„Aš pats sau nuolat keliu klausimą, kas atsitinka su žmonėmis, kurie gauna iš kitų žmonių mandatą, ir staiga pradeda save kelti į pirmą vietą ir jų vardiklyje – nebe Lietuva, nebe valstybė, nebe visuomenė? Kitaip tariant, atsakydamas į šį klausimą, kurio vienas kito ir skaitytojų klausiame, atsakau taip: kai vardiklyje nebelieka valstybės ir tavo išrinktųjų (kad ir kaip tai patetiškai skambėtų, bet politikos esmė tokia), štai tada yra kelio pradžia į „vatnikiškumą“.

Ir, kaip pastebi, aš tai sakydamas neišskiriu tų veikėjų, kurie seniai daro gėdą politikai, bet tokiais gali tapti net labai gerą vardą turintys veikėjai. Kurie, kaip paskui paaiškėja, patogiai užsimaskavę už partijos ryšių, daro sau sėkmingai šeimos verslelius, dengia savo draugelius įvairiuose regioniniuose dalykuose, žemių atgavimuose ir t. t. Kas tai yra? Irgi tam tikros rūšies „vatnikiškumas“ – kai prarandi pilietinę sažinę ir ta valstybė, kuriai galėtum dirbti, iš principo tampa tuščiu reikalu“, – sako L. Kontrimas.

Visos laidos temos:

* Kada politikai tampa „vatnikais“?

* Į kariuomenę po mokyklos. Ar kalbos apie aukojamą karjerą skamba šventvagiškai?

* Popiežius ragina jaunas poras, užuot auginus kates ir šunis, gimdyti vaikus. Ar žmogaus vertė matuojama susilauktais vaikais?

* Kokio dydžio Editos Mildažytės nuodėmė, ir ar vyrai eteryje klausinėtų tokių dalykų, kurių klausinėja moterys?

* Saugumo klausimai dėl Rusijos.

Visa laida prieinama Žinių radijo rėmėjams „Patreon“ platformoje ir „Delfi Plius“ prenumeratoriams.