A. Lima niekada negalvojo tapti manekene, nors pradinėje mokykloje laimėjo nemažai grožio konkursų. Mokykloje ji turėjo draugę, kuri norėjo dalyvauti modelių atrankoje, bet nenorėjo to daryti viena, todėl A. Lima nutarė eiti kartu su ja. Abi nusiuntė nuotraukas ir netrukus A. Lima buvo pakviesta sudalyvauti konkurse. Neturkus po to, būdama 15 m., ji laimėjo „Ford Brazilijos supermodelis” modelių atranką. Kiek vėliau dalyvavo 1996 m. vykusiame Ford konkurse „Pasaulio supermodelis” ir laimėjo antrą vietą. Po trejų metų A. Lima persikėlė į Niujorką ir pasirašė sutartį su „Elite Model Management”.

A. Limos nuotraukų aplankas pradėjo sparčiai pilnėti. Ji pasirodė daugybėje tarptautinių „Vogue” ir „Marie Claire” žurnalų numerių. Ant podiumų ji pristatinėjo tokių dizainerių kaip Vera Wang, Christian Lacroiz, Emanuel Ungaro, Griogio Armani, Fendi, Ralph Lauren, Valentino kolekcijas. 2000 m. A. Lima tapo „GUESS?” modeliu ir pasirodė tų metų rudens kolekcijos reklaminėje kampanijoje.

A. Lima ir toliau plėtė savo aplanką, fotografuodamasi „Maybelline” reklamoms. Nuo 2003 m. iki 2009 m. ji buvo „Maybelline“ atstove ir reklamos veidu. 2009 m. jos nuotraukos buvo išspausdintos pirmajame riboto tiražo „Maybelline“ kalendoriuje, kuriame taip pat buvo Kemp Muhl, Jessicos White, Julios Stinger ir Annos Lang nuotraukos. A. Lima dirbo su tokiais žinomais mados ženklais kaip „bebe”, „Mossimo”, „Armani”, „Bulgari”, „De Beers”, „FCUK”, „Intimisssimi”, „Keds”, „Swatch”, „Versace” ir BCBG.

Jos nuotraukos papuošė mados žurnalų viršelius: „Harper‘s Bazzar“, „ELLE“, „GQ“, „Arena“, „Cosmopolitan“ ir „Esquire“, puikavosi 2005 m. „Pirelli“ kalendoriuje. Be to, ji tapo Italijos mobilaus ryšio operatoriaus „Telecom Italia Mobile“ reklaminiu veidu, dėl ko gavo „Italijos Catherine Zeta-Jones“ pravardę.

Turbūt geriausiai A. Lima žinoma dėl savo darbo su „Victoria‘s Secret“. Jos pirmasis madų šou, atstovaujant šią bendrovę, įvyko 1999 m. ir nuo tada, kai 2000 m. ji tapo Victoria‘s Secret“ angelu, ji pasirodė visuose po to įvykusiuose „Victoria‘s Secret“ madų pristatymuose. A. Lima nusifilmavo keliose šio prekės ženklo televizijos reklamose.

Pirmasis A. Limos vaidmuo kine buvo viename iš Wongo Kar-wai režisuotų, trumpų „BMW“ filmų ciklo „The Hire“ dalių, kuriose pagrindinį vaidmenį atliko Clive‘as Owenas. 2001 m. jai atiteko žmonos vaidmuo filme „The Follow“, kuriame ji filmavosi kartu su Mickey Rourke ir Forestu Whitakeriu. 2007 m. lapkričio mėn. su savo kolegėmis angelais ji kaip kviestinė žvaigždė nusifilmavo televizijos seriale „How I Met Your Mother“, kuriame suvaidino save pačią.

2008 m. A. Lima pasirodė JAV televizijos seriale „Bjaurioji Betė" („Ugly Betty“).

Populiarūs žurnalai dažnai įvardina A. Limą viena seksualiausių moterų pasaulyje. A. Lima buvo įtraukta į 2005 m. „Forbes“ „Geriausiai apmokamų pasaulio įžymybių iki 25 m.“ sąrašą, pateko į „People“ 100 gražiausių žmonių pasaulyje sąrašą, kuriame užimamą vietą dalinosi su kitais angelais, su kuriais prieš 2007 m. „Victoria's Secret“ madų šou Holivudo „Šlovės alėjoje“ atidengė savo žvaigždę. Tais pačiais metais ji užėmė 7 vietą žurnalo „FHM“ „100 seksualiausių moterų 2007 m.“ sąraše ir per pirmuosius „Spike TV Guys‘ Choice Awards“ apdovanojimus gavo „Karščiausios merginos planetoje“ apdovanojimą. 2008 m. lapkričio mėn. ji užėmė pirmą Models.com „Seksualiausių modelių“ sąrašo vietą. 2009 m., suskaičiavus skaitytojų balsus, jai atiteko šešta „FHM Seksualiausių moterų pasaulyje“ sąrašo vieta.

2006 m. A. Lima buvo penktas brangiausiai apmokamas supermodelis. 2007 m. ir 2008 m. „Forbes“ žurnalas paskelbė ja ketvirtu brangiausiai pasaulyje apmokamu supermodeliu.

Be savo gimtosios portugalų kalbos, A. Lima kalba angliškai, prancūziškai ir šiek tiek itališkai. Jaunystėje A. Lima drovėdavosi berniukų ir savo pirmojo bučinio sulaukė tik būdama 17-os. Po to vaikinas nuėjo tiesiai pas jos motina paklausti, ar gali ją vesti.
Ji yra tikinti katalikė, kiekvieną sekmadienį eina į bažnyčią. 2006 m. balandžio mėn. žurnalui „GQ“ ji pasisakė esanti nekalta. „Seksas yra skirtas po vedybų, - paaiškino manekenė. – Jie [vyrai] turi gerbti, kad tai yra mano pasirinkimas. Jei nėra pagarbos, tai reiškia, kad jie nenori manęs“.

A. Limą siejo romantiški jausmai su muzikantu, dainininku Lenny Kravitzu ir Lichtenšteino princu Wenzeslausu. 2009 m. per Šv. Valentino dieną ji susituokė su Serbijos krepšininku Marko Jarić, su kuriuo susitikinėjo nuo 2007 m. Jie susituokė Vajomingo valstijoje, Jackson Hole privačios civilinės ceremonijos metu. Iš pradžių pora planavo 2009 m. birželio mėn. surengti dideles vestuves Salvadore, bet nusprendė surengti vestuves kiekvieno iš jų gimtajame mieste; abu renginiai turėjo įvykti 2009 m. pabaigoje.

2009 m. lapkričio 15 d. pora susilaukė pirmagimės Valentinos Limos Jarić.