Mokslininkai mano, kad ligą sukelia ne patys patogenai, o iš jų išsiskyrę toksinai. Bakterijos pasižymi didele formų ir dydžių įvairove - pleomorfizmu. Kai kurios bakterijos neturi apibrėžtos sienelės, tačiau vis tiek vadinamos bakterijomis.

Morfologinės formos būdingos netgi virusams. Nors ne visi medikai su tuo sutinka, garsūs mokslininkai Virginia Livingston Wheeler, Irene Diller, Royal Rife įrodė, kad bakterijos, virusai ir grybas gali būti skirtingos to paties organizmo formos - skiriasi tik aplinka, kurioje jie auga.

Antibiotikai sunaikina ne tik blogąsias, bet ir gerąsias bakterijas. Be to, blogosios atsinaujina ir tampia atsparios. Natūraliems antibiotikams šie minusai nebūdingi.

Pavyzdžiui, kovoje su patogenais česnakas yra 200 kartų efektyvesnis nei daugelis antibiotikų. Jis nesukelia blogųjų bakterijų atsparumo, kuris pavojingas sveikatai.

Didėjant antibiotikų vartojimui atsiras naujų atsparių formų. Žoliniai antiseptikai ir antibakteriniai preparatai yra mažiau pavojingi sveikatai, nes jie kartu su blogosiomis bakterijomis nesunaikina ir gerųjų.

Probiotikai, kurių sudėtyje yra Lactobacillus acidophillus ir Bifidus, gali padėti palaikyti normalią mikroflorą, sveiką žarnyną ir apsaugoti nuo ligų. Tai būtina organizmo valymo programos dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją