Dėmesio: skaitytojų pateiktų komentaruose klausimų kalba - netaisyta.

Kokios pagrindinės veido odos priežiūros taisyklės?

Visų pirma labai svarbu teisingas odos valymas. Įprastiniai muilai su neutraliu ar šarminiu  ph 9 – 12 suardo apsauginę rūgščiąją mantiją – odos apsauginę hidro lipidinę plėvelę, kuri sydaryta iš prakaito bei riebalų. Sveikai odai reikia  penkių valandų kad ją atstatyti. Tuo metu oda sausėja, susidaro gera terpė veistis bakterijoms ir virusams. Odos paviršius yra švelniai rūgštus, todėl labai svarbu prausiklius rinktis su fiziologiniu ph arba ph 5,5. Po prausimosi odą būtina sutepti kremu, tinkančiu Jūsų odos tipui. Profesionalai visada rekomenduoja prieš kremą naudoti toniką. Jo dėka oda tonizuojama, atstatomas odos ph, todėl kremas prasiskverbia giliau. Paakių zonai naudokite tam skirtus produktus.

Veidas: prausti vandeniu ar valyti kosmetikos priemone?

Veidą plauti vien vandeniu neužtenka. Vanduo atgaivina odą, bet nenuplauna nešvarumų, be to jo ph 7, todėl grynas vanduo sausina odą. Ar valyti odą pieneliu, ar prausikliu - pasirenka pats vartotojas. Svarbu, kad produktas būtų kokybiškas, neišsausintų odos. Sausai, jautriai  odai labiau tinka pienelis, nes jis ne tik valo, bet iš karto maitina odą.

Ar del problemaitiskos veido odos labiau verta kreiptis i kosmetologa, ar i dermatologa?

Manau, kad kosmetologas ir dermatologas turi bendradarbiauti. Jei kosmetologas mato, kad odos problema rimta, jis turi nukreipti pas dermatologą. Bet daugelį odos problemų galima išspręsti parinkus tinkamą odos priežiūrą (ypač svarbi kasdieninė odos priežiūra namie), atliekant reguliarius odos valymus ar procedūras.

Laba diena, jeigu raudonuoja zandai esu skaiciusi kad del to kad yra kapiliarai arti odos. Kaip butu galima pasalinti ta raudonuma??? Esu girdejusi kad su lazeriu ta raudonuma pasalina ar tai tiesa??? Gal yra dar kokiu veiksmingu budu be lazerio tam raudonumui pasalinti kuris atsiranda vis karts nuo karto???

Turint odos raudonį reikalinga pastovi priežiūra namie, t.y., serumai bei kremai, stiprinantys kapiliarų sieneles. Dažnai į kremų sudėtį įena vitaminaiC, PP, eskinas, azulenas, vynuogių sėklelių ekstraktas ir t.t. Taip pat labai svarbi odos apsauga nuo saulės bei žvarbaus oro. Jeigu odos raudonis nėra pastovus (tai išnyksta, tai vėl pasirodo) ir Jūsų kapiliarai nėra sutrūkinėję, tai lazerio terapija nereikalinga. Jeigu kapiliarai jau yra pažeisti ir sutrūkinėję, vien kosmetika nepadės. Tokiu atveju reikia kreiptis į dermatologą. Bet, apart lazerio, vis tiek rekomenduotini procedūrų kursai (5 – 8 procedūros), gerinantys kraujotaką ir stiprinantys kapiliarų sieneles. Ypač tai svarbu šaltuoju sezonu periodu.

Sveiki, norėčiau paklausti kokią pasiūlytumėt išeitį su pudros naudojimu, kad veidas neatrodytų dirbtinai sluoksniuotas. Išties mažai kada naudoju bet kokią pudrą, bet netgi grožio salone padarytas makiažas mane šokiravo. Tiesiog užsitepus pudros labai išryškėja plaukeliai, esantys ant veido(plaukuotumas normalus, kaip ir pas visas merginas),ir net panaudojus drėk.kremą su pudra veidas tampa dirbtinai sausas. Ar būtinai reikia užbaigimui dėti sausą pudrą?(nuo kurios, turbūt, man ir susidaro iškilus sluoksnis).

Matyt ,dar neradote Jums tinkančio makiažo pagrindo. Pudra neturėtų matytis, o tuo labiau sausinti odos. Profesionalus makiažas dažniausiai užbaigiamas biria pudra, kad oda neblizgėtų ir gerai atrodytų fotografijose. Bet jau seniai nemadingas dirbtinai matinis veidas. Keli metai žymiausi pasaulio visažistai siūlo naudoti Lumiere” – švytinčias, natūralias pudras. Atliekant makiažą aš asmeniškai naudoju YSL Perfect Touch”, Rose Chandal Lumiere”, Biotherm Light” pudras. Jūs neparašėte, koks Jūsų odos tipas. Todėl man sunku pasakyti, kuri pudra Jums tiktų. Bet kuriuo atveju, prieš perkant geriausia išbandyti.

Po spuogu pasiliko raudonos demeles.Koki gydyma reiketu paskirti? po kiek laiko,jos isnyks?

Visų pirma reikėtų pasirodyti kosmetologui. Kiekvienas atvejis yra individualus. Jeigu nėra randų (kada reikialinga lazerio terapija) odos spalvą galima suvienodinti kruoščiai vartojant produktus namie bei procedūrų kurso pagalba. Rezultatai matomi dažniausiai po 1,5 – 2 mėnesių. O gydymo trukmė priklauso nuo problemos stiprumo.

Noriu pasiklausti, kaip žiemą prižiūrėti itin šviesią ir jautrią odą (ji tiesiog permatoma)? Vien tik kremo turbūt nepakanka, nes, išėjus į lauką, oda stipriai išrausta, tad gal galima ja padengti pudra? Jei taip, tai kaip ją pasirinkti?

Prieš einant į lauką, veido odą reikia patepti specialiu apsauginiu kremu nuo šalčio. Šių produktų galite įsigyti vaistinėse. Mano klientės naudoja Sebamed” apsauginį kremą nuo šalčio arba Sebemed Antidry dieninį kremą, jo konsistencija ne tokia riebi, todėl jis tinka, kai būnate lauke neilgai. Jūsų atveju kreminę pudrą naudoti yra būtina, ji kaip paltukas” Jūsų odai. Pudrą reikėtų pasirinkti riebesnės konsistencijos, pvz. Estee Lauder Futurist”. Turint tokį odos tipą rekomenduojama du sykius per metus atlikti kapiliarus stiprinančių procedūrų kursą kosmetologijos kabinete. Procedūros pradedamos daryti rugsėjo vidury, kad spėtume paruošti odą šaltajam periodui. Taip pat prieš vasarą, kai saulės aktyvumas padidėja.

Negaliu naudotis dekoratyvine kosmetika. Darbe visos moterys pasidaržiusios
ir aš noriu, bet negaliu, nes praleidus pusdienį biure ima ašaroti akys
ir turiu nusivalyti, tada problema dingsta. Beje, kaip ir visos keolegės,
naudoju AVON kosmetiką (turim savo platintoją darbe).

Matyt, ši kosmetika netinka Jūsų odai, tad siūlyčiau paieškoti antialerginės dekoratyvinės kosmetikos linijos. Labai svarbu, kad blakstienų tušas būtų kokybiškas, ant pakuočių būtų užrašas hypoalergique”. Prieš perkant būtinai išbandykite produktus.

Noreciau paklausti kaip apmazinti strijas?Man jos neseniai atsirado,o as dar tik paaugle...

Norint išvengti strijų, pažeistas vietas, dažniausiai tai yra klubai, krūtinė, reikėtų tepti specialiu kremu nuo strijų. Deja, labia efektyvių metodų, kaip panaikinti susiformavusias strijas, nėra. Tai nėra tik paviršinis defektas, strijų atsiradimą įtakoja susilpnėjęs jungiamasis audinys, dėl per greito organizmo augimo, svorio pokyčio ir t.t. Labai svarbi strijų profilaktika - kuo oda elastingesnė bei stangresne, tuo ši problema yra mažiau aktuali. Jau susiformavusias strijas galima gydyti lazeriu  bei specialiais kremais, kurie pakeičia strijų spalvą (nuima raudonumą bei mėlynumą) ir daro jas mažiau pastebimas.

