1990-aisiais Cindy Crawford žvaigždė spindėjo visu ryškumu. Kartu su Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Naomi Campbell ir Kate Moss jos buvo vadinamos didžiuoju šešetu. Garsioji supermodelių frazė „nesikelsiu iš lovos už mažiau nei 10 tūkst. dolerių“ puikiai atspindėjo to meto grožio pramonės ir mados pasaulį. Supermodeliai tiesiog karaliavo ant žurnalų viršelių bei podiumų, spindėjo reklamose. Gianni Versace, „Escada“, „Revlon“, „Omega“, „Maybelline“, „Pepsi“ – vieni žinomiausių prekių ženklų, su kuriais teko dirbti C.Crawford ir kurių reklamose puikavosi gražuolės veidas.

Cynthia Ann Crawford gimė 1966-aisiais Ilinojaus valstijoje, JAV. Modelio darbą pradėjo būdama 16-os, kai ją pastebėjo vienas laikraščio fotografas. Cindy sudalyvavo „Elite Model Management“ rengtame konkurse ir pirmuosius žingsnelius ant podiumo kaip modelis pradėjo žengti sulaukusi 17-os.

C.Crawford išskirtinumas – apgamėlis virš lūpos. Dėka šios išvaizdos ypatybės Cindy veidas būdavo vadinamas „skaniu“ bei „saldžiu“ – galbūt todėl jai dažnai tekdavo reklamuoti šokoladą. C.Crawford dar buvo vadinama „Mažyte Džia“ – dėl panašumo į garsiąją manekenę Gia Carangi.

Būdama 22-ejų C.Crawford pasirodė ant „Playboy“ viršelio, o 1998-aisiais apsinuogino žurnale antrąjį kartą. Tačiau visai neseniai supermodelis, dabar jau dviejų vaikų motina, pareiškė, kad daugiau niekada nebesifotografuos nuoga, nes nenori trikdyti savo vaikų.

1995 m. C.Crawford suvaidino filme „Sąžiningas žaidimas“. Už vaidmenį ji pelnė dvi gėdingas „Auksinės avietės“ nominacijas kaip blogiausia aktorė ir blogiausia naujojo kino žvaigždė. Filmas taip pat patyrė ir finansinę nesėkmę.

2000-aisiais, baigusi modelio karjerą, C.Crawford pasinėrė į verslą – paleido savo kosmetikos liniją, ėmė prekiauti baldais ir interjero prekėmis. 

Buvusi supermanekenė garsi dar ir tuo, kad paskelbė nuolat atliekanti jauninančias estetinės chirurgijos procedūras, pvz., botulino bei kolageno injekcijos. Pirmajai plastikos chirurgijos procedūrai C.Crawford ryžosi dar būdama vos 29-erių.

Tačiau paklausta apie geros išvaizdos paslaptį, svarbiasiais dalykais moteris įvardija sportą, paveldimumą ir sveiką mitybą.

„Nėra čia jokios paslapties! Pakanka, pavyzdžiui, rasti gražiai gulinčius džinsus. Be to, svarbu genai, nes aš paveldėjau gražią odą, ir dar turi reikšmės gyvenimo būdas. Kai atsikrausčiau į Niujorką būdama 20-ties, visai nebuvau lieknutė, todėl pradėjau mankštintis ir tai tapo įpročiu. Būtina skirti šiek tiek laiko sportui, nes juk visada atsiras daugybė kitų reikalų. Dabar bent sykį per savaitę einu pasivaikščioti pėsčia. Malibu tai nesudėtinga: pakanka išeiti už durų, ir žingsniuok sau medituodama. Kartą per metus važiuoju į Atramą (stovyklą Santa Monikos kalnuose netoli Malibu), ten mintu žalumynais, kasdien einu į 20 km iškylas. Dainuoju, mąstau, mėgaujuosi vienatvės prabanga“, - dėsto C.Crawford.

C.Crawford teigia nebadaujanti. „Labai mėgstu ruošti maistą. Padėkos dieną buvo susirinkę 18 svečių, mano mama iškepė kalakutą, o mes su seserimis pasidalijome kitus darbus“.
C.Crawford leidžia sau suvalgyti ir gabaliuką šokolado, tačiau visada prisimena, kad nevalia suvalgyti visos plytelės. C.Crawford nesilaiko dietos, tik niekada nevalgo „greito“ maisto.

„Pusryčiams išgeriu pieno kokteilį, nors tam reikia skirti 20 minučių, kad sumesčiau viską, ką turiu po ranka. Pietums – salotų su vištiena ar žuvimi, tačiau gal pusmetį net ir šito nebepridedu. Vakarienei valgome ką nors lengvo, pavyzdžiui, vieną vakarą paruošiau jautienos su daržovėmis. Kai vyras ir vaikai renkasi patiekalą su vištiena ar jautienos žlėgtainiu, aš valgau tofu“, - pasakoja modelis. 

1991-aisiais C.Crawford susituokė su aktoriumi Richardu Gereú, tačiau santuoka tetruko ketverius metus. 1998 m. modelis ištekėjo už turtuolio - verslininku tapusio modelio Randie Gerberio. Pora augina aštuonerių metų sūnų Presley ir šešerių metų dukrą Kaią.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją