Vaikystėje Karolinos bendraamžiai šaipėsi iš jos aukšto ūgio, tačiau po to, kai jos draugė nusiuntė Karolinos nuotrauką modelių agentūrai į Prahą, atėjo sėkmė. K.Kurkova pasirodė ant mados podiumų, fotografavosi ir filmavosi reklamose. O netrukus išvyko į Milaną įgauti daugiau patirties ir ten pasirašė sutartį su Miuccia Prada.

1999 m. vasarį jos nuotraukos buvo išspausdintos JAV žurnale „Vogue“, o 2001 m. 17-metei K.Kurkovai atvykus gyventi į Niujorką, ji, kaip modelis, gavo nuostabią dovaną - jos atvaizdas papuošė vasario mėnesio „Vogue“ žurnalo viršelį. K.Kurkova tapo viena iš jauniausių modelių, kuriems pasisekė pakliūti ant šio žurnalo viršelių.

Patekimas ant „Vogue“ žurnalo viršelio atvėrė K.Kurkovai duris į haute couture madų pristatymus. Be to, 2000 m., nors merginai tebuvo 16-a, ji buvo pakviesta dalyvauti specialiame televiziniame „Victoria's Secret“ apatinių pristatyme.K.Kurkova pradėjo dirbti su tokiais įtakingais mados pasaulio žaidėjais, kaip Yves Saint Laurent, fotografavosi Tommy Hilfigerio, Valentino, Louis Vuitton, Johno Galliano, Chanel, Christian Dior, Hugo Boss, Versace, H&M reklamoms.

2002 m. K.Kurkova VH1/Vogue apdovanojimuose pelnė „Metų modelio“ vardą.

Iki šiol K.Kurkovos nuotraukos buvo išspausdintos ant daugiau nei 20 „Vogue“ žurnalų viršelių visame pasaulyje - Prancūzijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Graikijoje, P.Korėjoje. K.Kurkovą taip pat fotografavo  „Elle“, „Vanity Fair“, „The Face“ žurnalams. Jai teko dirbti su tokiais garsiais mados fotografais kaip Stevenas Kleinas, Mario Sorrenti, Mario Testino.

2005 m., pasirašiusi sutartį su „Victoria's Secret“ ir tapusi vienu iš angelų, po metų K.Kurkova jau žingsniavo „Victoria's Secret“ kolekcijos pristatymo podiumu, tačiau ne bet kaip, o padabinta 6.5 milijono $ vertės „svajonių“ liemenėle, nusagstyta 2000 tikrų deimantų. Tik išskirtinai K.Kurkovai ir H.Klum buvo suteikta garbė užlipti ant podiumo net du kartus su šia prabangiąja liemenėle.

2007 m. K.Kurkova, kaip „Victoria's Secret“ angelas, gavo žvaigždę Holivudo Šlovės alėjoje, o 2008 m. pateko į žurnalo „People“ paskelbtą gražiausių pasaulio žmonių 100-tuką, o tais pačiais metais pramogų kanalo E! žiūrovai išrinko ją seksualiausia pasaulio moterimi. K.Kurkova pralenkė tokias kandidates kaip Angelina Jolie, Scarlett Johansson, Gisele Bundchen ir Heidi Klum.

K.Kurkova turi vieną figūros keistenybę. Tai - bamba, arba tiksliau, jos nebuvimas! Tai galima pamatyti kaip kuriose jos nuotraukose, kuriose ji pozuoja su bikiniu.

Karolinos Kurkovos bambą į pilvą „įstato“ vėlesnėse nuotraukųapdirbimo stadijose. „Karolinos kūnas yra fantastiškas, bet jos bambakiek neįprasta. Nuotraukose ji apskritai dingsta, todėl turimeįvairiais kampais nufotografuotų bambų kolekciją, ir jas vėliau„įmontuojame“ su Photoshop programa“, — pasakojo vienas mados verslodarbuotojas.

Pati Karolina niekada nesisielojo dėl šio savo defekto ir visada drąsiai visiems rodydavo savo neegzistuojančią bambą.Supermodelio karjerai šis trūkumas tikrai nesutrukdė.K.Kurkova patenka tarp daugiausiai pasaulyje uždirbančių modelių. 2007 m. ji užsidirbo 5 milijonus JAV dolerių ir buvo 6-toje vietoje daugiausiai, pagal Forbes, uždirbančių modelių sąraše.

K.Kurkova šiuo metu gyvena Niujorke. 2009-ųjų spalį jai ir sužadėtiniui Archie Drury gimė berniukas. Tai yra pirmasis poros vaikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją