Kasdienė plaukų priežiūra

Kirpėja-meistrė Ilona Nikonovaitė pabrėžia, jog plaukų priežiūra yra labai individualus klausimas. Tai priklauso nuo to, ar plaukai tamsūs, ar šviesūs, dažyti ar natūralūs. Be to, pasak specialistės, būtina atsižvelgti į tai, ar galvos oda yra riebi, ar ne: ,,Šampūną renkamės pagal tai, kokia oda, nesvarbu, kad ilgi plaukai beveik visuomet yra sausi.”

I. Nikonovaitė pataria po galvos trinkimo šampūnu būtinai naudoti ir plaukų kondicionierių, o kartą per savaitę palepinti plaukus kauke. ,,Svarbu ne tik turėti įvairių plaukų priežiūros priemonių, bet ir tinkamai jas pasirinkti bei teisingai naudoti. Jei dedatės plaukų kaukę, darykite tai pagal instrukcijas – rankšluosčiu gerai nusausinkite plaukus ir laikykite tiek laiko, kiek parašyta ant pakuotės. Tik tuomet sulauksite norimo poveikio”, - paaiškina Ilona.

Taip pat kirpėja pataria plaukų galiukų puoselėjimui naudoti aliejus bei serumus. ,,Žinoma, jei galiukai išsišakojo – niekas jau nebeatstatys jų. Vienintelis dalykas, kurį galite padaryti, tai pakirpti galiukus.” Tačiau kirpėja iškart paneigia nusistovėjusį mitą, kad tam, jog plaukai greičiau augtų, reikia juos patrumpinti. Tiesa yra ta, jog plaukai užauga apie pusantro centimetro per mėnesį, nepaisant to, kerpami jie ar ne.

Plaukų priauginimas

Kadangi yra nemažai merginų, kurios negali pasigirti sveikais ir gražiais plaukais, bet vis tiek nori juos turėti vešlius, kirpėja-meistrė siūlo nebijoti plaukų priauginimo. ,,Žinoma, jei norima plaukus priauginti tik dėl ilgio, tuomet nepatariu to daryti, nes galiausiai priaugintas plaukas išraunamas kartu su natūraliu, vieta pažeidžiama ir plaukas suskyla. Be to, gali išlįsti kapsulytės, prie kurių pritvirtintas dirbtinis plaukas, ir labai trukdyti“, - perspėja I. Nikonovaitė. Pasak kirpėjos, plaukus geriausia prisiauginti tuomet, kai norisi, kad jie būtų vešlesni.

Dažniausiai plaukų priauginimas atliekamas karštu būdu. Tam naudojamos plaukų sruogos ir kapsulės (gali būti silikoninės, keratino). Žnyplėmis suminkštinus kapsules, naujos sruogos pritvirtinamos prie plaukų. Sujungimo vietoje suformuojamos nedidelės perregimos kapsulės. Taip priaugintus plaukus galima nešioti ne ilgiau nei 6 mėnesius. ,,Tačiau priauginti plaukai atrodys gražiai tik tuomet, jei jų priežiūrai bus naudojamos specialiai jiems skirtos priemonės bei šepečiai”, - perspėja Ilona.

Nekenkite savo plaukams

Šukos
Vienas didžiausių sveikų plaukų priešų – karštis. Ypač jiems kenkiame tada, kai džioviname džiovintuvu. Geriausia, jei jie išdžiūva patys. Bet jei neišvengiamai tenka naudotis džiovintuvu, reikia nepamiršti, kad per didelis karštis plaukus nublankina, jie tampa nepaklusnūs, ima šakotis. Plaukus reikia pradėti džiovinti džiovintuvu tik tuomet, kai jie jau maždaug 75 proc. išdžiūvę. Naudodamiesi džiovintuvu laikykite jį 15 cm atstumu ir judinkite virš galvos, kad karštis nebūtų nukreiptas į vieną vietą. Nepamirškite, kad kol plaukai šlapi, juos galima šukuoti tik retomis šukomis, o ne šepečiu.

Dažnai plaukams pakenkiama, kai pasirenkamas netinkamas šampūnas. Pasirinkite kasdieninio naudojimo šampūną, nesvarbu, koks jūsų plaukų tipas. Šiuose šampūnuose yra mažiau detergentų ir jų sudėtis skirta švelniam plovimui. Plaukus reiktų plauti ne dažniau kaip tris ar keturis kartus per savaitę. Plaunant kasdien galite plaukus perplauti vėsiu vandeniu, bet neapkraukite jų kiekvieną dieną plaukų priežiūros priemonėmis.

Gražūs plaukai namų sąlygomis

Tam, kad plaukai atrodytų išpuoselėti, nebūtina reguliariai lankytis grožio salonuose. Namuose galima rasti nemažai priemonių, kurios tinka plaukų priežiūrai.

Majonezas

Ištepus majonezu plaukus ir palaikius apie pusvalandį, jie tampa itin minkšti ir žvilgantys. Tik būkite atidžios skalaujant šią kaukę, kad neliktų aitraus majonezo kvapo.




Actas

Perplaudamos plaukus, į vandenį įpilkite šaukštą obuolių acto. Actas ne tik suteikia žvilgesio, bet ir pasižymi gydomosiomis galvos odos savybėmis.

Alus

Ištrinkus galvą, sudrėkinkite alumi visus plaukus ir pamasažuokite. Tai - puikus kondicionierius.

Citrinos gaiviklis riebiems plaukams. Litre vandens 15 minučių pavirkite keturių išspaustų citrinų žieveles. Šampūnu ištrinkę galvą, šiuo skysčiu perskalaukite plaukus. Taip pat galima į perskalauti skirtą vandenį įlašinti grynų citrinų sulčių šaukštelį. Toks perskalavimas turi šviesinamąjį poveikį.

Bananai

1–3 bananus (priklauso nuo plaukų ilgio) ištrinkite iki vientisos masės su stikline pieno. Gautą masę užtepkite ant drėgnų ištrinktų plaukų. Palikite 15–20 min. Plaukai taps lankstūs, bus sudrėkinti ir sveikai blizgės. Bananuose yra kalio, vitamino A, C, E.


Avokadas

Namų sąlygomis galite pasidaryti puikią plaukų kaukę. Sumaišykite avokadą su kiaušinio tryniu, pridėkite alyvų aliejaus, ištepkite plaukus ir pamasažuokite.

Arbata

Arbata pasižymi tonizuojamuoju, uždegimą slopinančiu ir raminamuoju poveikiu. Perplovus ja plaukus, jie sustiprės bei taps sveikesni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)