C.Turlington dirbo su daugybe žinomų prekių ženklų, tokių kaip Maybelline, Chanel, Versace.

C.Turlington dar paauglę, jodinėjančią arkliu Majamio žirgyne, kur mergaitės tėvas dirbo treneriu, pastebėjo vietos fotografas Dennie Cody. C.Turlington pradėjo modelio karjerą baigusi mokyklą. Kai merginai sukako 16 metų, ji išvyko dirbti modeliu į Niujorką ir paskyrė šiam darbui visą laiką.

C.Turlington modelio karjeros viršūnę pasiekė 1990-aisiais. Drauge su kitomis garsiomis manekenėmis - A.Valetta, Linda Evangelista, Yasmin Le Bon, N.Campbell, C.Crowford jos buvo vadinamos mados pasaulio žvaigždėmis, supermanekenėmis, ir už savo darbą bei įvaizdį gaudavo pasakišką atlygį. Tačiau, nepaisant savo sėkmės, C.Turlington atsisakė būti vadinama supermodeliu. Todėl ji pelnė daugelio dizainerių ir reklamos užsakovų pagarbą už savo gerą charakterį, draugiškumą ir paprastumą.

C.Turlington yra nusifilmavusi keliuose vaizdo klipuose (vienas garsiausių – G.Michaelo “Freedom”), keliuose dokumentiniuose filmuose, pasirodė ant kelių šimtų žurnalų viršelių, buvo žinomiausių dizainerių ir prekių ženklų, tarp kurių - Puma, Mahanuala, Calvin Klein, Maybelline - reklamos veidas.

1993 m. C.Turlington fotografavosi nuoga organizacijos PETA akcijoje prieš kailių mados pramonėje naudojimą.

C. Turlington yra dalyvavusi daugelyje kampanijų prieš rūkymą (jos pačios tėvas mirė nuo plaučių vėžio). Kurį laiką ji buvo vegetarė, bet vėliau atsisakė šio gyvenimo būdo ir vėl pradėjo valgyti mėsą.

C. Turlington yra žinoma jogos praktikuotoja, yra išleidusi knygą "Living Yoga: Creating A Life Practice" (Gyvenimas su joga: kuriame įprotį). Taip pat ji yra Rytų filosofijų ir religijų gerbėja. Dėl savo pomėgio ji net įstojo į Niujorko Universitetą, gilinosi į religijas, Rytų filosofiją ir tapo Menų bakalaure. Nuo 2009 m. C.Turlington mokosi Kolumbijos Universitete ir siekia įgyti magistrės laipsnį.

2003 m. C.Turlington ištekėjo už aktoriaus, scenarijų autoriaus ir režisieriaus Edwardo Burnso. E.Burnsas ir C.Turlington dabar augina du vaikus: dukterį Grace ir sūnų Finną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją