Linas lankėsi ir legendiniame „Anfield“ stadione, kai jo mylima ekipa žaidė su Londono „Arsenal“. „Ten tokia įspūdinga atmosfera, kad tame stadione pabuvoję žmonės, kurie nesidomi šia sporto šaka, turbūt iškart susižavėtų futbolu“, – samprotavo politologas.

Iš rinktinių L. Kojala dievina Argentinos nacionalinę komandą. Kai Pietų Amerikoje vyksta svarbios oficialios rungtynės, Linas keliasi gilią naktį Lietuvos laiku, kad tiesiogiai pamatytų, kaip rungtyniauja Lionelis Messi ir jo ekipos draugai.

„Mano žmona Ieva jau susitaikė su tuo, kad aš beveik visada būsiu prie televizoriaus, kai žaidžia Argentina ar „Liverpool“. Ji net pati šiek tiek ėmė domėtis futbolu“, – pasakojo pašnekovas.

Rytų Europos studijų centro vadovą futbolas užkabino tada, kai jis su draugais Pašilaičiuose diena iš dienos nuolat spardydavo kamuolį. L. Kojala anksčiau lankė ir futbolo treniruotes. Tada jis buvo vartininkas.

Linas, be to, neabejingas krepšiniui – stebi Lietuvos vyrų rinktinės kovas, Kauno „Žalgirio“ mačus Eurolygoje. Anksčiau jis Vilniuje buvo „Žalgirio“ komandos gerbėjų būrio vadovas ir vykdavo į įvairias žalgiriečių rungtynes.

L. Kojala taip pat ne vienus metus aktyviai žaidė šachmatais. Politologas yra dirbęs sporto žurnalistu – rašė apie futbolą, krepšinį, kai kurias kitas sporto šakas. Beje, pašnekovas neabejingas ir teatrui. Jis aktoriaus duonos ragavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centro teatro studijuoje, vaidindavo įvairiuose spektakliuose.

Plačiau apie viską – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją