„Visi šiuolaikinio roko gerbėjai turėtų suklusti: festivalyje viešės dar pakankamai šviežias, bet jau kiekvienam nutuokiančiam, kas yra britiškas indie, puikiai pažįstamas vardas. Džiugu, jog gražiojoje lietuviškoje saloje galėsime priimti grupę, kuri sukelia vėją didžiausiose roko fiestose“, - sako „Roko naktų 2010“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

„The Subways“ – tai jaunų britų Billy Lunn, Charlotte Cooper ir Josh Morgan nuotykis, oficialiai prasidėjęs 2005 m., kai trijulė laimėjo „Glastonbury“ talentų konkursą ir sudrebino roko sceną debiutiniu albumu „Young For Eternity“. Žymiausia daina iš šio albumo „Rock & Roll Queen” iki šiol vadinama vienu iš labiausiai sprogstančių roko hitų pasaulyje.

„Beje, šis kūrinys yra skirtas vokalisto Billy merginai bosininkei Charlotte, kuri kritikų ir gerbėjų liaupsinama dėl įspūdingo grožio ir talento dermės. Neabejoju, kad uždeganti „rokenrolo karalienė“ sužibės ir mūsų festivalyje bei privers pamesti galvas ne tik vaikinus, bet ir merginas“, - šypsosi „Roko naktų 2010“ prodiuseris.

Koncentruoto, energingo, nenušlifuoto, bet kartu melodingo garažinio skambesio „The Subways“ neprarado ir išleidę antrąjį albumą „All Or Nothing“, prie kurio pirštus prikišo legendinis „Nirvana“, „Smashing Pumpkins“, „Sonic Youth“ prodiuseris Butch Vig. Šį albumą grupė išleido po dviejų metų pertraukos, kai vokalistas gydėsi balso stygas.

Solidų „The Subways“ svorį šiuolaikinėje roko scenoje puikiai iliustruoja ne tik sausakimšos salės ir stadionai visame pasaulyje – nuo Europos šalių iki Japonijos, JAV ir Australijos – bet ir roko grandų pripažinimas. Grupė apšildė „AC/DC“, „Oasis“ ir „Foo Fighters“, o jų soliniai koncertai bei pasirodymai festivaliuose suplanuoti metams į priekį.

Kartu su britų indie žvaigždėmis „Roko naktyse“ svečiuosis melodingo death metalo chuliganai iš Skandinavijos „Sonic Syndicate“, aidės Gibraltaro mafijos vyrukų „Breed 77“ šūviai, pasirodys suomių melancholijos princai „Lapko”, metalo, roko ir pankroko kokteilį maišys švedai „Violent Divine“. Festivalio scenoje taip pat griaudės roko žvaigždžių projektas „Killing Machine”, susidedantis iš „Slayer”, „Testament“, „Stratovarius“, „Temple of brutality”, „Evergrey” muzikantų. Gerbėjai išvys ir geriausias Lietuvos, Latvijos bei Estijos roko grupes.

Be roko muzikos injekcijos, Zaraso ežero saloje (Zarasai) rugpjūčio 6-7 dienomis vyksiantis aštuntasis festivalis „Roko naktys 2010“ žiūrovus pasitiks išskirtine pramogų, varžybų ir žaidimų puokšte, grafičiai ir netgi hip-hop'o šokio mėgėjams parengtomis staigmenomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją