Ar galima krūtis padidinti ne implantais, o injekcijomis? Kiek tai kainuotų?

Taip, krūtis galima padidinti ne tik implantais, bet ir stabilizuotos hialurono rūgšties užpildu – „Macrolane“ (į vieną krūtį leidžiama 80-100 ml). Procedūros kaina 9000 - 10000 Lt. Užpildas rezorbuojasi po 1,5 metų. Norint efektyvesnio rezultato, rekomenduojama procedūrą kartoti po metų. Taip pat krūtinę galima padidinti autoimuniniais riebalais. Kaina 7000-8000 Lt. Riebalai rezorbuojasi 1,5-2 m.

Saulius Vikšraitis
Ar tiesa, kad krūtų implantus geriausiai dėtis moterims jau pasigimdžiusioms vaiką? Be to, girdėjau, kad juos po to reikia keisti kas 10 metų, ar taip?

Krūtų didinimo operacija g.b atliekama įvairiame amžiaus tarpsnyje. Nėra medicininių įrodymų, patvirtinančių, kad krūtų implantai turi įtakos maitinimui krūtimi. Po 10 m. rekomenduojama pasirodyti plastikos chirurgui ir pasitikrinti ultragarsu. Esant formos, savijautos pokyčiams, patariama keisti implantus, jei ne – keisti nereikia, rekomenduojama tikrintis kas 3 metus.

Kiek kainuotų tik vienos krūties sumažinimas?

Vienos krūties mažinimo operacijos kaina – 5000 Lt. Į operacijos kainą įskaičiuota nejautra, lovadieniai, perrišimai, pooperacinė liemenėlė.

Ar taikote nuolaidas, jeigu pvz. po tų 10 metų klientė grįžta pakeisti implantų krūtyse?

Taip, suteikiame nuolaidas, jos priklauso nuo implantų rūšies.

Kiek kainuoja nosies plastinė operacija?

Nosies plastinės operacijos kaina: 6000 - 7000 Lt.

Nuo kelių metų galima darytis plastinę nosies operaciją?

Nuo 18 m. Esant trauminiams defektams, su tėvų sutikimu, - nuo 16 m.

Kiek kainuoja nosies pertvaros ir kuprelės pašalinimo operacija jūsų klinikoje?

Kaina - 6500-7600 Lt.

Ar riebalus nusiurbus, galima numesti svorio?

Riebalų nusiurbimas – ne svorio mažinimo, bet kūno kontūro korekcijos operacija. Svorio kitimai nežymūs, linijos dailesnės.

Maždaug kokio amžiaus moteris turėtų pradėti veido korekciją injekcijomis, kad ilgai nepasentų, tiksliau, kad nepavėluotų? Ar yra didelis rezultato skirtumas, kai injekcijos pradedamos naudoti 25 m., 35 m. ar 45 m amžiaus pacientui. Ar nuo amžiaus priklauso rezultato efektyvumas?

Veido korekcija injekcijomis rekomenduojama esant išreikštoms mimikos raukšlėms. Virš 50 m. moterims procedūros efektyvumas nepakankamas.

Kiek matosi, plastinės operacijos yra daugiau įnoringų ir turtingų žmonių privilegija, taip?

Šiuo metu operacijoms atvyksta įvairių socialinių sluoksnių pacientai. Klinika suteikia galimybę už operacijas atsiskaityti išsimokėtinai, naudojantis lizingo paslauga.

Ar įmanoma "sutvarkyti" natūraliai didelę krūtinę D-E dydžio, t.y. ją pakelti, suteikti formą. Ar tai labai brangu?

Taip galima, atliekamas krūtų mažinimas bei pakėlimas. Operacijos kaina 7500-8000 Lt.

Kas kiek laiko po krūtų mažinimo operacijos reikia pasitikrinti?

Po krūtų mažinimo operacijos gydytojui reikia pasirodyti po metų ir po 5 metų.

Ar Lietuvoje stuburo išvarža (L5-S1) gali būti operuojama pro pilvą, nepažeidžiant nugaros raumenų?

Mūsų klinikoje tokio pobūdžio operacijos neatliekamos.

Yra tekę girdėti apie veido pakėlimo operacijas su siūlais (?) Ar jūs tokias atliekate? Kiek girdėjau, tokioms operacijoms nereikalinga visiška narkozė ir viskas atliekama greičiau, paprasčiau?

Mūsų klinikoje ši paslauga neatliekama.

Kokios komplikacijos gali kilti po nosies pertvaros ir kuprelės korekcijos? Ar norimą rezultatą galima pasiekti po pirmos operacijos? Kiek laiko po operacijos turi praeiti, kad galėtum vėl įsilieti į normalų gyvenimo ritmą?

Šios galimos pooperacinės komplikacijos: infekcija, chroninės slogos paūmėjimas, galimos smulkios korekcinės operacijos.Po šios operacijos pacientas į normalų gyvenimo ritmą gali sugrįžti po 2-3 savaičių.

Kas kiek metų gali prireikti kitos operacijos - veido ar kaklo?

Po 7-10 metų.

Kokios dažniausios komplikacijos po krūtų didinimo operacijos krūtų implantais? Kas tai lemia? Kiek tai priklauso nuo gyd. nurodymų, laikymosi po operacijos ir kiek nuo paties organizmo ar kitų veiksnių?

Galimos šios komplikacijos: krūties kontraktūra 3-5 proc., implantų trūkimas, želės nutekėjimas, defliacija, implanto pulsacija, skausmas, infekcija, spenelio ir krūties pajautimo pokyčiai.

Po traumos yra šiek tiek iškrypusi nosies pertvara. Vizualiai matosi tik iš priekio. Ar ji toliau nekryps? Ar reikia darytis plastinę operaciją?

Rekomenduojama apsilankyti ir pasikonsultuoti pas plastikos chirurgą ir loristą.

Kas naujo krūtų didinimo operacijose? Tai yra, kokie dabar dedami implantai, kuo užpildomi, gal sumažėjusi operacijos rizika? Ar teisybė, kad po kurio laiko implantus reikia keisti? O gal jau nebe?

Šiuo metu naudojami kohezyvine žele užpildyti implantai, taip pat naudojami implantai užpildyti dvigubo standumo žele (dažniausiai rekomenduojami moterims, kurių krūtinė pakritusi). Po 10 m. rekomenduojama apsilankyti pas plastikos chirurgą ir pasitikrinti ultragarsu. Esant formos, savijautos pokyčiams patariama keisti implantus, jei ne – keisti nereikia, rekomenduojama tikrintis kas 3 metus.

Balandžio 15 d. man buvo įdėti krūtų implantai su fiziologiniu tirpalu, bet juos daug kas peikia, kodėl? Kokie minusai jų ir kokie pliusai?

Kartais implanto vožtuvas „paleidžia“ vandenį ir krūtys subliūkšta. Tikimybė kad taip atsitiks - apie 5%.

Domina vokų korekcija... Prieš kiek laiko reikia registruotis, ar didelės eilės?

Konsultacijoms reikėtų registruotis iš anksto, maždaug prieš 2-3 savaites.

Kas, jūsų nuomone, yra geriausias Lietuvoje plastikos chirurgas? Į ką kreiptumėtės pats ir patartumėte savo draugams?

Gerbiu visus savo kolegas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)