Klausimus dietistei galite pateikti specialioje skiltyje, kurią rasite Delfi.lt arba Delfi Plius. Taip pat juos galite siųsti elektroniniu paštu klausk@delfi.lt.

Šįkart žiūrovas V. Kurpienės paklausė, kaip reikėtų maitintis, norint be vaistų sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje.

Anot dietistės, blogasis cholesterolis mėgsta gamintis tuomet, kai esame susinervinę ir blogos nuotaikos, tad pirmiausia ji pataria orientuotis į tai – patiriamus įspūdžius, judėjimą ir kt. Tik tuomet pereiti prie maisto pertvarkų.

Įdomu tai, kad mityba, siekiant sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, yra panaši į sergančiųjų diabetu – tai yra dar vienas klausimas, kurį šioje laidoje aptaria V. Kurpienė. Anot jos, susitvarkius mitybą ir pradėjus daugiau judėti, teigiamų pokyčių galima sulaukti jau po poros mėnesių. 

Kaip ir diabeto atveju, taip ir šiuo reikėtų vengti augalinio trinto / skysto maisto. Tarkime, sulčių ar trintų sriubų. Mat, kai gliukozės kiekis kraujyje pakyla, atsiranda puiki terpė gamintis cholesteroliui. Todėl maistą vertėtų rinktis kramtomos konsistencijos, o toks maistas kaip sumuštiniai su batonu turėtų mitybos racione būti labai retai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją