Laidoje, kurią veda Aurimas Perednis, diskutuoja buvęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas Arvydas Pocius, ats. pulkininkas Valdas Šiaučiulis, taip pat ats. pulkininkas, Gynybos paramos fondo vadovas Vaidotas Malinionis.

Kaip pastaruoju metu pastebėta, Rusija pasieniuose stengiasi demonstruoti savo karinį pajėgumą. Štai estai buvo sunerimę dėl to, kas vyksta jų pasienyje su Rusija. Sunerimo ne tik estai, bet ir lietuviai. Vis tik, A. Pociaus teigimu, gerai, kad visuomenė rūpinasi, kas vyksta jos pašonėje, tai rodo visuomenės pilietiškumą.

„Rusija į Ukrainą yra sutelkusi labai daug savo pajėgumų ir iš tos pačios Kalimingrado srities yra permetusi kai kuriuos savo kovinius vienetus. Ir Estijos, ir Latvijos kaimynystės daliniai turėjo užduotį sukomplektuoti kovinius vienetus ir išsiųsti į Ukrainą. Tad tikrai nemanyčiau, kad reikėtų rimtai vertinti [Rusijos bruzdesį pasieniuose], o tai, kad Rusija žvangina ginklais pati ir pati rėkia, norėdama tai parodyti visuomenei, tai yra jos galbūt informacinio karo naratyvas tam, kad pateisintų savo veiksmus prieš visuomenę. Tarsi: žiūrėkit, kaip NATO šalys, Europos Sąjunga mus skriaudžia, prieš mus nori kažką daryti, ir mes turime kažkaip reaguoti“, – nuomone dalijasi buvęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas.

Taip pat aštri pastarojo meto tema buvo tranzitas į Kaliningradą. Šis rebusas nedavė ramybės dėl mūsų saugumo situacijos supratimo. V. Šiaučiulio teigimu, Kaliningrado srityje esančios Rusijos pajėgos