„Ir šiandien į mokyklą ateinu ne tik mokyti, bet ir mokytis. Iki šiol kiekvienas mano mokinys man yra didelis mokytojas, kuris priverčia mane pažinti atskirą pasaulį. Anksčiau aš neturėjau galimybės susitikti su ypatingais vaikais. Vaikais, kurie turi ribotas galimybes. Man ateiti mokyti buvo iššūkis – o kaip reikės su jais elgtis, kaip reikės juos priimti ir suprasti?“, – vaizdo įraše klausimą kėlė Artūras Adamas Markevič.

Mokytojo darbą Meilės Lukšienės premijos laureatas priima ne tik kaip didelę dovaną, bet ir kaip ypatingą pareigą. O iš kur jam kyla įkvėpimas mokyti?

„Meilės šaltinis pedagogikai kyla iš susitikimo su vaikais ir pamatymo, kad kartais tavo buvimas pradžiugina ar padeda jiems atrasti pasaulio grožį. Žmonės, norintys dirbti su vaikais, yra kitokie. Jie taip pat turi patys išmokti džiaugtis smulkmenomis , kartu su vaiku eiti mažais žingsneliais ir visas ambicijas nustumti į šalį“, – šypsojosi jis.

Meilės Lukšienės premiją 2010 m. įsteigė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Premija gali būti skiriama ne vyresniems nei 35 m. mokytojams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Daugiau – vaizdo reportaže.