Prieš pandemiją Ramūnas nuolat vykdavo iš Vilniaus į Kauną žiūri „Žalgirio“ dvikovų elitiniame Europos turnyre. Kartą jis į „Žalgirio“ areną važiavo kartu su dabar jau buvusiu premjeru, buvusiu Vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu, kuris irgi yra didžiulis Kauno klubo gerbėjas. Krepšiniu itin domisi ir dabartinis Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, kai kurie kiti policijos vadovai. Komisaras su R. Matoniu nuolat aptaria Lietuvos krepšinio reikalus.

Ramūnas pripažįsta, kad žalgiriečiai ketvirtadienį beveik neturėjo galimybių įveikti buvusio Kauno klubo stratego Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ komandos. Tačiau apskritai R. Matonį džiugina kauniečių žaidimo kokybė šį sezoną. Pasak pašnekovo, tai lemia ir puikus ekipos „mikroklimatas“. Policijos komunikacijos vadovas pripažįsta, kad jau ilgą laiką rimtą krizę išgyvena Vilniaus „Rytas“, todėl „Žalgiris“ mūsų šalyje neturi rimtesnio konkurento. Jis teigiamai vertina turtingo verslininko Gedimino Žiemelio užmojį sostinėje kurti naują komandą. Tokiu atveju tikėtina, kad vėl atgimtų atkaklūs ir įnirtingi Kauno ir Vilniaus krepšinio komandų mūšiai.

Krepšinio aikštėje kovoja žaidėjai, o šalia jos varžosi sirgaliai. Per „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynes iki pandemijos pasitaikydavo aistruolių konfliktų – net tik apsižodžiavimų, bet ir apsistumdymų, netgi muštynių.

„Policijos atstovai ne kartą bendravo su šių abiejų komandų sirgaliais ir situacija pagerėjo. Aišku, nėra gerai, kai arenoje skanduojami keiksmažodžiai, bet sirgalių priešiškumas dažnai yra neišvengiamas. Tai krepšinio dalis. Be triukšmingų aistruolių, krepšinis netektų didelės dalies žavesio“, – kalbėjo R. Matonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)