„Pradėjome galvoti, kad mokyklose neretai vis dar mokomės gana senoviškai, todėl pradėjome ieškoti kokios nors patvirtintos, išbandytos, sertifikuotos programos. Susipažinome su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtinta bei kai kuriose Lietuvos mokyklose išbandyta inžinerinio ugdymo programa, kuri mums labai patiko. Pasikalbėję su kitų mokyklų vadovais sutarėme šią programą įdiegti Alytuje“, – vaizdo reportaže kalba ji.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymu prie programą diegiančių ugdymo įstaigų – Dzūkijos mokyklos, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bei Senamiesčio pradinės mokyklos – prisijungė ir Alytaus profesinio rengimo centras.

„Mes apsilankėme šiame centre ir pamatėme, kokia moderni ten yra bazė, kiek vaikai gali ugdytis, atlikti įvairius kūrybinius darbus ir bandymus – likome labai sužavėti, tad su džiaugsmu tą pasiūlymą priėmėme“, – sako pašnekovė.

Inžinerinio ugdymo programos turinys yra derinamas su dalykų programomis – vyksta integruotas ugdymas, pavyzdžiui, informacinių technologijų pamokose mokoma robotikos pagrindų.

Daugiau – vaizdo reportaže.