Matau,daug kas jau klausia is merginu,ar jaunu panelyciu.Ir tikrai, kaip atsukratyti tu prakeiktu jaunatvisku spuogu.Klausiu uz savo dukra. Ko tik nesame isbandziusios,kaip tik mes nepriziurime jos veiduko.Jie kai tarakoniukai ir tikri tarakonai,lenda ir lenda,vis atsiranda nauju ir nauju.Dekui jums.

Kaip jau minėjau prieš tai, turint jaunatvinius spuogus negalima naudoti šarminių produktų. Visų pirma pradėkite plauti veida prausikliais su pH5,5 arba dar labiau rūgštinių pagrindu. Taip pat svarbu po prausimosi patepti odą drėkinamuoju preparatu. Ieškokite vaisinėje kosmetikos linijos, skirtos riebiai odai. Pvz., tai gali būti antibakterinė priežiūros želė, sudėtyje visiškai neturinti lipidų, parfumo. Ji puikiai susigeria, bei nepalieka riebumo jausmo. Tinka ir tos pačios linijos prausiamosios putos, turinčios Montaline C40, kuris sunaikina tūkstančius acnes bakterijų per kelias minutes. Rekomenduočiau pasidaryti mechaninį veido valymą arba veido valymą rūgštimis ir jokiu būdu nespaudyti spuogų patiems! Po spaudymo dažnai lieka dėmės bei randai, jau nekalbant apie didelę infekcijos tikimybę. Daugelis žmonių bijo mechaninio veido valymo, bet pastaruoju metu naujos technologijos šią procedūrą leidžia atlikti be šalutinių reiškinių: kadangi oda negarinama, ji mažiau parausta, spec. kaukės padeda išvengti paburkimo, nesausina odos. Tokios odos tipui labai tinka Mandelic rūgšties panaudojimas procedūros metu.

Kiek kainuoja pirmas apsilankymas pas kosmetologę, tik jei noriu pasitikrinti savo odos tipą ir sužinoti, kokios priemonės man tiktų? Esu iš Klaipėdos.

Dažniausiai konsultacijos yra nemokamos, bet prieš vizitą pasiskambinkite į Jūsų pasirinktą saloną, ten Jums turėtų suteikti išsamią informaciją.


Kai pasidaro šalčiau, ateina žiema, ruduo, išėjus į lauką, mano nosis paraudonuoja. Na taip, žinau, natūrali reakcija į šaltį. Bet gal žinote kokias priemones, natūralias arba ne, kad paslėpčiau šitą pomidoro efektą? Kartais panaudoju pudrą, bet nedaug, dar nenoriu gadinti odos, su ja raudonumas šiek tiek mažesnis, bet norėčiau visam laukui jį panaikinti ir nebekompleksuoti dėl to ir būnant be makiažo.

Dėl odos raudonio žiūrėkite prieš tai atsakytą klausimą, o dėl dekoratyvinės kosmetikos jeigu ji kokybiška, tai tikrai negadina odos. Svarbu naudoti kreminę pudrą, kuri apsaugos Jūsų veidą nuo šalčio. Deja, šios problemos visai panaikint neįmanoma - nei lazeriu, nei kitais būdais, kadangi tokia yra Jūsų odos struktūra - kapiliarai tam tikrose vietose yra ypač arti odos paviršiaus. Todėl labai svarbi profilaktika: naudokite produktus, kurie stiprintų kapiliarų sieneles, pvz. Vitaminas PP, escinas, ginkmedis ir t.t.

Sveiki. norejau paklaust tai kas aktualu paauglysteje ;). ka daryti su spuoguota nugara ir dekolte vieta? kaip isvengti spuogu ir randeliu nuo ju?

Nenaudokite šarminių prausiklių, bei nespaudykite spuogų. Patartina nešioti daugiau medvilninių drabužių. Taip pat atliekamos spec. procedūros su gliukolio rūgštimi kosmetikos salonuose. Beriamas vietas po prausimosi, reikėtų tepti antibakteriniu odos riebumą reguliuojančiu kremu.