Kėgelio gimnastika, lavinanti gaktos-stuburgalio ir makšties raumenis, yra sudaryta iš trijų dalių:

1. Lėti įtempimai.

Reikia įtempti raumenis taip, kaip mes juos įtempiame norėdami sustabdyti šlapimo ištekėjimą. Lėtai suskaičiuoti iki trijų. Atsipalaiduoti. Bus kiek sudėtingiau įtempus raumenis juos tokioje padėtyje išlaikyti 15-20 sekundžių, o vėliau palengva atleisti.

Pradedame nuo tolygaus „kilimo liftu“ – raumenis įtempiame tik truputėlį (1 aukštas), palaikome 3-5 sekundes, kylame toliau ir įtempiame raumenis šiek tiek stipriau (2 aukštas), palaikome... Taip tęsiame iki savo ribos – 4-7 „aukšto“. Žemyn leidžiamės lygiai taip pat palengva, porą sekundžių užtrunkant kiekviename aukšte.

2. Sutraukimai.

Kaip galima greičiau įtempti ir atleisti raumenis.

3. Išstūmimai.

Moteriai reikia stangintis kaip gimdymo metu.

Pradėti treniruotis reikia nuo dešimties lėtų įtempimų, dešimties sutraukimų ir dešimties išstūmimų po penkis kartus per dieną. Po savaitės padidinti krūvį kiekvieną pratimą pailginant penkiais kartojimais ir taip kas savaitę kartojimų skaičių didinti kol, kiekvienas pratimas nebus kartojamas po 30 kartų. Vėliau tęsti treniravimąsi atliekant bent po penkis pratimų rinkinius per dieną taip palaikant raumenų tonusą.

Atliekant pratimus nepamirškite natūraliai ir tolygiai kvėpuoti. Kasdien padarykite nuo šimto iki dviejų šimtų lėtų įtempimų.

Kėgelio gimnastika galima užsiimti praktiškai bet kurioje vietoje – vairuojant automobilį, vaikštinėjant, bežiūrint televizorių, sėdint prie stalo, gulint lovoje. Iš pradžių atliekant lėto įtempimo pratimus gali pasirodyti, kad jūsų raumenys nenori užsilaikyti įtempimo būsenoje. Bet po kiek laiko raumenys sutvirtės ir jūs galėsite lengviau užsiimti Kėgelio gimnastika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją