Šiais metais neprašausite pasipuošusi tiek vienspalviu, tiek raštuotu bikiniu, tačiau dizaineriai pataria rinktis įspūdingesnio kirpimo modelius: asimetriškus, iškarpytus ar puoštus detalėmis.

Ką siūlo dizaineriai

Daugelis dizainerių, tokių kaip Emilio Pucci, Diane Von Furstenberg, Matthew Williamson paplūdimio drabužius linkę puošti raštais: gyvūnų, augalų, afrikietiškais ar etnografiniais motyvais. Dažnai pasirenkamas ir dryžuotas ar languotas audinys. Jei žadate rinktis vienspalvį maudymosi kostiumėlį, nesuklysite nusipirkusi auksinės, sidabrinės, žalsvos, juodos, alyvinės ar žydros spalvos. O štai ,,Victoria’s Secret” siūlo puoštis skirtingais raštais margintomis apatine ir viršutine maudymosi kostiumėlio dalimis.

Jei svarstote, kaip išsiskirti, galite rinktis iškarpytus ir daugiau kūno atskleidžiančius vientisus maudymosi kostiumėlius, sijonėlio tipo kelnaites ar kaspinėliais, raišteliais bei pridedamomis detalėmis puoštus bikini.

Beje, drąsioms ir norinčioms lygiau įdegti moterims ,,Victoria’s Secret” siūlo tik viršutinę maudymosi kostiumėlio dalį, kuri sujungta su per kaklą einančia juostele.

,,Chloe” siūlo dar vieną variantą – retro stiliaus maudymosi kostiumėlį paaukštinto liemens kelnaitėmis arba vientisą, primenantį korsetą.

Maudymosi kostiumėlis pagal figūrą

Ne kiekvienai moteriai tinka bikini tipo maudymosi kostiumėlis ir ne kiekviena atrodys seksualiai, apsitempusi vientisą maudymuką. Taigi reikėtų nepamiršti, kad prieš renkantis, kaip pasipuošite einant į paplūdimį, būtina atsižvelgti į figūros trūkumus bei privalumus.

Dažniausiai daugelis vientisų maudymosi kostiumėlių atidengia nugarą ir slepia pilvuką. Jei norite jį paslėpti, venkite siaurų bikini ir tamsių spalvų vientisų maudymosi kostiumėlių.

Jei kompleksuojate dėl per plačių klubų, galite pasirinkti bikini su mini sijonėliu. Venkite šortukų ir jokiu būdu nesivilkite labai margo, raštuoto ar masyviomis detalėmis išpuošto maudymosi kostiumėlio. Dekoruota gali būti tik viršutinė dalis, kuri nukreiptų dėmesį nuo apatinės kūno dalies.
Apsivilkus maudymosi kostiumėlį labai išryškėja pečių linija, tad jei Jūsų pečiai šiek tiek per platūs, nesirinkite siauros viršutinės dalies ar labai didelės iškirptės. Dėmesį nuo viršaus bandykite nukreipti spalvingesnėmis kelnaitėmis.

Jei trokštate optiškai pailginti kojas, rinkitės vertikaliomis linijomis arba mažais taškučiais puoštą maudymuką, kuris dar ir vizualiai plonina figūrą. Beje, kuo daugiau atidengsite klubus, tuo kojos atrodys ilgesnės. Tik venkite šortukų ir sijonėlių, nes jie ,,sustumia” figūrą.

Jei kompleksuojate dėl per mažos krūtinės, pagrindinis būdas ją padidinti - liemenėlės su pakietintais kaušeliais, silikonais, įdėklais ar lankeliais. Liemenėlės modelis turėtų būti šiek tiek atviresnis ir labiau atidengiantis krūtis. Beje, dar vienas triukas, optiškai didinantis krūtinę - liemenėlė su raukinukais ar išsiuvinėjimais.

Na, o jei Jūsų krūtinė yra per didelė, rinkitės tiesaus kirpimo vienspalvę liemenėlę. Venkite plonų petnešėlių, trikampio formos liemenėlių, raukinukų, kaspinėlių ir kitų detalių viršutinėje bikini dalyje. Didelę krūtinę puikiai prilaikyti gali surišama ant kaklo viršutinė dalis.

Šiek tiek istorijos

XIX a. maudymosi kostiumėliai buvo panašūs į sukneles maždaug iki kelių, todėl 1907 m. sporto varžybose JAV pasirodžiusi apsinuoginusi moteris su maudymosi kostiumėlu buvo paduota į teismą dėl nepadorios aprangos demonstravimo.

Maždaug nuo 1920 m. pradėti gaminti ir dviejų dalių kostiumėliai: viršų dengė lengva liemenė, o apačią – kelnės maždaug iki kelių ar šlaunų vidurio.

Pirmąjį bikinį 1946 m. sukūrė Louisas Reardas ir pavadino salos Ramiajame vandenyne vardu, kurioje buvo atliekami branduoliniai bandymai. Jis manė, kad tokio seksualaus drabužio sūkurimas prilygs atominiam sprogimui. Dizaineris surengė jo pristatymą prie vieno prašmatniausių Paryžiaus baseinų. Deja, jam nepavyko rasti modelių, norinčių šitaip išsinuoginti. Dėvėti bikinį sutiko tik vieno klubo striptizo šokėja Micheline Bernardini. Taigi ji ir buvo pirmoji moteris, apsivilkusi bikinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją