Gyd. Saulius Vikšraitis, Plastinės chirurgijos centras:

Krūtinę galima padidinti įšvirkščiant tos pačios moters riebalų. Operacijos metu yra nusiurbiami riebalai nuo pilvo, šlaunų. Riebalai siurbiami su specialia smulkia kaniule, paskui nufiltruojami ir spinduliniu būdu pasluoksniui suleidžiami į krūtis. Šis būdas tinka tuo atveju, jei jau yra krūtinė, audinių laisvumas ir norima padidinti saikingai. Trūkumas - lieknos merginos neturi „atliekamų“ riebalų.

Jei pasididinsiu krūtis, bijosiu miegoti ant pilvo, bijosiu kur ir prisiliesti, o vyrui jų liesti iš viso, matyt, neleisiu, nes girdėjau, kad labiau spustelėjus galima pažeisti implantus – ar tai tiesa? Gal yra kokių nors faktų, kokį spaudimą išlaiko krūtų implantai ir pan. Kas kiek laiko juos reikia keisti?

Implantai gamybos procese atlaiko didelius spaudimus ir yra specialiai testuojami su dideliais spaudimais, todėl juos drąsiai galima liesti, spausti, čiuopti. Dėl implantų keitimo griežtos rekomendacijos nėra. Tiesiog rekomenduojama po 10 metų kas 2-3 metus tikrinti implantų būklę apčiuopa bei ultragarso tyrimu ir, esant pokyčiams, juo pakeisti.

Spaudoje vis tenka skaityti apie nelaimingus atvejus, kai pacientės miršta po plastinių operacijų, besididindamos krūtinę ar lūpas. Kur ta riba, kada jau nebesaugu? Ar tai įvyksta dėl kažkokių kitų priežasčių.

Plastinės operacijos turi būti maksimaliai saugios, todėl prieš operaciją yra ištiriamos visos organizmo funkcijos. Jei yra koks organizmo funkcijos sutrikimas, tuomet atliekami papildomi tyrimai ir, esant nukrypimui, operacijos rekomenduojama atsisakyti.

Man jau beveik 50 metų, išryškėjo senatvinės raukšlės apie akis (užkritę vokai, maišeliai po akimis, juoko raukšlės). Kokios gali būti taikomos procedūros šioms raukšlėms sumažinti, ar tai skausminga, ar ilgai bus mėlynių?

Užkritę vokai, maišeliai po akimis koreguojami atliekant operaciją, o juoko raukšlėms galima atlikti procedūras. Šiuo atveju rekomenduoju atlikti operaciją.

*****************************
Klausk plastikos chirurgo! Siųsk savo klausimą el. paštu: gyvenimas@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją