Kate Moss gimė 1974 m. Anglijoje. Jos karjera prasidėjo 1988 m., kai kelionės į Bahamus metu  Niujorko oro uoste ją pastebėjo modelių agentūros savininkė Sarah Doukas ir pakvietė į modelių atranką. Būsimoji žvaigždė nepraleido šios galimybės ir buvo priimta į modelių gretas. Iš pradžių Kate Moss karjera klostėsi vangiai, bet dėl to ji neišgyveno, nes atsiradus naujoms draugėms atrado ir naujus pomėgius. Kiekvieną vakarą dalyvavo triukšminguose vakarėliuose, kuriuose netrūko svaigiųjų gėrimų ir kitų linksmybių. Nuo 1990 m. Kate Moss pradėjo filmuotis reklamose, o šlovę ir pripažinimą jai atnešė sutartis su „Calvin Klein“ mados namais dėl filmavimosi  reklamoje. 

Pirmasis Kate Moss, kaip modelio, darbas buvo fotosesija  apsinuoginus iki pusės, vieno žymiausių ir labiausiai perkamų britiškų žurnalų „The Face“ viršeliui. Mergina nepabūgo mesto iššūkio ir bematant padarė tai, kas jos buvo prašyta. Kate Moss ir dabar dar prisimena pirmąjį kartą, kai apsinuogino prieš objektyvą: „Taip, man buvo gana nesmagu ir nejauku nusimesti drabužius prieš nepažįstamus žmones, kurie mane visaip ragino ir žarstė komplimentus bei klojo po kojom man prognozuojamą puikią ateitį, jei tik dabar nusimesiu drabužius. Dabar, kai pagalvoju, vis dėlto jie buvo teisūs. Jei ne jie, gal ir dabar lindėčiau kur nors kampelyje ir svajočiau apie tokį gyvenimą, kurį dabar gyvenu, ir kurio man pavydi visas pasaulis“, - sakė Kate Moss.

Kate Moss šiandian yra vienas žinomiausių pasaulio modelių, jos atvaizdas puošia daugybės žurnalų viršelius, apie ją rašomos knygos, jai siūlomi vaidmenys kine, ji nuolat fotografuojama bei filmuojama garsių mados pasaulyje prekės ženklų, tokių kaip „Chanel“, „Gucci“, „Dolce&Gabbana“, „Louis Vuitton“, „Versace“, „Missoni“, „Dior“ reklamoje, dalyvauja žinomų dizainerių – Donna Karan, Roberto Cavalli, YSL, Calvin Clein – kolekcijų pristatymuose. 2007 m. Kate Moss pristatė savo vardinius kvepalus „Kate“, taip pat ji kuria savo mados liniją D.Britanijos drabužių ir aksesuarų parduotuvių tinklui „Topshop”.

Pasak žurnalo „Forbes”, Kate Moss per metus uždirba apie 9 ml. JAV dolerių.

Be to, kad yra garsus pasaulio supermodelis, Kate Moss taip pat diktuoja madą ir stiliaus suvokimą. Ji nuolat giriama dizainerių, mados žurnalų, tokių kaip „Vanity Fair”, už stilingumą. Kate Moss yra išpopuliariusi daugelį drabužių ir stilių. Apie garsiąją makekenę dažnai yra sakoma: „Svarbu yra ne tai, ką ji dėvi, bet kaip dėvi”. Denim šortai, auliniai batai ugsai, bateliai balerinos, Vivienne Westwood „pirato“ batai, siaurėjantys džinsai, liemenės bei drabužiai su paaukštintu liemeniu – tik keletas mados tendencijų, kurias išpopuliarino būtent Kate Moss, pavyzdžių.

Kate Moss spalvinga ir prieštaringa asmenybė per paskutinius 20 metų padarė didžiulę įtaką ne tik madai, bet ir žmonių, ypač jaunimo, elgsenai bei gyvenimo būdui. Dėl savo taip vadinamos „benamiško, valkatiško” elgesio, o taip pat atsainių manierų, kas labai gerai atsiskleidžia nuotraukose, K.Moss ne kartą buvo viešai kritikuojama. Vienas iš modelio kritikų buvo ir JAV prezidentas Billas Clintonas, piktinęsis, kad Kate Moss propaguoja taip vadinamą „heroino mergaitės” įvaizdį.

Pati Kate į kritiką visad aštriai atsikerta: „Kiek kartų galiu kartoti, kad nesu anoreksiška. Kadaise buvo tokių sveikai „pilnų“ supermodelių, kaip Cindy Crawford, laikai, o dabar jūs piktinatės išdžiūvusiomis manekenėmis ir klijuojate joms „benamių“ ar „valkatų“ etiketes?”

Tačiau labiausiai K.Moss turbūt garsėja dėl savo polinkio į nesibaigiančias linksmybes, ekscentriškus vyrus bei narkotikus. Šie jos biografijos momentai neabejotinai neramina daugelį mamų, auginančių dukras, visame pasaulyje. Nors ne kartą gydyta nuo priklausomybės narkotikams ir tikinusi, kad metė šį žalingą įprotį, Kate Moss vis pagaunama žiniasklaidos besilinksminanti ir besisvaiginanti.

Žinomiausi Kate Moss vaikinai – aktorius Johny Deppas ir muzikantas Pete’as Doherty. 2002-aisiais modelis pagimdė dukrelę Lilą Greis, kurios tėvas - žurnalo „Dazed & Confused“ redaktorius Jeffersonas Hackas. Ilgiausiai jos romanas truko su Pete‘u Doherty. Pora netgi planavo susituokti, tačiau išsiskyrė 2007-aisiais. Tiek judviejų visa meilės istorija, tiek ir išsiskyrimas, buvo garsūs ir skandalingi. Išsiskyrusi su Pete'u, Kate užsidarė savo didžiuliuose namuose ir pakeitė visas spynas, o Pete'as Doherty pasakė: „Būti su ja buvo tas pat kaip gyventi su suš... įkyria gerbėja“.

Kate Moss šiuo metu gyvena šiauriniame Londone kartu su dukrele Lila. Žiniasklaida nenustoja sekti jos gyvenimo, nuolat rašo, kur ir su kuo ji linksminasi, leidžia laiką, bando išsiaiškinti, kas yra jos naujasis draugas. Po išsiskyrimo su Pete'u Doherty, Kate Moss pastebėta susitikinėjanti su Jamie‘u Hince’u, grupės „The Kills“ gitaristu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją