Paskutinis „A-ha“ albumas

Lapkričio 2 d. atsisveikinimo koncertą „Siemens“ arenoje Vilniuje surengsianti norvegų grupė „A-ha“ išleidžia paskutinį geriausių dainų rinkinį. Dvigubas albumas „25 – The Very Best Of“ muzikantų tėvynėje Norvegijoje buvo išleistas liepos pabaigoje, tačiau daugelyje Europos šalių jis pasirodys spalio 4 d. Be pačių žinomiausių „A-ha“ kūrinių į albumą bus įtraukta ir pati paskutinė grupės daina „Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)“.

Išleidusi devynis studijinius albumus, kurie pasaulyje yra parduoti milijoniniais tiražais, praėjusių metų spalį „A-ha“ paskelbė pradedanti paskutines pasaulines gastroles. Tris dešimtmečius įamžinančiame geriausių dainų rinkinyje „25“ yra net 39 patys geriausi grupės hitai pradedant „Take On Me“, „The Sun Always Shines On T.V.“, „Hunting High And Low“ ir daugelis kitų.

Pristatant paskutinį albumą bus surengta speciali autografų dalinimo akciją. „A-ha“ muzikantai autografus dalins spalio 6 d. Londone, Oksfordo gatvėje esančioje muzikos įrašų parduotuvėje „HMV“. Tą patį vakarą grupė surengs išskirtinį pasirodymą klube „Heaven“. Gauti savo numylėtinių autografus ir patekti į šį koncertą galima tik iš anksto užsisakius „A-ha“ albumą „25“.

Kuriamas paskutinis „A-ha“ vaizdo klipas

Naujausiai ir paskutinei grupės „A-ha“ dainai „Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)“ jau pradėtas kurti vaizdo klipas. Kaip ir buvo galima tikėtis, režisuoti vaizdo klipo buvo pakviestas garsusis Steve‘as Barronas, kuris beveik prieš 30 metų sukūrė pirmąjį norvegų klipą dainai „Take On Me“.

Net septynis „A-ha“ vaizdo klipus sukūręs režisierius su filmavimo komanda dirbo Didžiojoje Britanijoje, kur ir buvo nufilmuota didžioji dalis į klipą pateksiančios medžiagos. Vienas geriausių muzikos klipų režisierių S. Barronas taip pat režisavo daugelį klasika vadinamų vaizdo klipų: popkaraliaus Michaelo Jacksono „Billie Jean“, roko grupės „Dire Straits“ „Money For Nothing“ ir daugelį kitų.

Atsisveikinimo gastrolės

2009 m. pabaigoje „A-ha“ oficialiai paskelbė nutraukianti karjerą. Ši žinia sukrėtė viso pasaulio muzikos mylėtojus. Norėdama atsidėkoti milijoninei gerbėjų armijai, grupė išsiruošė į paskutines pasaulines gastroles „Ending on a High Note“, kurių metu koncertuos Australijoje, Japonijoje, Pietų Amerikoje, JAV, daugelyje Europoje šalių ir Lietuvoje. Trys paskutiniai „A-ha“ pasirodymai įvyks muzikantų tėvynėje, Norvegijos sostinėje Osle. Bilietai į šiuos istorinius koncertus buvo išpirkti per keletą dienų.

Beveik prieš tris dešimtmečius karjerą pradėjusią grupę „A-ha“ dievina ne tik jos gerbėjai, bet ir kolegos muzikantai. Norvegų trio savo įkvėpėjais vadina ryškiausios šių dienų muzikos žvaigždės: dainininkas Robbie Williamsas, reperis Kanye Westas, grupės „Coldplay“, „U2“, „Oasis“ ir duetas „Pet Shop Boys“.

„Grammy“ apdovanojimui nominuotas kolektyvas „MTV Awards“ ceremonijose laimėjo net 8 statulėles. „A-ha“ yra tituluojama geriausia visų laikų Norvegijos grupe, kuri pasaulyje pardavė daugiau nei 80 mln. įrašų. Didžiąją sėkmę grupei atnešė hitais tapusios dainos – „The Sun Always Shines On T.V.“, „Hunting High and Low“, „Stay On These Roads“, „Crying in the Rain“, „Summer Moved On“, „Velvet“, „Forever Not Yours“ ir „Foot of the Mountain“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją