Apie galimybę užsidirbti investuojant į brangius gėrimus bei maistą diskutuoja gėrimų ekspertas Andrius Pagojus, sūrio žinovas Vytautas Vaga ir finansų analitikas Marius Dubnikovas.

Anos finansų analitiko, tai egzotinis investavimo būdas, kuris reikalauja specifinių žinių, kadangi kaina nepadidės nuo to, kad butelį spintelėje išlaikysime 20 metų, tikriausiai, jis tiesiog suges ten bestovėdamas.

„Jeigu kalbėtume apie lietuvių rinką ir investicijas, reikia pabrėžti, kad Lietuvoje pati populiariausia investavimo priemonė yra nekilnojamas turtas. Visi lietuviai pagal apklausas, net tie, kurie to nedaro, t.y. neperka, nes negali įpirkti, jie vis tiek svajoja nusipirkti nekilnojamą turtą, čia iš kartos į kartą perduodama. Investiciniu atžvilgiu mes atsiliekame nuo vakarų, pvz., JAV apie 80 proc. Žmonių investuoja į vertybinius popierius ir akcijas, Vakarų Europoje apie 60 proc., Skandinavijoje – apie 70 proc. tuo užsiima, o pas mus tokių žmonių yra 1-2 proc., atmetus pensijinius fondus, vadinasi, iki tokių investicijų kaip vynas ir sūris yra labai labai toli. Mes net nesinaudojame tais klasikiniais investavimo instrumentais“, – kalbėjo Marius Dubnikovas.

Gėrimų ekspertas Andrius Pagojus paaiškino, kad yra klaidinga manyti, kad kuo senesnis gėrimas, tuo jis yra brangesnis ir labai mažai vynų iš tikrųjų atitinka investicinio vyno kategoriją.

„Investicijos į vyną, į gėrimus yra alternatyvus investavimo būdas, todėl norint iš to užsidirbti reikia daug žinių arba papildomos pagalbos, bet kokiu atveju namuose spintelėje išlaikytas vynas neturės jokios vertės, o jeigu jis ir turėjo potencialo kažkada pabrangti, dėl netinkamų laikymo sąlygų jo vertė bus visiškai minimali“, – tikino jis.

Visą ekspertų diskusiją klausykite laidoje.

Laidą parengė Justina Gedgaudaitė.

Laida prieinama tik Žinių radijo rėmėjams Patreon platformoje ir Delfi PLIUS prenumeratoriams.