Claudija Schiffer gimė 1970 m. rugpjūčio 25 d. Vokietijoje, Rainberge, mažame miestelyje netoli Duisburgo, augo su dviem broliais ir seserimi.

Mokykloje Claudija nestokojo dėmesio, tačiau kartu ji kuklinosi savo aukšto ūgio. Būsimasis supermodelis jau mokykloje patyrė, ką reiškia pavydas – Claudijos šeima buvo turtinga ir garsi visame mieste, todėl neišvengiamai merginos bendramoksliams tai nelabai patiko.

Claudijai sekėsi moksluose, ji norėjo tapti advokate, kaip ir jos tėvas, tačiau jos svajonės neišsipildė. 1987-aisiais septyniolikmetę Claudiją naktiniame klube Diuseldorfe pastebėjo Michelas Levatonas, modelių agentūros „Metropolitan“ vadovas – nuo to viskas ir prasidėjo. Baigusi mokslus Claudija nuvyko į Paryžių, kur nusifotografavo profesionalioje fotosesijoje.

Claudijai Schiffer, rodos, buvo lemta tapti supermodeliu. Šį statusą ji pasiekė vos po poros metų modelio darbo. Pirmosios jos fotosesijos nuotraukos netrukus pateko modelių agentams į rankas, Claudija buvo pakviesta nusifotografuoti prestižinio „Elle“ žurnalo viršeliui. Paskui pasiūlymai pasipylė kaip iš gausybės rago: ji tapo „Versace“, Jilo Sanderio, „Dolce & Gabbana“, Ralpho Laureno and „Valentino“ mados namų modeliu.

C.Schiffer yra „Chanel“ veidas, reklamuoja „Revlon“ ir„ L’Oreal“ kosmetiką, „Ebel“ laikrodžius, yra buvusi garsaus parduotuvių tinklo „Mango“ veidu, taip pat fotografavosi žinomo aksesuarų prekės ženklo „Accessorize“ reklaminėje kampanijoje.

Claudija Shiffer puikavosi ant tokių kultinių žurnalų kaip „Vanity Fair“, „Rolling Stone“, ji buvo „The New York Times“ žvaigždė ir nesitraukdavo iš „People“ puslapių.

Auksinė supermodelio Claudijos Schiffer karjera eina į pabaigą, tačiau jos žvaigždė vis dar spindi ant raudonųjų kilimų. Ji fotografuojasi reklamose, tampa garsių kvepalų, kosmetikos firmų veidu. Jos aktorinė karjera tikrai neleis modeliui skursti.

Šiandien podiumų pažiba iš Vokietijos gyvena Londone. Ji mėgsta jodinėti, slidinėti ir žaisti tenisą. Jos vyras, filmų prodiuseris Matthew Vaughnas kartu su ja „užgyveno“ du vaikus, taip pat jie augina per vestuves Matthew Claudijai padovanotą vėžlį.

Iki santuokos su Matthew Vaughnu Claudija Schiffer draugavo su garsiu magu Davidu Copperfieldu. Jiedu susipažino mago rengiamame pasirodyme, kur Claudija buvo pakviesta dalyvauti viename iš Davido Copperfieldo triukų. Judviejų meilė truko penkerius metus, buvo labai aprašoma žiniasklaidos, tačiau 1999-aisiais ryšys nutrūko.

Supermodelis Claudija Schiffer laiko save „tipiška vokiete“, nes nieko veltui neeikvoja, nors ir yra labai turtinga. Ji visada stengiasi įsitikinti, kad neišmes pinigų į balą.

„Manau, kad tai yra tipiškas vokiečių būdas. Aš taip buvau išauklėta ir tikriausiai visada tokia būsiu, kad ir kiek pinigų turėsiu“, - sakė Claudija.

Podiumų gražuolė atskleidė, jog kartais jos taupumas draugams atrodo perdėtas.

„Netgi atsikandusi obuolio tik kelis kąsnius, aš jo neišmetu, bet padedu į šaldytuvą. Kai kurie mano draugai sako, jog esu keistuolė“, - teigė C.Schiffer.

Kitas vokiečių supermanekenė Claudijos Schiffer bruožas - viešumo vengimas. Ji tvirtai nusprendė neskelbti jokių detalių apie savo vestuves su Matthew Vaughnu, kurios 2002 m. įvyko porai priklausančiame 5 milijonų svarų sterlingų (apie 27 mln. 700 tūkst. litų) vertės Koldam Holo dvare, Safolko grafystėje rytų Anglijoje.

Claudija Schiffer asmeninio gyvenimo slapstymui turi tikrai tvirtą paaiškinimą. 2002-aisiais vienas italas buvo suimtas už net kelis bandymus susitikti su žvaigžde, įsiveržęs į jos privačias valdas. Vyras buvo įsitikinęs, kad popiežius liepė jam vesti Claudiją Schiffer. 2004 m. panaši istorija pasikartojo su vienu kanadiečiu - vyras kelis kartus bandė prasibrauti ir susitikti su modeliu jos namuose, palikinėjo jai asmeninius laiškus. Abiems atvejams buvo iškelbos bylos.

Šiandien žvaigždė mėgaujasi šeimyniniu gyvenimu ir ramybe - nesiveržia ant žurnalų viršelių, nesilanko kiekviename naujame dizainerių kolekcijų pristatyme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją