur.

Linkėjimai iš Didžiasalio

"Pamatęs Jūsų organizuojamą konkursą, nutariau jame sudalyvauti. Šiam reikalui su žmona nuvykome į Didžiasalio miestelį Ignalinos rajone ir nutarėme patikrinti, ar ten tikrai yra namų vaiduoklių. Neapsirikome... Tikrai buvo dėmesio vertų namukų...", - rašo skaitytojas Vytautas.

Skaitytoja Asta įamžino Telšiuose stovintį daugiabutį:

Skaitytojas Sigitas siunčia linkėjimus iš pasivaikčiojimo po Bukiškes, Avyžienius ir Buivydiškes:

Skaitytojas Dainius Palangoje pastebėjo dar vieną "vaiduoklį". "Ne daugiabutis, bet nebaigta statyti kavinė ar kažkas panašaus, pamažu virstanti betoniniu vaiduokliu prie pat jūros. Tokių betoninių griaučių Palangos priekopėse ne vienas. Vienintelis privalumas - pasislėpti čia nuo staiga užpuolusio lietaus", - rašo Dainius.

Antrą foto istoriją atsiuntusi Ilona šįkart pasakoja apie "vaiduoklį" Vilniuje, kuriame iš tikrųjų vaidenasi.

"Bene labiausiai Vilniuje žinomas ir daugiausia kritikos bei diskusijų interneto platybėse sulaukęs apleistas namas Antakalnio g. 25, esantis priešais Antakalnio vidurinę mokyklą. Internete galima rasti daugybę istorijų apie šį apleistą namą: esą jame yra požeminiai kelių lygių kanalai, požemiai su slėptuvėmis, kuriuose veikė laboratorija ir buvo atliekami bandymai su žmonėmis. Apsilankiusius šiame apleistame ir legendomis apipintame pastate neva lydi nesėkmės, kankina košmarai, paranoja, vaidenasi.

Pastatas yra pusiau sugriautas, vietoje langų ir durų žiojėja skylės, antro aukšto beveik nėra, viskas išgriauta, sienos aprašytos pertraukų metu čia apsilankančių mokinių, o laiptai vedantys į požemius užpilti smėliu. Jokių vaiduoklių, laboratorinių kankinių - nieko, patvirtinančio bent vieną iš internetinių pasakojimų, tačiau vis tiek šis apleistas Antakalnio "zombis" vilioja lankytojus, kurie vėliau dalinasi savo įspūdžiais, nuotraukomis, pasakojimais, gąsdina vieni kitus ir dar labiau kursto kitų susidomėjimą", - pasakoja Ilona.

Skaitytojas Paulius Edvardas savo "zombių" medžioklėje įamžino įvairiausias vietas Vilniuje. "Apleistais pastatais domiuosi seniai, todėl siunčiu kelias įdomesnes nuotraukas", - rašo Paulius Edvardas.