Bendro Kalniečių ir Eigulių masyvo darbai baigti apie 1985 m. Gyventojų turėjo būti per 30 tūkst. „Architektūriniu ir urbanistiniu požiūriu tai sėkmingiausias, mažiausiai monotoniškas sovietinio Kauno gyvenamųjų namų rajonas“, - pastebi architektūrologas Vaidas Petrulis.

Eigulių seniūnija jungia dvi miesto dalis – Eigulius ir Kleboniškį, užima ~13,4 kv. km ir turi apie 48 000 gyventojų.

Eiguliuose dominuoja daugiaaukštės gyvenamųjų namų statybos teritorijos. Daugiabučiuose gyvena apie 97 procentai seniūnijos gyventojų. Eiguliai ribojasi su magistraliniu keliu A1, išilgai jo yra išsidėstę komercinės paskirties teritorijos iš vienos pusės, ir Kleboniškio miško parkas iš kitos.

Daugumoje namų vėlgi aktuali renovacijos problema: ypač kampinių butų gyventojai žiemomis kenčia dėl per žemos temperatūros kambariuose. Pakeisti vien langus ir duris – nepakanka. Už 2 kambarių maždaug 50 kv. metrų dydžio buto šildymą vidutiniškai per mėnesį tenka mokėti 300-450 litų.

Automobilių parkavimo problema šiame rajone taip pat labai didelė. SĮ „Kauno planas“ duomenimis, Eiguliuose trūksta apie 15 tūkst. vietų automobiliams.

Visuose taip vadinamuose miegamuosiuose Kauno rajonuose būtina pastatų renovacija. Miesto savivaldybė tam skiria nemažai dėmesio. Kaune daugiaaukštės gyvenamosios statybos kvartaluose 2010 metų pradžioje vidutiniškai gyveno 70 procentų gyventojų.

2010 m. sausio mėn. savivaldybės taryba pritarė daugiabučių namų atnaujinimo planui. Plane numatomas vieno ar kelių kvartalų viso atnaujinimo pilotinis projektas, apimantis ne tik pastatų atnaujinimą, bet ir inžinierinių tinklų, renovaciją, automobilių stovėjimo, vaikų žaidimų aikštelių, želdinių apšvietimo, atliekų šalinimo įrangos sutvarkymą. Kaune kasmet turėtų būti atnaujinama apie 120 namų.