Naomi gimė Londone, Anglijoje, 1970-aisiais. Jos motina, Valerie Campbell, buvo baleto šokėja. Naomi augo be tėvo, kuris paliko šeimą vos mergaitei gimus. Mažoji Naomi pirmuosius savo gyvenimo metus daugiausia leido su aukle, nes jos mama daug keliavo su savo šokių trupe „Fantastica“.

Būdama 10 metų Naomi taip pat pradėjo mokytis baleto „Italia Conti“ mokykloje. Į modelių pasaulį mergina įsisuko dar būdama moksleive. Mergaitę atrado, kai jai buvo vos 15-a. Netrukus ji pasirašė sutartį su agentūra „Elite Model Management“ ir pradėjo darbą ant podiumo.

Netrukus pasipylė užsakymai įvairioms garsių kompanijų reklamoms: Lee Jeans, Ralph Lauren, François Nars. 1986 m., būdama 15 metų amžiaus, N.Campbell nusifotografavo žurnalo „Elle“ viršeliui,
1988 m. jos nuotrauka atsidūrė ant Prancūzijos „Vogue“ viršelio, tačiau tik po to, kai žurnalui pagrasino Yves St. Laurent'as, ketindamas atšaukti visą savo nupirktą reklamą leidinyje, jei šis atsisakys įsidėti Naomi nuotrauką. Tai buvo pirmasis šio žurnalo leidimas, kurio viršelyje puikavosi juodaodė.

Šiandien galima suskaičiuoti per 100 „Vogue“ visame pasaulyje, kurių viršeliams fotografavosi N.Campbell.

N.Campbell pasiekė savo karjeros viršūnę 1990-aisiais. Mados pasaulyje tuo laiku gimė naujas reiškinys – supermodeliai. Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Linda Evangelista ir Kate Moss drauge buvo vadinamos „didžiuoju šešetu“.

N.Campbell garsėja stipriu ir valdingu savo charakteriu, apie ją sklando gandai, kad ji – be galo sudėtingas žmogus, nevaldantis emocijų, o dirbti pas ją ar su ja yra tikras vargas. Tai ji viename vakarėlyje susipeša su kitu modeliu, tai aptalžo paparacį gatvėje, tai drebia viską, ką galvoja, žurnalistui ar mados dizaineriui, tai iškoneveikia savo namų šeimininkę.

Pati N.Campbell nuolat tvirtina savo karjerą išsikovojusi itin sunkiu darbu, o tam neabejotinai turėjo pasitarnauti jos prieštaringai vertinamas charakteris ir asmeninės savybės.
2009 m. N.Campbell atsidūrė dėmesio centre, pavadindama mados verslą rasistiniu. Interviu, duotame žurnalui „Glamour“, N.Campbell pareiškė: „Žinote, Amerikos prezidentas gali būti juodaodis, bet aš, kaip juodaodė moteris mados versle, vis dar esu išimtis. Visada turiu dirbti kelis kartus daugiau ir sunkiau, kad būčiau įvertinta teisingai.“

Šiuo metu N.Campbell susižadėjusi su Rusijos nekilnojamojo turto magnatu Vladislavu Doroninu. Poros santykiai plačiai aprašomi žiniasklaidoje, o visas pasaulis, rodos, laukia nesulaukia vestuvių, kurios vis atidedamos ir atidedamos.

Buvo skelbta, kad sutuoktuvės įvyks rugpjūtį. Kvietimai buvo išsiųsti šimtams svečių, už šventinę salę Maskvos centre sumokėta mažiausiai 50 tūkst. dolerių, už „Dolce&Gabbana“ vestuvinę suknelę paklota 100 tūkst. eurų, o už vestuvinius žiedus jaunikis nepagailėjo 200 tūkst. dolerių. Visgi vestuves teko atšaukti, nes pirmoji V. Doronino žmona iki šiol nesutinka skirtis.

Bandydamas nors kiek pataisyti padėtį V. Doroninas padovanojo N. Campbell prabangų namą Majamio pakrantėje, kuris anksčiau priklausė amerikiečių krepšininkui Shaquille’ui O’Nealui. Kaip rašo „Komsomolskaja pravda“, prabangus būstas kainavo 16 mln. dolerių.

O Eltono Johno koncerte juodaodė gražuolė pasirodė su prabangiu briliantiniu vėriniu, kurio kaina, kalbama, 2 mln. dolerių.

Oligarchas pažadėjo mylimajai susituokti, kai tik išsiskirs su žmona.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją