Štai sąrašas augalų, skirtų tam tikrų organų veiklai skatinti.

Kepenys: kiaulpienės, burokai, kerpsamanės, petražolės, duobės, beržo lapai, ramunėlės, usnys, vaistinės šventagaršves, paprastosios rykštenės.

Inkstai: miltinės meškauogės, petražolės, kiaulpienės, kadagio uogos, vaistinės svilarožes, imbieras, kininiai skudučiai, kedro uogos.

Plaučiai: taukės, vaistinės svilarožes, tūbės, vikšnos, vaistinės putokšlės, efedros.

Naudingiausia vaistinių augalų vartojimą derinti su sveika mityba. Nėra prasmės valyti kepenis, jei žarnynas prikimštas greito, perdirbto maisto. Organizmo valymo dietos yra veiksmingos ir be žolelių, tačiau jei norite stipresnio, greitesnio efekto, įtraukite ir jas. Tai padės stimuliuoti šalinimo organus.

Vaistinius augalus galima vartoti arbatų, miltelių, ekstrakto pavidalais. Kapsulę su milteliais patartina išgerti valgant. Ekstraktai dažniausiai gaunami iš specifinių žolelių, tačiau jų gamybai naudojamas alkoholis, kurio reikėtų vengti.

Lengviausia organizmą valyti geriant arbatas. Jų būna ir karčių, ir švelnaus, gaivaus skonio. Eksperimentuokite, kol atrasite mėgstamiausias. Arbatų galima nusipirkti arba susidžiovinti patiems.

Organizmo valymo augaliniais preparatais pavyzdys:

Vos pabudę išgerkite stiklinę vandens su šaukšteliu obuolių acto ir šaukšteliu medaus.

Dar po kiek laiko išgerkite stiklinę vandens su gysločio (Psyllium Husk) milteliais. Paskui išgerkite dar vieną stiklinę vandens.

Valgydami išgerkite kepenis valančios arbatos.

Tarp valgymų gerkite kepenims naudingų arbatų, pavyzdžiui, kiaulpienių, saldymedžio, imbiero, pankolio.

Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, stenkitės kuo sveikiau maitintis.

Į organizmo valymą turėtų įeiti ir odos valymas, nes per ją irgi šalinasi toksinai. Su prakaitu per poras išeina sunkieji metalai. Pasikaitinkite suomiškoje ar garinėje pirtyje - pasišalins šlakai, jausitės žvalesni ir sveikesni.

Įrodyta, kad odos prakaito liaukos gali išvalyti organizmą taip pat efektyviai, kaip vienas (ar abu) inkstai. Todėl nepamirškite odos. Jos valymas dar naudingesnis, jei negaluoja inkstai.

Nenaudokite kūno priežiūros priemonių, kuriose yra chemikalų. Jie per odą patenka į organizmą ir apkrauna kepenis. Daugelis mūsų nepastebime šių chemikalų poveikio, nes mūsų kepenys sugeba su jais susidoroti. Tačiau sveikatai bus labai naudinga, jei įprastą šampūną, muilą, odos priežiūros priemones pakeisite natūraliomis.

Odą valyti gana paprasta. Kas dieną nusimaudykite po dušu, naudodami natūralų muilą. Odą tepkite tik natūraliais aliejais ir kitomis natūraliomis priemonėmis. Sveikatai įtakos turi net mūsų dėvimi drabužiai. Sintetiniai nesugeria toksinų, todėl vilkėkite natūralius audinius, pavyzdžiui, medvilnę.

Pilingu pašalinsite negyvas odos ląsteles ir atversite poras. Išsimaudę energingai pasitrinkite rankšluosčiu, kol paraus oda. Nepamirškite jų dažnai keisti, nes juose prisikaupia toksinų. Oda sudaryta daugiausiai iš riebalų, todėl pamaitinkite ją aukščiausios kokybės aliejumi.

Toksinus šalinanti vonios procedūra

Prileiskite vonią vandens, įberkite ½ stiklinės sodos, ½ stiklinės Epsom druskos arba ½ stiklinės jūros druskos ir pamirkite 10-15 min. Nutrinkite odą pamuiluota natūralaus pluošto kempine. Per kelias minutes vanduo įgaus drumzliną atspalvį. Tai dėl sunkiųjų metalų. Procedūrą atlikite kartą per savaitę, kai valote organizmą, ir kartą per mėnesį po jos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją