Padėdama motinai užsidirbti pinigų, paauglystėje Natalija vietos turguje pardavinėdavo vaisius. Jau tada ji gaudavo pasiūlymų dirbti modeliu, tačiau merginai atrodė pelningiau prekiauti turguje nei vaikščioti podiumu.

Būdama 17-os Natalija vis dėlto pasirašė sutartį su agentūra „Viva Model Management” ir, išvykusi dirbti į Paryžių, pamažu pradėjo kopti karjeros laipteliais. Iš pradžių agentūros atstovai abejojo Natalijos, kaip podiumo modelio, sėkme, nes jos ūgis buvo žemesnis nei vidurkis, be to, mergina nebuvo pakankamai liekna. Tačiau būdama 19-os Natalija susilaukė sūnelio Luko ir visų nuostabai - labai sulieknėjo. „Nėštumo ir gimdymo metu kūnui teko ekstremalus krūvis, ir netikėtai mano formos tapo tokios, kokių reikia mados dizaineriams” - pasakoja pati N. Vodianova.

Natalijos karjera ėmė nepaprastai gerai klostytis. Davidas Yurmanas, Louis Vuitton, L'Oreal, Diane von Furstenburg, Marcas Jacobsas, Calvinas Kleinas – tai tik dalis dizainerių, kurių kolekcijų pristatymuose ir reklaminėse kampanijose dalyvavo N.Vodianova. Modelio atvaizdas ne kartą puošė žurnalų „Vanity Fair”, „Vogue”, „i-D”, „W”, Italijos „Vogu”e, D.Britanijos „Vogue”, „Pop” viršelius.

Mados dizaineris Tomas Fordas kažkada N.Vodianovą pavadino gražiausia pasaulio moterimi. Šiandien 27-erių N.Vodianova - vienas geidžiamiausių modelių mados pasaulyje. 2002-ųjų rugsėjį Niujorko mados savaitėje ji buvo vienas populiariausių modelių – N.Vodianova pasirodė net devyniolikos dizainerių madų pristatymuose.

Nuo 2003-iųjų N.Vodianova yra mados namų „Calvin Klein“ veidas. 2007-aisiais gražuolė nusifilmavo naujų „Calvin Klein“ kvepalų „Euphoria“ reklamoje, kurioje modeliuotojas N.Vodianovą pateikė kaip fatališką gundytoją. „Tai kerinčio grožio moteris ir įspūdinga asmenybė. Šalia jos paprasčiausiai norisi būti ir tiek“, - neslėpė pats Calvinas Kleinas.

Daugelis stebėjosi N.Vodianovos sugebėjimu per 5 metus pagimdyti 3 vaikus ir nė akimirkai nesustabdyti modelio karjeros. Po kiekvieno gimdymo ji nuostbiai greitai atgaudavo formas ir toliau žingsniuodavo podiumu. Tačiau viskas buvo ne taip gražu ir paprasta, kaip atrodytų.

Prieš ketverius metus Natalija viešai prisipažino, kad dėl beprotiško noro sulieknėti buvo priėjusi bedugnės kraštą. 2004 m. Niujorko mados savaitėje Natalija dėl itin lieso kūno sudėjimo atsidūrė stilistų, modelių agentūrų vadovų, dietologų dėmesio centre. „Mano galvoje sukosi tik viena mintis - bet kokia kaina suplonėti. Laikydamasi itin griežtos dietos pamažu dariausi nervingesnė, visą laiką jaučiausi pavargusi, išsekusi, ėmė slinkti plaukai... Mane išgelbėjo vienas gydytojas, draugas. Jis atvėrė man akis paaiškinęs, jog save žlugdau. Laimei, nuo šios paranojiškos būsenos man pavyko pabėgti“, - pasakoja žavi trijų vaikų mama.

2007-ųjų rudenį Paryžiaus mados savaitėje Natalia Vodianova surengtoje Valentino haute couture kolekcijos pristatyme paskutinį kartą žingsniavo podiumu. Rusų supermodelis nusprendė palikti grožio pasaulį po beveik dešimtmetį trukusio sėkmingo bendradarbiavimo su žymiais dizaineriais. Šiam žingsniui jaunąją mamą pastūmėjo trečiojo vaiko gimimas. 26 metų Vodianova prisipažino, kad dėl intensyvaus darbo grafiko ir nuolatinių kelionių po pasaulį ji negalėjo pakankamai dėmesio ir laiko skirti savo šeimai. Beje, modeliui artimas šaltinis tikina, jog Natalija nepasitrauks iš mados industrijos - Vodianova madų pristatymuose dalyvaus tik tuomet, jei jos honoraras bus ne mažesnis nei 500 000 JAV dolerių.

Priešingai nei žymioji vakarėlių bei skandalų mėgėja Kate Moss, Natalia Vodianova garsėja paprastumu ir dideliu atsidavimu šeimai. Vakarėliuose ir siautulinguose garsenybių pasilinksminimuose ją sutiksi retai, o jei ir eina, dažniausiai - su savo vyru, didžiąja gyvenimo meile, anglų aristokratu ir dailininku lordu Justinu Portmanu.

Pora susipažino, kaip Natalijai buvo vos devyniolika, abu netrukus susituokė Sankt Peterburge. Portmanų šeimoje dabar krykštauja net 3 vaikai: Lukas Aleksandras, Neva ir Viktoras. Gimus dukrai Nevai, vyras Natalijai padovanojo platinos žiedą su deimantu, o gimus trečiajam sūnui Viktorui - iš kartos į kartą Justino giminėje perduodamą koljė. Neseniai rusų modelis pasivadino vyro pavarde. Dabar Natalijos pavardė yra Portman, su nauja pavarde ji gavo ir baronienės titulą.

N.Vodianova kartu su vyru yra aktyvūs filantropai. N.Vodianova yra įkūrusi labdaros organizaciją, kuri rūpinasi vargingų Rusijos rajonų vaikais – įrengia žaidimų aikšteles, stengiasi, kad vaikai augtų kiek įmanoma geresnėje aplinkoje.

Pati N.Vodianova galvoja, kad sunki vaikystė ją užgrūdino. „Sunku pasakyti, kaip viskas būtų susiklostę, jei nebūčiau išvažiavusi į Paryžių dirbti modeliu. Daugelis žmonių sako, kad mano dabartinis gyvenimas visiškai nesiskirtų nuo ankstesnio. Tačiau aš tuo netikiu. Esu optimistė ir manau, kad būčiau buvusi laiminga ir gyvendama Rusijoje. Tačiau tuomet ant mano pečių vienu metu užgriuvo tiek daug: mano ateitis, aplinkinių žmonių lūkesčiai... Nebuvau gera mokinė, nes praleisdavau pamokas. Gyvenimas, kurį gyvenau tada, nebuvo normalus. Kai aplankė sėkmė mados pasaulyje, viskas liko praeityje. Tačiau savo sunkią vaikystę vertinu ne tik iš neigiamos pusės, nes tai man suteikė galimybių išmokti kur kas daugiau nei kitoms jaunoms moterims, kurių vaikystė buvo tobula.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją