1987 m. aštuoniolikmetė H. Christensen laimėjo „Mis Danija“ karūną ir po metų atstovavo Danijai „Mis Visatos“ rinkimuose. Po šio konkurso ji išvyko iš Danijos siekti modelio karjeros Paryžiuje.

Dešimtąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį H. Christensen nuotraukos mirgėjo madų žurnalų viršeliuose. Ji fotografavosi „Victoria's Secret“ katalogui ir filmavosi jų televizijos reklamose kaip vienas iš pagrindinių angelų, kartu su Tyra Banks, Karen Mulder, Daniela Pestova, Rebecca Romijn ir Stephanie Seymour. Be to, ji tapo „Revlon“ kosmetikos veidu.

H. Christensen turi antikvarinių daiktų parduotuvę Manhetene ir parduoda savo drabužius savo motinos dėvėtų drabužių parduotuvėje „Yo–Yo“ Danijoje. Ji dirbo žurnalo „Nylon“ kūrybine direktore ir bendradarbiavo su Amerikos verslininku Michaeliu „Mic“ Neumannu.

Su ilgalaikiu draugu Leifu Sigersenu ji pradėjo kurti drabužių liniją „Christensen&Sigersen“. Jiems taip pat priklauso parduotuvė Niujorke „Butik“.

H. Christensen taip pat yra fotografė, jos nuotraukos skelbtos tokiuose žurnaluose, kaip „Marie Claire“ ir ELLE.

Kartą, paklausta, ar, jos manymu, normalios merginos jausis patogiai dėvėdamos jos sukurtus drabužius, H. Christensen atsakė: „Man tai nerūpi. Neturiu supratimo. Niekada negalvoju apie nieką, išskyrus save.“ Ši citata išspausdinta 2008 m. išleisto Deniso Leary knygos „Why We Suck: A Feel Good Guide to Staying Fat, Loud, Lazy and Stupid“ („Kodėl mes nervinam: geros savijautos knyga, kaip išlikti stora, tingia ir kvaila“) viršelyje.

H. H. Christensen Airijoje pradėjo antrąją „Fashion Targets Breast Cancer“ („Mada prieš krūties vėžį“) kampaniją, kurios metu parduodami išskirtiniai dizainerių kurti marškinėliai ir renkami pinigai Airijos vėžio draugijos projektui „Action Breast Cancer“ ir „Europa Donna Ireland“, padedančiam jaunesnėms moterims kovoti su krūties vėžiu.

H. Christensen turi sūnų Mingusą Lucieną Reedusą (gim. 1999 m. spalio 13 d.), kurio tėvas – aktorius Normanas Reedusas. Manekenė sugeba derinti karjerą fotografijos ir drabužių dizaino srityje ir motinystę. Ji sako, kad Mingusas jai svarbiausias už viską. „Jis mano geriausias draugas.“

N. Reedusas ir H. Christensen išsiskyrė 2003 m. Anksčiau ji ketverius metus tai skyrėsi, tai taikėsi su grupės INXS vokalistu Michaelu Hutchence‘u, vėliau, 2004–2006 m. H. Christensen susitikinėjo su Danijos roko grupės „Grand Avenue“ vokalistu Rasmusu Walter-Hansenu. 2008 m. H. Christensen buvo romantiškai siejama su grupės „Interpol“ vokalistu Paulu Banksu.

Tarp H. Christensen draugų – grupės R.E.M. vokalistas Michaelas Stipe‘as ir grupės U2 vokalistas Bono. H. Christensen buvo gera aktoriaus Heatho Ledgerio draugė. Tą dieną, kai jis mirė, ji vyko į jo butą Niujorke, pakeliui skambindama H. Ledgeriui, tačiau jis nebeatsiliepė.

H. Christensen gyvena Manhetene, taip pat turi butus Kopenhagoje ir Monake.

H. Christensen ne kartą yra sakiusi, jog dievina sūrį. Ji prisipažino: „Kartais nusiperku pusę kilogramo sūrio ir suvalgau jį visą eidama gatve. Manau, kad tai nepaprastai geidulinga.“
Ji pridūrė: „Kai galvoje chaosas, nukreipiu dėmesį į paprastesnius gyvenimo dalykus, kurie man labai svarbūs – seksas ir sūris. Šie dalykai susiję. Tiesą sakant, dievinu visų rūšių sūrį – prancūzišką, itališką, net britišką, bet geriausias iš visų yra daniškas sūris. Sapnuoju geriausius košmarus, kai prisivalgau daniško sūrio. Tiesą sakant, rimtai galvojau išsitatuiruoti kokio sūrio pavadinimą. Galbūt nuostabųjį „Edam“ ant peties“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją