Vienas iš nugalėtojų – jaunas mokytojas, mokykloje dirbantis trečius metus

Projekte užregistruoti 200 mokytojų, kuriems balsuodami ištarėte daugiau nei 35 tūkst. „ačiū“. Lapkričio 14 d. dešimčiai daugiausiai palaikymo sulaukusių mokytojų įteikti apdovanojimai.

Vienas iš nugalėtojų – Vilniaus Fabijoniškių gimnazijos istorijos mokytojas Algirdas Baltuškonis, prisipažinęs, jog tokio įvertinimo nesitikėjo, mat jaunas vyras mokykloje dar dirba tik trejus metus.

„Nesitikėjau, kad tokie dalykai gali atsitikti mano gyvenime taip jau staiga. Treti metai dirbu mokytoju, o jau laureatu tapau tarp tų, kurie daugiausiai padėkų sulaukė. Iš tikrųjų, svajodavau, kad galbūt ir mane kas nors nominuos, įvertins mano pamokas, bet laimėti tai tikrai niekada nesvajojau“, – prisipažįsta A. Baltuškonis.

Kalbėdamas apie darbą su mokiniais, jis pastebi, jog mokymosi procese užvis svarbiausias yra santykis su vaikais.

„Man labai svarbu santykis – be santykio nieko nebus. Išmokyti, tai jie patys išmokti gali, o mes turim būti kelrodžiai, pagalbininkai mokslų kely, duoti pagrindą mokytis. O paskui jie savo gyvenime daug dalykų dar mokysis. Aš irgi mokausi. Man labai svarbu, kad aš galiu iš jų mokytis, o jie iš manęs mokytis“, – pabrėžia jis.

Didžiausia dovana vadina jausmą, kad esi reikalingas

Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos socialinė pedagogė, taip pat apdovanota renginio metu, džiaugiasi savo darbo įvertinimu ir prideda, kad konkurse ją užregistravo buvę auklėtiniai. „Tai labai motyvuoja, nuteikia dirbti ir atsiduoti darbui iš visos širdies“, – renginio metu įspūdžiais dalijosi pedagogė.

Akordeono atlikėjo raiškos Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje mokanti Marytė Markevičienė teigia, jog žinia apie jos darbo įvertinimą buvo labai maloni.

„Tikrai labai malonu buvo pajusti, kad tu esi reikalingas, kad tavo mokiniai tave prisimena ir yra dėkingi. Tai yra pati didžiausia dovana, kokia gali būti mokytojui“, – sako ji.

Apdovanojimus mokytojams įteikęs Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius renginio metu prisiminė ir savo mokytojus, kuriems norėtų tarti „ačiū“.

„Mokytojai duoda labai daug. Iš esmės, jie žmogui duoda pamokas, kurios jį paverčia asmenybe. Ypatingai džiugu, kad tiek daug „ačiū“ sulaukė kai kurie mokytojai – matyt, jie yra išties savo srities maestro. Manau, kad tokių mokytojų Lietuvoje yra daug, o tie 200 čia yra tik dalis. Tie, kurie yra geriausi, mums yra geras pavyzdys, koks turi būti mokytojas. Ir inovatyvus, ir profesionalus, bet svarbiausia – mylintis vaikus“, – teigia A. Monkevičius.

Daugiau įspūdžių iš „Ačiū už pamokas“ apdovanojimų – vaizdo įraše. Naujų ugdymo metodų taikymą, mokytojų kvalifikacijos tobulinimą skatina ES fondų finansuojamos priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)