Laba diena, norėčiau paklausti kaip gydoma raudonoji kerpligė ir nuo ko šis susirgimas atsiranda, norėčiau daugiau sužinoti apie šią ligą. Ačiu

Raudonoji kerpligė (Lichen ruber planus) - recidyvuojanti, niežtinti, papulinė dermatozė.
Serga vaikai ir suaugę žmonės. Paskutiniu metu mano praktikoje padaugėjo sergančiųjų vaikų atvejų. Bėrimai prasideda po infekcinių ligų (tonsilitas, bronchitas), kai kurių virusinių susirgimų (virusiniai hepatitai). Neurogeninė teorija taip pat turi šalininkų, šią ligą gali sukelti vaistai. Gydymu siekiama sumažinti niežėjimą. Vartojami antihistamininiai vaistai, raminamieji, išoriskai - hormoniniai tepalai bei kremai.
Jei šis gydymas nepadeda arba liga labai išplitusi, taikomas gydymas UVB-311 mn. Tokia medicininė įranga yra medicinos centruose ir “DR klinikoje”.

Labai noreciau suzinoti kaip gydyti ant veido atsiradusias placias rudas demes.

Gydymo būdas priklauso nuo pigmentinių dėmių atsiradimo priežasties. Kartais dėmės astiranda po nudegimo saulėje arba soliariumuose, kartais tai yra kai kurių vaistų pašalinis poveikis. Naudojami vidutinio gylio ir gilūs pylingai, preparatai su balinančias savybes turinčiomis medžiagomis. Dažniausiai tai būna kompleksinis gydymas, pakankamai ilgas,bet galima pasiekti gerų rezultatų.

Laba diena, kaip isgydti riebiaja seboreja?? koki sampuna naudoti?

Seborėjinis dermatitas arba seborėja yra lėtine liga, bet labai džiugu, kad Lietuvoje vis daugiau atsiranda priemonių, puikiai kontroliuojančių šią ligą. Aš dažnai skiriu "Biodermos" produktus seborėjiniam dermatitui. Tai šampūnas" Node DS+" . Yra prausiklis ir kremas, jei bėrimai - veido ar krūtinės srityse. Šie produktai neduoda pasveikimo, bet saugo nuo ligos simptomų atsiradimo bei niežėjimo.

Kaip išgydyti strazdanas?Veidas yra baltas ir pavasarį ypač išryškėja strazdanos.

Strazdanos - tai ne liga, o estetinis defektas. Norint išvengti jų atsiradimo, pavasarį reikia saugotis UV spindulių, ypač  pirmųjų, naudoti stiprius filrtus nuo UV. Strazdanas galima balinti kremais su vaisinėmis rūgštimis ir hidrochinonu.

Sveiki noreciau paklausti kaip galima apmazinti strijas?

Strijų mažinimui reikėtų derinti kelias procedūras: odos nusluoksniavimą cheminiu ar fiziniu būdu ir mezoterapiją.

Labas vakaras. Turiu ligų su odos problemomis. Mano kūną yra "išmėtę" baltais plėmais,(ta liga vadinasi baltmės), ne visur bet kojas, juosmens šonus daugiausia. Ar tokių ligų merginas, galėtų priimti į modelius, ar šeip fotosesijoms? Ačiū.

Baltmė yra įgytas pigmento defektas, atsirandantis bet kurio amžiaus žmogui. Dažniau serga moterys, gali sirgti naujagimiai ir vaikai. Gydymas yra ilgas, tačiau židinius galima sumažinti ir sustabdyti ju progresavimą. Yra įvairių gydymo preparatų, bet jie veiksmingi taikant tik su UV spinduliais. Dažniausiai pasirenkami UVB – 311mn spinduliai, nes jie mažiausiai turi pašalinio poveikio.

Sveika,noreciau pasiteirauti,del kaklo rauksliu,kas butu efektyviausia kovojant su kaklo raukslemis?

Kaklo raukšlių šalinimui dažniausiai naudojamos hialurono injekcijos, bet geresni rezultatai būna derintant kelius metodus: nusluoksniavimą ir injekcijas, termoliftingą ir injekcijas.

Ka reiketu daryti,kad nebutu nosies kampuciu rauksliu,kaip jas panaikinti?

Nazolabialinės raukšlės šalinomos hialurono injekcijų pagalba, jos sumažeja atliekant termoliftingą.

Sveiki, turiu odos erkute, kuo galiu gydyti ir ar tai isgydoma, ar tik apgydoma? siuo metu naudoju hormoninius tepaliukus, zinau, kad tai ir negerai odai, bet isbandziau viska....o dabar jauciu progresa ir manau,kad oda po truputi tvarkosi.

Demodex folliculiorum yra kiekvieno žmogaus odoje, tai yra mūsų “gyventojas”, jo nereikia naikinti. Iš tiesų yra liga – demodekozė, kai šis “gyventojas” išvešėja. Priežastys labai įvairios: išoriškai vartojami fluoruoti gliukokortikoidai, drėgnas ir karštas oras, netinkama kosmetika. Kuo skubiau nutraukite hormoninių tepaliukų naudojimą ir kreipkitės pas dermatologą.

Norejau paklausti, ka daryti su mano sausa veido oda?tepuosi eucerin dieniniu krenu ir iwostin naktiniu,bet nepadeda.vistiek lieka sausa(ne visas veidukas,o tik demeles sausos atsiranda).padeda tik laticort kremukas,atsiradusias demeles juo patepu 2-3 d.sausos demeles dingsta,bet ir vel atsiranda uz keliu savaiciu.plaunu veida su virintu vandeniu.nieks nepadeda.nezinau ka daryt?prasau pagalbos.is anksto aciu

Žmonių, turinčių jautrią ir sausą odą, vis daugėja. Tokios odos priežiūra turi būti kruopščiai parinkta. Tam naudojami ne tik kremai, bet ir kaukės, vitaminai, purškiamas vanduo. Išoriškai vartojami gliukokortikoidai tik pablogina šią būseną, bei gali sukelti kitas odos ligas. Nutraukite jų vartojimą, Jums reikalinga specialisto pagalba.

Laba diena, noreciau paklausti ka daryti, nes gal jau 3 metai, kiekviena rudeni man ant veido atsiranda tokios raudonos demes, kartais dedervenes. isbandziau ivairias priemones ir nebezinau ko griebtis. ypac siais metais ant paakio atsirado laba gerai matoma raudona deme. ka galetumet patarti, koias priemones naudot?

Atšalus orams, mes šildome patalpas, naudojame šildymą vairuodami automobilyje. Dėl šių priežasčių pažeidžiamas mūsų hidrolipidinis barjeras: oda neapsisaugo pati, pradeda rausti, perštėti, niežėti, atsiranda uždegimas. Todėl reikėtų naudoti riebesnius ir apsauginius kremus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją