Sveiki, norėčiau paklausti, ar įmanoma pačiai pašalinti riebalinį guziuką, ar reikia kreiptis pas gydytojus?

Lipoma yra gerybinis odos darinys, užpildytas riebalais, turintis kapsulę. Jis yra odoje ir tam, kad jį pašalinti reikia chirurginio pjūvio. Būtinai turi būti pašalinta kapsulė, nes kitu atveju lipoma atsinaujina. Tai atliekama vietinėje nejautroje ambulatorinėmis sąlygomis. Savarankiškai tokio darinio pašalinti neįmanoma.

Laba diena, man 37 metai. Girdėjau, kad odą nuo senėjimo apsaugo vitaminas C. Bet jis labai greitai suyra ir jo koncentracija kremuose yra labai labai maža. Gal galima veidą kasdien pasitepti citrina?

Vitaminas C reikalingas odos kolageno gamybai. Naudojant citriną maža tikimybė, kad vitaminas C pateks i dermą - ten, kur formuojasi kolagenas. Šiuo metu yra nemažai produktų, kurie turi stabilų kiekį vitamino C.

Sveiki, ką reikėtų daryti, jei mano oda spuoguota, bet esu šviesaus gymio, tad norečiau naudoti savaiminio įdegio kremus. Ar galima ant probleminės odos tepti šias priemones? Ar neatsiras daugiau spuogelių?

Savaiminio įdegio kremai yra saugūs, dėl jų vartojimo neatsiranda spuogų.

Sveiki. Norėčiau sužinoti, ar dermoabrazija yra efektyvus būdas kovoti su randeliais, likusiais ant veido po aknės. Kiek kainuoja tokia procedūra? Koks galimas šalutinis poveikis ar liekamieji reiškiniai? Labai lauksiu atsakymo ir ačiū Jums! :)

Dermabrazija yra efektyvus metodas. Procedūra atliekam tik stacionaro sąlygomis. Po procedūros apie mėnesį laiko yra infekcijos pavojus, nes būna pašalintas viršutinis odos sluoksnis. Procedūra yra brangi, nes didelė atsakomybė tenka gydytojui.

Sveiki, man ant akies voko atsirado išsausėjimas, tarytum luptųsi oda.Tepu paakių kremu, preina, bet po kiek laiko vėl atsinaujina. Kas tai galėtų būti ir ką patartumėt daryti?

Vokų pleiskanojimas gali būti perorbitalinio dermatito požymis. Šampūnu, kosmetikos, muilų naudojimas gali sukelti perorbitalinį dermatitą.

Mano galvos oda riebi, o patys plaukai ploni, greit sukrintantys, galiukai sausi. Pleiskanų nėra. Esu daug išbandžiusi plaukų priežiūros priemonių (Tigi, Joico, Kerastase, Mop ir kt. garsių firmų sampūnai). Niekas nepadeda. Galva riebaluojasi labai. Plaunu ją kiekvieną dieną. Plaukai sukrenta ir susiriebaluoja dienai nepasibaigus. Hormonai ir skydliaukė ištirti, pakitimų nėra. Ką galėtumėte man patarti?

Jeigu riebaluojasi plaukai, reikėtų dažnai plauti galvą. Phyto natūrali augalinė kosmetika veiksmingai sumažina šią problemą.

Mano dukrai (jai 11 m) ant rankų pirštų sulenkimų (vadinamų krumpliais) atsirado plokščiosios karpos, jos yra gana didelės, apie 1 cm skersmens. Buvome dermatologo konsultacijoje, paskyrė karpų šalinimą skystu azotu, tačiau po pirmos procedūros iškilo didelės pūslės, jai labai skauda ir ji kategoriškai atsisako eiti į sekančią procedūrą, nes gydytojas paskyrė tris. Sakykite, gal yra kitas ne toks skausmingas būdas pašalinti karpas.

Šalinant virusines karpas azotu, lazeriu arba skystuoju azotu atsinaujina iki 90% karpų, visos šios procedūros yra skausmingos. Gydant karpas Podofilotoksinu atisnaujina iki 40% ir tai nėra skausminga.

Laba diena, turiu problemų su oda,vaikystėje atsirado pigmentinės dėmės (tamsios rudos), naikinu su serumais, balinančiais kremais, gal galėtumėte patarti, kokius serumus ar kremus naudoti, ar prie jų dar reikėtų gerti kokius vaistus. Ačiū

Hidrochinonas pati efektyviausia balinanti madžiaga. Galima prieš tai atlikti cheminį pylingą, tai pagerins rezultatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją