Sveika, norėčiau paklausti ar gali spuogų kiekis ir atsiradimas priklausyti nuo šokolado? Girdėjau tokią paskalą, tačiau norėčiau paklausti, ar tai tikrai tiesa.

Pastaruoju metu pastebima, kad maistas vis dažniau įtakoja odos būklę, o ypač riebus maistas ar didesnis jo kiekis, bet tai labai individualu. Daugelis klientų skundžiasi odos bėrimu, suvalgius didesnį šokolado kiekį. Pabandykite kurį laiką nevalgyti šio produkto, pvz., vieną mėnesį. Jei vėliau suvalgius šokoladą pastebite odos būklės pablogėjimą, tuomet galima teigti, kad šis produktas netinkamas Jūsų odai.

Sveiki, pas mane ant veiduko (šonuose, prie ausų) yra tamsūs plaukeliai, norėjau pasiteirauti, ar verta depiliuoti vašku ir ar nekenkia tokia depiliacija veiduko odai?

Depiliacija karštu vašku nekenkia veido odai, jei ji atliekama profesionaliai. Jei šie plaukeliai Jums suteikia diskomfortą, galite depiliacijos procedūrą atlikti kosmetikos kabinete.

Laba diena, matau daugumai kyla tas pats klausimas, kaip panaikinti po spuogų likusius randus? Man būtų labai įdomu sužinoti, kur geriausia būtų kreiptis dėl šito dalyko, kurie lazeriai geriausiai daro matomus rezultatus ir ar labai jautriai odai ir randėjančiai nepavojinga atlikti tokių procedūrų, kadangi yra pakankamas rizikos faktorius susigadinti veido odą dar labiau.

Apie lazerinę terapiją reikėtų klausti gydytojų-dermotologų, kurie atlieka šias procedūras. Tik apžiūrėjus Jūsų odą galima būtų pasakyti, kokio rezultato Jūs galite tikėtis, bei koks šios procedūros šalutinis poveikis. Pastaruoju metu lazerinė terapija sparčiai tobulėja, norint gauti išsamią informaciją, Jūs tūrite kreiptis į odos lazerinius chirurgijos centrus. Kaip kaip kosmetologė, aš galiu pasiūlyti mezoterapijos procedūras, kurios yra mažiau agresyvios, bei turi mažiau kontraindikacijų.

Mano veido oda problematiška, nežinau, kokius produktus vartoti ir kaip ją prižiūrėti. Mano T zona rieboka, bet tuo pačiu ir sausa, pleiskanoja. Jei naudoju kremą nuo aknės, tada oda išsausėja ir nupleiskanoja (ypac nosis), o jei naudoju normalų kremą, tada atsiranda spuogelių. Bandžiau ir
brangesnius, ir pigesnius odos priežiūros produktus (Dermalogica, Nivea, Loreal). Ką patartumėt?

Jūsų oda yra mišraus tipo bei dehidratuoja (praradusi drėgmę), todėl labai svarbu teisingas odos valymas. Naudokite tik šarminius odos prodūktus (Ph 4,5-5,5),  turėtų tikti lengvos konsistencijos kremas mišriai odai, pvz. M120 Les Complexes Biotechniques "Hydrasun", jis ramina ir drėkina odą, tirpus jūros kologenas neleidžia jai išsausėti, neriebus. Taip pat 1-2 kartus per savaitę reikėtų naudoti kaukę su rūgštimi (iki 2%).

Laba diena, mano veido oda yra probleminė, todėl kasdien naudoju pudrą, norėdama paslėpti odos trūkumus. Oda yra išblyškusi, linkusi riebaluotis ir tuo pačiu pleiskanoja. Dažnai kankina spuogai, ypač daug juodų. Kokią patartumėte kreminę pudrą, kuri išliktų ilgesnį laiką bei gražiai atrodytų
ant veido? Mačiau ne kartą, kaip merginos gražiai pasidažiusios kremine pudra, veido oda tiesiog švyti ir pudra nesudaro "veido kaukės" įspūdžio, bet kiek perku, nieko nerandu tinkamo savo odai. Ir kaip taisyklingai reikėtų tepti pudrą ant veido?

Visų pirma reikia pasirūpinti odos sveikata. Jūsų odai reikia giluminio valymo, bei drėkinimo ir tinkamos priežiūros namie. Pudra dažnai dar labiau išryškina odos trūkumus: dechidrataciją, užsikimšusias nosies poras ir t.t. Todėl reiktų kreiptis į kosmetologę, kuri padės išsirinkti pudrą Jūsų odos tipui bei tinkamas priemones odos priežiūrai. Jeigu gyvenate Vilniuje, kviečiu apsilankyti mūsų salone, konsultacijos yra nemokamos, duosime kremų mėginukus, tinkančius Jūsų odai.

Norėčiau Jūsų paklausti, gal žinote kokių natūralių būdų, kuriais būtų galima pabalinti plaukelius virš lūpos namuose? Labai laukiu atsakymo.

Nerekomenduoju balinti plaukelių, yra įrodyta, kad pastovus plaukelių balinimas gali sukelti odos ligas: baltmę, alergiją ir t.t. Geriau plaukelius šalinti karštu vašku.

Laba diena. Pradėjau domėtis natūralesnėmis grožio priemononėmis, viena iš jų - augalinis aliejus. Tačiau nuomonės apie aliejus labai skirtingos, o ir aprašymai apie juos "labai gražūs". Kaip jūsvertintumėte tokį pasirinkimą?
 
Mano nuomonė apie augalinius aliejus yra labai gera, ypač kai jų yra kreme :) Jeigu rimtai, augaliniai aliejai palčiai naudojami kosmetologijoje, jie padeda spręsti daugelį odos problemų - odos raudonį, jautrumą, jaunatvinius spuogus ir t.t. Jie taip pat puikiai tinka masažams. Augalinių ir eterinių aliejų mišiniai turi dar stipresnį poveikį. Šie produktai ypač mėgstami "natūralistų", nes jų sudėtyje dažniausiai nėra konservantų. Bet aliejai turi šalutinį poveikį. Netinkamai parinktas aliejus gali sukelti alerginę reakciją, riebumo pojūtį. Netinka kaip makiažo pagrindas. Naudojant vien tik augalinius aliejus, odai gali trūkti drėgmės. Todėl aš rekomenduočiau augalinius aliejus derinti su kremais ar emulsijom, o norint išsirinkti aliejų tinkantį Jūsų odai, būtinai kreipkitės į specialistą.

Laba diena. Man 15 metų. Būna, kad labai daug spuogų iškyla vienu metu. Bet radau tinkamą rusišką priemonę, kuri tiko mano odai ir tikrai daug mažiau jų yra.. Bet dabar turiu kitą problemėlę dėl kurios jaučiuosi blogai. Nuo spuogų lieka tokie randeliai. Nežinau ką naudoti.. Gal  galėtumėt patarti, kokią veiksmingą priemonę galėčiau naudodti.

Prauskite veido odą bešarmiais arba produktais su labiau rūgštinių Ph (3,8-4,5).  Galima naudoti produktus su AHA rūgštimis nakčiai, kremą ar emulsiją, bei lengvos konsistencijos balansuojantį kremą dienai. Taip pat 1-2 sykius per savaite naudoti šviesinamąsias veido kaukes, pvz., su agurkais, meškauogiu ekstraktu, vitaminu C, AHA rūgštimis ir t.t.
Norint pasiekti greitą rezultatą, reikėtų kreiptis  į kosmetologą,kuris sudarytų Jums specialią odos priežiūros programą, tiek namuose, tiek salone. Gerus rezultatus pasieksit atliekant mezoterapijos bei  dermobrazijos procedūras.

Sveiki! Esu šviesaplaukė, šviesios odos, mėlynų akių mergina. Jau senokai bandau rasti man labiausiai tinkanti makiažą, tačiau niekaip neperprantu savo veido. Bėda ta, kad mano akių forma it šuniuko - jų kampučiai nusvirę žemyn, todėl dažniai atrodau kaip apsiverkusi ar ilgai nemiegojusi.
Kadangi esu šviesaus gymio, bandau akis paryškinti pieštuku, tačiau tai tik dar labiau išryškina mano problemą. Prašau, padėkite man rasti tinkamiausias spalvas ir linijas :) Ačiū!

Jūsų atveju nereikėtų ryškinti voko apatinės linijos, venkite tamsių, intensyvių spalvų. Šie metai yra melsvos spalvos atgimimas, ypač madingi pilki, melsvi atspalviai - puikiai tiks ir Jūsų akių makiažui.  Kai Jūsų akių vokai nusvirę, akimirksniu juos „pakelsite“ truputį užriesdami akių kontūro liniją ties išoriniu kampučiu. Taip pat akių makiaže labai svarbu blakstienų dažymas, ties kampučiais stenkitės šepetėlio pagalba "kelti" blakstienas į viršų. Geresniam efektui galima pasinaudoti blakstienų rietiklio pagalba.