Daug laiko scenoje ir repeticijose praleidžianti Kristina pasakojo, kad ypač daug ji nesportuoja. Esą kai tik oras būna palankus, kas rytą nuo savo namų iki jūros stengiasi nubėgti apie dešimt kilometrų: "Maloniausia rytais pasisveikinti su jūra“.

Tina be galo mėgsta slidinėti kalnuose, tačiau dėl darbų jai vis stinga laiko kelionei.

„Pirmą kartą taip patiko, kad per dešimties dienų kelionę išmokau slidinėti ir leidausi nuo juodųjų trasų. Buvau mėlyna, nes kol išmokau, daug kartų kritau, - pasakojo Kristina ir pridūrė, jog turi svajonę išmokti valdyti snieglentę ir skrosti bangas banglente. - Ketinu mėnesiui vykti į Peru ir mokytis“.

Prieš porą metų dėl smalsumo Tina nutarė pabandyti atsisakyti mėsos, o praėjus mėnesiui, palengva vėl pradėjo valgyti įvairius produktus, tačiau mėsos jau nebesinorėjo: „Tai padariau intuityviai, tikrai ne dėl to, kad norėčiau išsaugoti gyvūnėlius. Be to, mano kraujo tyrimai geri.

Atsisakius mėsos, išsivalė organizmas, išsigrynino skonio receptoriai. Geriau suprantu, ko noriu valgyti ir ko ne. Mano racione nebeliko jokių traškučių, sumuštinių ir kitokio panašaus maisto“, - tikino K. Navickaitė-Tina ir paragino dažniau susimąstyti, ką valgome.

Anot šokėjos, kasdien žmogui reikėtų išgerti apie tris litrus vandens - būtent tiek mergina ir tikino kasdien išgerianti.

Pastaruoju metu šokėja domėjosi šarminiu vandeniu, kurio pasigaminti namuose galima įsigijus jonizatorių. Anot jos, tokį vandenį gerti sveika, tačiau įrengimui mergina gaili pinigų: „Sistema labai brangi, ją įsirengti reikėtų labai daug pinigų. Šarminis vanduo yra labai sveikas, reikalingas visoms organizmo funkcijoms. Apie tai svajoju, bet svajonės neįgyvendinu dėl finansų, visgi krizė... Mano diena prasideda nuo stiklinės paprasto vandens“.

Paklausta, koks yra sveikatos ir geros savijautos receptas, mergina sakė, kad jai svarbiausia yra daug judėti ir sveikai maitintis: „Svarbu ir nepersivalgyti, žiūrėti, ką valgai. Geros savijautos paslaptis nėra vien tik maistas. Tai – visuma. Po rytinio kroso visą dieną jaučiuosi kaip ant sparnų. Jeigu nenubėgu dešimties kilometrų, mano diena būna vangesnė“.

Tina pradėjo domėtis ir ekologiškais vaisiais bei daržovėmis. Kadangi merginos mama gyvena kaime, ji ir pasirūpina, kad ant dukros stalo netrūktų ekologiškų maisto produktų: „Paskambinu mamai ir sakau, kad jau reikia ekologinių morkų ar burokėlių".

Anot Kristinos, parduotuvėje pirktus vaisius ir daržoves valgyti nėra sveika, nes juose gausu žmogaus organizmui „nedraugiškų“ medžiagų: "Visi tie dalykai nusėda organizme ir vėliau vis tiek „atsilieps“ neigiamai. Skaniau ir naudingiau valgyti ekologinę daržovę, o ne atvežtą iš užsienio“.

K. Navickaitės manymu, Lietuva yra būtent ta šalis, kurioje įmanoma maitintis ekologiškais produktais, tačiau daugybė lietuvių tiesiog tingi ieškoti sveikų produktų ir pasirūpinti, kad namuose jų niekada nepritrūktų.

Šokėja sveikos gyvensenos nesieja vien su sveika mityba. Pasak Tinos, sveikai gyventi jai reiškia ir valgyti sveiką maistą, bet ir sportuoti, mąstyti pozityviai.

„Paprasčiausia yra sėdėti, valgyti, ką nori ir nieko neveikti. Jei žmonės pasistengtų ir pabandytų gyventi sveikiau, jaustųsi geriau ir nuotaika būtų geresnė“, - sakė K. Navickaitė-Tina.

Šokių studijos vadovė stengiasi išvengti ir vaistų, pavyzdžiui, užuot jais malšinusi galvos skausmą, ji renkasi taškinį masažą.

"Kiekvienas savo sveikata turi pasirūpinti pats. Už mus to niekas kitas nepadarys. Ne tik pati gyvenu sveikai, bet ir kitus stengiuosi užkrėsti šiomis mintimis“, - pokalbį baigė pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją